Covid-19 Cepiva

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Andy;
Ne, samo nasi strokovnjaki imajo včasih cudne "misli".
Kako dolgo se ze ve, da cepljenje ne sciti pred okuzbo? Stanovalci doma v trbovljah so bili ze marca? pozitivni. Ce to ni alarm za stroko, potem....

• Všeč mi je
Reactions: LjuboB in AndY1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Andy;
Ne, samo nasi strokovnjaki imajo včasih cudne "misli".
Kako dolgo se ze ve, da cepljenje ne sciti pred okuzbo? Stanovalci doma v trbovljah so bili ze marca? pozitivni. Ce to ni alarm za stroko, potem....
Mimogrede, kroži že nadgrajeni JA sev. Že ta je bilo konkretno odporen na cepiva, ta nadgrajeni pa naj bi bil še bolj kot Delta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Vem, ampak za ta.poletni zagon imajo po mojem mnenju levji delež maturantje.
Vedeli smo, da so bili na rizičnem območju. Vedeli smo da niso drzal distance, mask....
Vedeli smo da so bili doloceni okuženi (spanci) ze ob prihodu, pa nismo spravili vseh v karanteno loceno od domacih.
Dobili smo namige da tudi "grki" kazejo simptome, pa nismo nikogar odkrili. Ker so imeli imuniteto na testiranje.
Tako da ja, za ta zagon so po mojem krivi "strokovnjaki". In to ne fb strokovnjaki, ampak Nijz in gov.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Ta zapis je en tak tipičen primer, ko karkoli se kaj naredi, nič ne bo prav. In zato tudi je tako kot je in nič drugače.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Če bi maturante po prihodu v Slovenijo "zaprli", pa bi bile splošne demonstracije petkovega goveda, da se gre država teror nad mladino.
Kaj v resnici bi državni organi lahko storili, da bi to 99 % ljudi (ne samo umsko zdravih, ki jih ni niti 50 %) to sprejelo kot pravo odločitev?

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.797
5.910
113
Vedeli smo, da so bili na rizičnem območju. Vedeli smo da niso drzal distance, mask....
Vedeli smo da so bili doloceni okuženi (spanci) ze ob prihodu, pa nismo spravili vseh v karanteno loceno od domacih.
Dobili smo namige da tudi "grki" kazejo simptome, pa nismo nikogar odkrili. Ker so imeli imuniteto na testiranje.
Tako da ja, za ta zagon so po mojem krivi "strokovnjaki". In to ne fb strokovnjaki, ampak Nijz in gov.
Necepljeni so imeli veljaven negativen test, cepljene niso preverjali.
Problem ?

Pepe
Si majhna tuna, a rad bi bil velik nacistek ?
Na podlagi česa bi ti kar zapiral ?
Samo maturante ali vse ?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113

Brez veze o tem debatirat. Smo se že iz preteklikov naučili. Virus pride tako ali drugače k nam. Odvisno je samo kdaj. Saj nismo nepredušno zaprti, in nikoli ne bomo, pa če nam Hojs še tako zapira meje. Če bi študente zaprli, bi pa čez 3 dni nekdo prinesel iz Hrvaške, ali čez 4 dni iz Bosne. Stvar je samo kako se bomo z virusom poprijeli. Lahko smo dovolj precepljeni in zdravstvo vzdrži, lahko pa smo patološko proti vsemu in po lastni neumnosti polnimo bolnice. Dvolj časa smo imeli, da smo odkrili, da bomo slej ko prej zboleli vsi (ni nujno da samo 1x), da virus ni le gripa, ampak je 2 stopnji višje, na koncu pa da si nekega groznega zapiranja več ne moremo privoščit. Vdim da spet izbiramo napačno pot.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Necepljeni so imeli veljaven negativen test, cepljene niso preverjali.
Problem ?

Pepe
Si majhna tuna, a rad bi bil velik nacistek ?
Na podlagi česa bi ti kar zapiral ?
Samo maturante ali vse ?
Pismenost je spet problem? Odgovarjal sem na to, da nekateri menijo, da država s temi maturanti ni postopalo dovolj strogo. Kaj točno bi naj storila z njimi?

Da ti bo glede pismenosti lažje, začni s tem, katera ločila so levostična. Tako bodo tvoji teksti vsaj oblikovno razumljivejši. sčasoma boš z vajo napredoval. Če boš hkrati še dovolj bral, boš kot odrasel sposoben nekoč razumeti, kaj so drugi napisali.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Cepljenje proti covidu-19 za starejše od 50 let obvezno

• Haha
Reactions: LjuboB in darjan

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.316
-2.606
113
Če bi maturante po prihodu v Slovenijo "zaprli", pa bi bile splošne demonstracije petkovega goveda, da se gre država teror nad mladino.
Kaj v resnici bi državni organi lahko storili, da bi to 99 % ljudi (ne samo umsko zdravih, ki jih ni niti 50 %) to sprejelo kot pravo odločitev?
Kaj bi državni organi lahko storili? Morali bi že prej ukinit PCT pogoje, in uvest samo T pogoj.
Potem bi na povratku lahko maturante vse testirali, pozitivne pa poslali v karanteno.

Tako bi možnost, da kdo prinese virus v državo zdesetkali.
Če bi namesto PCT pogoja bil samo T pogoj, bi tudi v notranjosti državi hitro polovili okužene cepljene, ki še sedaj virus neovirano trosijo in razširjajo okoli.

Če zaradi policijskih ur, zapiranja v občin, lockdownov... ni bilo splošnih demonstracij, bi tudi teror testiranja 150 maturantov preživeli.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Zakaj je lani zdrave "Špance" zapirala v Velenje. Celo Dragića!
Ytbnd a nisem jaz isto napisal?
Zakaj so se pa sedaj odlocil, da bodo tudi cepljene testiral?
Zato ker jim voda grlo teče.
MrDaco res je, tezko bo s izognili okuzbam kasneje, ampak tukaj smo imeli jih veliko "na pladnju", (letalu, ladji) pa se nam je "fuckalo", in smo raje buzeriral ljudi s testi ko so hoteli iti na wc v gostilno ali pa najeti druzinski apartma sredi nicesar kjer bi zelo tezko tako dobili kot sirili virus.
Prejsnji teden sem dobil vabilo za lep celodnevni druzinski izlet z busom. Prakticno gratis. Odklonil sem ga, ker se zavedam da lahko bo dovolj eden na busu, da bomo ostali pokasiral.
Zakaj bi izzival zaradi "turizma".

• Všeč mi je
Reactions: darjan

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.316
-2.606
113
Zakaj je lani zdrave "Špance" zapirala v Velenje. Celo Dragića!
Ytbnd a nisem jaz isto napisal?
Zakaj so se pa sedaj odlocil, da bodo tudi cepljene testiral?
Zato ker jim voda grlo teče.
MrDaco res je, tezko bo s izognili okuzbam kasneje, ampak tukaj smo imeli jih veliko "na pladnju", (letalu, ladji) pa se nam je "fuckalo", in smo raje buzeriral ljudi s testi ko so hoteli iti na wc v gostilno ali pa najeti druzinski apartma sredi nicesar kjer bi zelo tezko tako dobili kot sirili virus.
Prejsnji teden sem dobil vabilo za lep celodnevni druzinski izlet z busom. Prakticno gratis. Odklonil sem ga, ker se zavedam da lahko bo dovolj eden na busu, da bomo ostali pokasiral.
Zakaj bi izzival zaradi "turizma".
Vse so imeli na pladnju, na letalu...pa so okužene spustili v državo.
Ker očitno vlada potrebuje okužene. Ni interesa, da bi zajezili okužbe.
Iz istega razloga tudi puščajo cepljene okužene, da neovirano potujejo, obiskujejo prireditve....
Veliko okuženih je dodatno sredstvo prisile, da se ljudje cepijo, hkrati pa kršijo ustavo, človekove pravice, rušijo demokracijo in postavljajo digitalno diktaturo

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Kaj bi državni organi lahko storili? Morali bi že prej ukinit PCT pogoje, in uvest samo T pogoj.
Potem bi na povratku lahko maturante vse testirali, pozitivne pa poslali v karanteno.

Tako bi možnost, da kdo prinese virus v državo zdesetkali.
Če bi namesto PCT pogoja bil samo T pogoj, bi tudi v notranjosti državi hitro polovili okužene cepljene, ki še sedaj virus neovirano trosijo in razširjajo okoli.

Če zaradi policijskih ur, zapiranja v občin, lockdownov... ni bilo splošnih demonstracij, bi tudi teror testiranja 150 maturantov preživeli.
To bi seveda držalo, če bi testi takoj pokazali začetek okužbe. Kar pa seveda ne drži in to se ve, videl pa sem tudi na konkretnem primeru. Dopoldanski test negativen, vmes delo, ponoči simptomi, jutranji test pozitiven, okužen pa tudi kdo, ki je bil po negativnem testu z osebo v stiku.
Testi so pomoč, niso pa rešitev. Rezultati testov veljavni 48 ur ali celo več, še zdaleč ne morejo ustaviti virusa. Nekaj ga pa verjetno upočasnijo.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran