Covid-19 Cepiva

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Po tvojem prvem grafu sodeč trenutno okužbe na Danskem in Islandiji rastejo enako hitro kot v Sloveniji (odvod prvega grafa).
Kot ponavadi rečem, pri teh grafih, ko jih prilimam, bomo videli čez 14 kje smo.
Ne glede na vse povedano, jaz menim, da vse aktivnosti povezane s šolo (in ne mislim s tem, da je krivo to da učenci sedijo preblizu skupaj, ali pa da bi morali biit doma) pomembno prispevajo k širjenju virusa, tako da se bojim, da bomo čez teden ali dva podirali tisočice na dnevnem nivoju, številke hospitaliziranih bodo pa povedale kje smo v realnosti.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Danci so pametni in malo bolj upoštevajo določene ukrepe, medtem ko balkan express šiba dalje.
Dej ne se smešit. Danci so glih tako balkanci, kot vsi ostali. Prav smešni ste s temi izjavami, da so bolj dosledni. A ko so pa potolkli 1.5mio minkov zaradi domnevne korone so bili pa barbari? Ugotovili so, da imajo zadosti korone, da se je treba iz dreka ven pobrat. Mi gremo pa še načrtno v večjega.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113

Japonska odpoklicala še milijon odmerkov cepiva Moderne​

Na Japonskem, kjer preiskujejo dve smrti po cepljenju s kontaminiranim cepivom proizvajalca Moderna, so zaradi odkritja kontaminacije tudi pri drugih serijah cepiva odpoklicali še milijon odmerkov. Skupno so tako iz programa cepljenja umaknili že 2,6 milijona odmerkov cepiva Moderne.

Pomeni imamo pa mi res srečo, da smo prejeli neoporečna cepiva, kot je pokazala mikroskopska analiza IJS.
Če imaš pogodbo in kupiš preveč cepiva je tole elegantna rešitev za izmet. Narodu ga ne vsiljuješ, v kanal ga ne smeš zlit, če je pa "kontaminirano" pa jebi ga. Nadomestnih doz pa itak ne bodo naročali. So na poti konca korone. Našim to še ni kapnilo.

• Všeč mi je

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Ogromno ljudi se je cepilo, da bi imeli mir v življenju. Mislili so, da so prejeli 2 odmerka in je zgodba zaključena. Zdaj, ko bojo uvedeni boosterji ali pa bojo izgubili privilegije, pa spoznavajo kako so jih nategnili oziroma kaj pomeni biti testni zajček.
Ker so se že enkrat prepognili, se bodo sedaj lažje. Hrbet že navajen.

• Všeč mi je

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Število cepljenih okuženih je zrastlo že na dobrih 26% vseh okuženih in sicer pri dobrih 42% cepljenih, pa se cepljene komaj kaj testira.

• Všeč mi je
19. jul 2007
2.834
1.553
113
Število cepljenih okuženih je zrastlo že na dobrih 26% vseh okuženih in sicer pri dobrih 42% cepljenih, pa se cepljene komaj kaj testira.
Glede na to, da je večina pozitivnih (ne glede na status cepljenosti) izvira iz napotitve na PCR testiranja zaradi simptomov COVID-19 (in ja tudi cepljeni gredo na PCR testiranje, če povedo osebnemu zdravniku, da imajo simptome COVID in/ali so bili v stiku s pozitivno osebo), je ta delež okuženih cepljenih/necepljenih vseeno dober pokazatelj situacije.
Da ne bo nesporazuma, ta delež je okuženih med cepljenimi je višji, kot bi si želeli.
In da ne bo nesporazuma, to še ni dokaz, da cepiva ne delujejo, v smislu absolutne trditve.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.882
6.961
113
Saj cepivo samo deluje pri preprečevanju težjega poteka bolezni, nihče nikdaj ni trdil, da preprečuje širjenje virusa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.882
6.961
113
v UK je trenutno 7000 kovid bolnikov.

Pri nas jih je pa 141.

Nas je 31x manj kot UK, pomeni če delimo 7000 z 31 dobimo = 225

Zakaj je v UK manj hospitaliziranih kot pri nas?

• Všeč mi je

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.794
5.920
113

Japonska odpoklicala še milijon odmerkov cepiva Moderne​

Na Japonskem, kjer preiskujejo dve smrti po cepljenju s kontaminiranim cepivom proizvajalca Moderna, so zaradi odkritja kontaminacije tudi pri drugih serijah cepiva odpoklicali še milijon odmerkov. Skupno so tako iz programa cepljenja umaknili že 2,6 milijona odmerkov cepiva Moderne.

Pomeni imamo pa mi res srečo, da smo prejeli neoporečna cepiva, kot je pokazala mikroskopska analiza IJS.
Kdaj bo to novico objavil UKC lj na Twitterju ?

• Všeč mi je