Slabe volje je kvečjemu zaradi takega egoističnega razmišljanja, kot ga prakticiraš ti in tebi podobni. Ti se ne boš cepil, širšo situacijo bomo zate in ostale reševali cepljenci. Ko bo cepljenih premalo in se bo virus spet širil, bomo pa vsi skupaj spet zaprti, ker boste vi ignoranti polnili bolnišnice. Spet kvantna mehanika.
Temu se reče hipokrizija in prenos lastne odgovornosti na druge. Za gripo se je do nedavnega cepilo tam 60-80k ljudi na leto. Noben od vas ki se tle oglašate domnevam da se ni cepil. Zakaj se niste? Za gripo tudi umre nekaj (večinoma starih in bolnih) ljudi na leto. Pa precej malo jih umre zato ker se cepijo, sploh rizične skupine. Če bi se vsi cepili nebi umrl pa noben oz. gripe sploh nebi bilo.
Kje postaviš mejo ko rečeš ok za covid se bom cepil ker sem resen državljan in me skrbi za druge, za gripo pa ne ker me boli ku... za tistih 500 mrtvih! A ne šteje vsako rešeno življenje? A ne veš da so bile zaradi gripe tudi razglašene lokalne epidemije, bolnišnice polne in odpovedoval se je redni program? To se je dogajalo že vrsto let pa nobenega ni zanimalo.
Pač cepi naj se kdor se želi. Ve se kdo je umiral za kovidom. Ve se da zdrav osebek do starosti 65 let ni rizična skupina in dejansko jih je s kovidom celo ob vsej epidemiji umrlo samo 250 v sezoni in pol in od teh je umrlih ZARADI kovida mogoče 50 ali pa še to ne. Skratka glede na vsa dejstva imaš več možnosti da dobiš na lotu v naslednjih 5 letih sedmico kot pa umreš zaradi kovida.
Če bodo bolnišnice spet polne in bo spet lockdown ne bo kriv za to vsak od tistih ki se ne bo cepil. Krivi (posredno) bodo tisti ki bodo ležali na covid oddelkih in vprašanje je zakaj bodo tam. Sam nebi dal roke v ogenj da bodo tam necepljeni <65 letniki v večini, če bodo necepljeni 80 letniki se pač spravi na njih. Ampak spet, zakaj bi se spravljal na starega ata ker se je odločil da raje umre kot bi se cepil? Če bodo pa tam ležali in umirali cepljeni 80 letniki iz DSOja bo pa potrebno drugje iskat krivce, ne v peščici necepljenih.