Covid-19 Cepiva

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ja tapravi se oglaša. Še plačal jim boš ,samo da boš šel na pag.
Sem se odločil, da so mi vikend izleti za tri dni, torej od petka popoldne do ponedelja popoldne, čisto zadosti. Bom pa tko hodil.

Ko bomo šli pa za dlje, recimo za dva tedna ali dlje, pa dol s hitrim testom, dan pred odhodom domov pa na Rab s čolnom na PCR test, pa pol kuči pjevajuči.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Potrdilo o cepljenju.
Antivaxserji, cepite svojega psa? Da, ker ga morete, čeprav se gibate samo v sloveiji.
Bi tu rad omenil še druga OBVEZNA cepljenja.
Nekateri ste še premladi zato: Otroka ne boste mogli imeti v vrtcu, če ne bo cepljen.
To potrdilo bo izginilo, če nam uspe covid obvladovati enostavneje.
Se mi zdi v redu, da smo proti koroni dobili nekaj tako hitro in enostano za doziranje. Kaj če bi bilo zdravljenje/preprečevanje v stilu: presajanja, dialize, radiološkega sevanja ...
Pa ti veš kakšna je smrtnost pri steklini? :bonk: :sprasujemse:

S tem, da obvezno cepljenje psa proti steklini bi že zdavnaj moralo biti odpravljeno po lastnih merilih, ko je bilo določeno, da če ne bo več primera stekline v Sloveniji v roku petih let zapored, da cepljenje ne bo več obvezno.
No, tako je bilo določeno 10 let nazaj, primera ni bilo nobenega, cepljenje je pa še kar obvezno.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si

Kot sem rekel, s Covid pasosem bomo hodili naokoli kot s potnim listom za psa, kjer so notri nalepke za cepljenje proti steklini in je treba cepljenje obnavljati vsake nekaj casa.

A tebe ni nikoli sram, da izrečeš na tisoče bedarij? Naj te spomnim, da si *nekoč* trdil da je imunost po prebolevnosti in/ali cepljenju doživljenjska, ampak virus poznamo šele "6 mesecev" in zato je uradna imunost tako kratka. Samo eden v NIZU tvojih trditev, ki so se izkazale kot totalen bullshit. Ampak ja, takoj ko ti kakšna uspe po principu "slepa kura zrno najde" pa ne zamudiš momenta, da bi se potolkel po prsih - "Sem vam rekel!".

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sem se odločil, da so mi vikend izleti za tri dni, torej od petka popoldne do ponedelja popoldne, čisto zadosti. Bom pa tko hodil.

Ko bomo šli pa za dlje, recimo za dva tedna ali dlje, pa dol s hitrim testom, dan pred odhodom domov pa na Rab s čolnom na PCR test, pa pol kuči pjevajuči.
To si planiral kot da se v roku meseca dveh nebo nič spremenilo. Cepiva bo kmalu dovolj in pasporte tudi štimajo. Potem nebo dovolj samo test.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
mi bomo kar doma, bazen, šotor na terasi, ležalniki, žar. Noben se ne bo cepil, noben ne bo palčke tišal, dokler bo možno.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mene zanima, kako si lahko kar sproti Beeeovička zmišljuje nova pravila glede cepljenja. Rečeno je bilo, da si po prvem cepljenju z AZ na vrsti 9-12 tednov za drugo dozo. Sedaj pa, ko je kao kriza z nedobavo AZ, pa se lahko druga doza zamakne za še nekaj tednov.
Ok, kdo je tukaj spet budala, kdo odloča o tem? Najbrž proizvajalec. In kakor vem je bilo najprej rečeno 9 tednov, potem zaradi pomanjkanja 12 tednov, zdaj pa " ko bo, bo"!
Res banana republika, kdo jim dovoli, da se dobesedno norca delajo iz ljudi in na nji delajo poizkuse!?
https://www.24ur.com/novice/korona/...egotove-drugi-odmerek-bi-lahko-zamaknili.html

corsol

Guru
11. mar 2010
3.084
1.038
113
Glede na trenutne nedobave/pomanjkanje AZ, in relativno velike dobave Pfeizerja,.....kaj lahko recimo v maju pricakujejo tisti do 50let, da bodo dobili?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Pa ti veš kakšna je smrtnost pri steklini? :bonk: :sprasujemse:

S tem, da obvezno cepljenje psa proti steklini bi že zdavnaj moralo biti odpravljeno po lastnih merilih, ko je bilo določeno, da če ne bo več primera stekline v Sloveniji v roku petih let zapored, da cepljenje ne bo več obvezno.
No, tako je bilo določeno 10 let nazaj, primera ni bilo nobenega, cepljenje je pa še kar obvezno.
Steklina je takoj čez mejo pri hrčkih.
Cepljenje ostaja in prav je tako!

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl
19. jul 2007
2.894
1.609
113
Anvisa (brazilska agencija) je objavila da, da so v vsakem lotu, ki so ga testirali (Ad5 lot, A549 celična linija), našli tudi virus, ki se je bil spospoben razmnoževat (naj ne bi bila težava v samem dizajnu, ampak problem s proizvodnjo).

Youtube posnetek zasedanja agencije (slide ob 21:28) (sicer je posnetek dolg 5 ur, tako da AndY1 razumemo, da bo malo trajalo, da boš strokovno raztrgal nekompetetneže pri Anvisi).

Meni so sicer geopolitične zadeve irelevantne, tako da bom povsem neobremenjeno oprazoval diskusijo - ki se je v USA zelo razplamtela.

Je pa res, da so dali pri Anvisi konkretne očitke ven, ki so preverljivi.
Povsem drugče, kot če bi bil komentar da, da je bil design študije 3. faze neoptimalen in da so zaključki statistično nezanesljivi (nič ne povejo, kaj je diretno narobe, samo podatkov ne sprejmejo in moraš narediti novo študijo - tukaj se pravzaprav zatika AZ pri FDA - (če so twitter povzetki, ki sem jiz zasledil korektni)).
Še malo daljši (in zelo dober) povzetek zavrnitve Sputnika V pri Anvisi v slovenščini.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Steklina je takoj čez mejo pri hrčkih.
Cepljenje ostaja in prav je tako!
Ja super! Zakaj potem pišejo pogoje, pri katerih cepljenje ne bi bilo več obvezno, če se jih potem ne držijo? Potem naj raje napišejo, cepiljenje je obvezno ne glede na karkoli.
Očitno je to v Sloveniji nekaj normalnega, da se ne držiš pravil, ki si jih sam napisal.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Ja super! Zakaj potem pišejo pogoje, pri katerih cepljenje ne bi bilo več obvezno, če se jih potem ne držijo? Potem naj raje napišejo, cepiljenje je obvezno ne glede na karkoli.
Očitno je to v Sloveniji nekaj normalnega, da se ne držiš pravil, ki si jih sam napisal.
Znova!
Steklina je takoj čez mejo.
Lisice bk kaj je državna meja, zato se bo slej kot prej spet pojavila pri nas kljub cepljenju lisic.
Bomo takrat lovili in streljali stekle pse?

Dej kdaj lahko uporabiš kak možgan in ne samo nabijat

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Mene zanima, kako si lahko kar sproti Beeeovička zmišljuje nova pravila glede cepljenja. Rečeno je bilo, da si po prvem cepljenju z AZ na vrsti 9-12 tednov za drugo dozo. Sedaj pa, ko je kao kriza z nedobavo AZ, pa se lahko druga doza zamakne za še nekaj tednov.
Ok, kdo je tukaj spet budala, kdo odloča o tem? Najbrž proizvajalec. In kakor vem je bilo najprej rečeno 9 tednov, potem zaradi pomanjkanja 12 tednov, zdaj pa " ko bo, bo"!
Res banana republika, kdo jim dovoli, da se dobesedno norca delajo iz ljudi in na nji delajo poizkuse!?
https://www.24ur.com/novice/korona/...egotove-drugi-odmerek-bi-lahko-zamaknili.html

ker ni nikogar nad njimi, ki bi jih malo vprasal po zdravju.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Znova!
Steklina je takoj čez mejo.
Lisice bk kaj je državna meja, zato se bo slej kot prej spet pojavila pri nas kljub cepljenju lisic.
Bomo takrat lovili in streljali stekle pse?

Dej kdaj lahko uporabiš kak možgan in ne samo nabijat
Znova!

Nisem za to, da se ne cepi proti steklini. Sem pa proti temu, da se pise neka pravila, ki se jih potem sami NE drzijo.