SJ po pfizeeju isto samo se ne govori naglas...Včeraj so se še cepili z AZ sodelavci/ke od moje iz JU. Vročine in hudi glavoboli.
SJ po pfizeeju isto samo se ne govori naglas...Včeraj so se še cepili z AZ sodelavci/ke od moje iz JU. Vročine in hudi glavoboli.
Pri moji mami s Pfizerjem nobenih stranskih učinkov. Roka malo bolela 2 dni, to je pa vse.Zanimivo, pri mojem ocetu po Pfizerju sama rahla vrocina en dan po drugi dozi.
Dobili smo manj, ker se je Janša odpovedal možnosti naročit miljon doz pfizerja in moderne.Mi smo se zavzemali da bi dobil več in da bi bila bolj pravična razdelitev cepiva na koncu pa dobili manj.
Govorim o razporeditvi 10mio doz o katerih je govora zadnje dni in ne o zamujenih naročilih.Dobili smo manj, ker se je Janša odpovedal možnosti naročit miljon doz pfizerja in moderne.
Od 10mio doz jih je že ob naročanju 7mio imelo datum dobave v 2022 in 2023 (gre za naročilo po dolgoročnem planu cepljenja).Govorim o razporeditvi 10mio doz o katerih je govora zadnje dni in ne o zamujenih naročilih.
kar se je odklonilo:V bistvu nismo naročili ker bi čakali letos do februarja ?
In bi bilo to predolgo.
In koliko so od tega dobili hrvatje in koliko mi?Od 10mio doz jih je že ob naročanju 7mio imelo datum dobave v 2022 in 2023 (gre za naročilo po dolgoročnem planu cepljenja).
Ne pa ni.Glede na odklonitve cepljenja je doz dovolj za vse tiste, ki se želijo cepiti.
Ne vem, vem pa kolikšni količini z rokom dobave od 2/2021 do 6/2021 smo se mi odpovedali.In koliko so od tega dobili hrvatje in koliko mi?
Janez dela.No, eto. Hrvaški 700.000+ doz, Slovenija ne bo sodelovala
Kacin: "EU nas ni hotel slišati, želeli smo pomagati Češki"
Slovenija ne bo sodelovala pri solidarnostnem mehanizmu za razdelitev 10 milijonov odmerkov cepiva podjetij BioNTech/Pfizer, ki jih bo EU namesto v drugi polovici leta dobil že do konca junija. Jelko Kacin zatrjuje, da gre za nekorektno poročanje.www.rtvslo.si
Samo Janez je med tistimi ki so pred časom najbolj lobirali za to solidarnostno deljenje na koncu pa smo dobili manj kot bi če bibse delilo po ključu "na prebivalca".Saj verjetno znate brat - za razumevanje pa sem bolj skeptičen:
Tako kot še Avstrija in Češka namreč ne sodeluje pri solidarnostnem mehanizmu, o katerem so se dogovorili veleposlaniki članic Unije in po katerem dodatne odmerke dobijo tiste države, ki so naročile najmanj BioNTech/Pfizerjevega cepiva in ki imajo s cepljenjem največ težav.
To so Bolgarija, Hrvaška, Estonija, Latvija in Slovaška; delež glede na število prebivalstva, je portugalsko predsedstvo zapisalo v sporočilu za javnost, bodo dobile od celotne količine, nato pa še od slabe tretjine solidarnostnih odmerkov.
Po domače: nismo bili med kritičnimi - čeprav po moje tudi Hrvati tu nategujejo na polno in tudi se nismo odrekli delu svojih 47.000 doz! Povprečno precepljenost z dvema dozama imamo v gornji tretjini EU držav!
Kolikor jaz razumem smo dobili točno toliko kot na pripada po prebivalcih, del držav EU pa se je odrekel 1/3 sveje količine v korist 5 držav, in to je to kar se sedaj dodatno deli.Samo Janez je med tistimi ki so pred časom najbolj lobirali za to solidarnostno deljenje na koncu pa smo dobili manj kot bi če bibse delilo po ključu "na prebivalca".
+1. Bom videl, kako bo po drugem odmerku.Pri moji mami s Pfizerjem nobenih stranskih učinkov. Roka malo bolela 2 dni, to je pa vse.
Japajade.Ma daj ne seri spet. Preberi si malo današnje novice in boš videl kdo je nategnil Slovenijo, Avstrijo in kdo je dal Hrvaški, ker so kao "bogi doli". Marš Bruselj gniloba od EU. Aja, pa tvoja Fajnonka se nič ne oglasi. Ona še navija da bi bilo čimmanj da bi potem lahko gobezdala proti Janši. Pra5ica gnila.