Cene Windows7 aparatov...wtf?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
ksz:
Naj mi nekdo pomaga, kako na HTC Trophy nastaviti, da bo pravilno prepoznaval številke. V imeniku imam številke vnešene v formatu +38641xxxxxx in mi je ob klicu ne prepozna. Če pa popravim na 041xxxxxx pa preozna brez problema. Pri SMSih deluje brez preblema tudi v formatu +38641xxxxxxx
13.gif

To mi je tudi kolega reko, da ga jebe. Glede na to da dela v Avstriji in tukaj, pravi da mora potem imet dvojne kontakte, z mednarodno stevilko.

Vazno da so lepi in tekoci meniji.

ti ne štekaš, da je WM7 za najbolj napredno poslovno uporabo, andorid in ostalo je pa za otroke oz. igrajčkanje
bonk.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Evo odgovora HTC-ja

Thank you for contacting our Customer Support Center.
With regards to your inquiry,

unfortunately this is an issue that HTC knows about and they are working already in finding a solution.
Once we will have s soluiton from them we will inform our customers.

Sincerely,
Alexandra
HTC

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Danes mi je končno ratalo odklenit Omnio 7, da imam razvijalske pravice se pravi, dal lahko nalagam doma spisane programe itd. upam da se bo zdaj našlo kaj pametne kode za odstranitev omejitev sistema
smile-1.gif

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Kaj pa če daš namesto + 00 ?
Oziroma imaš mogoče kontakte na sim kartici?

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Citat:
Uporabnik asko pravi:
ksz:
Naj mi nekdo pomaga, kako na HTC Trophy nastaviti, da bo pravilno prepoznaval številke. V imeniku imam številke vnešene v formatu +38641xxxxxx in mi je ob klicu ne prepozna. Če pa popravim na 041xxxxxx pa preozna brez problema. Pri SMSih deluje brez preblema tudi v formatu +38641xxxxxxx
13.gif

Enak aparat, isti problem.
frown-1.gif
Sistem številk imam sicer malo drugače +386 (xx) yyy yyy [xx: omrežna - 31, 41, 51, 40...; yyyy številka] ker imam enako vnešeno v Outlooku. Poznam uradni odgovor od HTC, ki ga je zgoraj nekdo prilepil - in upam, da se bo uredilo v kratkem. Vem, da obstaja tudi rešitev s posegom v register, ampak ne bom rootal aparata za dostop do registra in rešitev ni splošno uporabna. (Potrebno je določit število mest za telefonsko številko: ali je to 6, 7 ali več cifer - to ni uporabno pri mednarodnih številkah, ker nimajo vsi 6-mestnih telefonskih številk + 3 za državo)

Ugotovil pa sem, da se ta težava pojavi le, ko me kličejo osebe, ki so pri drugih operaterjih (sem Simobilov naročnik - in klici drugih Simobilovih naročnikov so identificirani.)

Moja zasilna rešitev - ki deluje: vse MOBILNE številke v tej obliki +386 (xx) xxx xxxx; sem prekopiral v polje "PAGER/POZIVNIK" uredil v obliko 0xx xxx xxx. (Ker nimam nobenega kontakta s številko pozivnika, sem imel to polje pri vseh stikih prosto.) Seveda mi v teh primerih sedaj izpiše ime le, ko me kliče s številko "pagerja"; če me kliče ista oseba recimo s stacionarnim telefonom še vedno telefon ne identificira.

LP

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik tobacco pravi:
Kako pa ti je to uspelo? Nam lahko zaupaš s akterim programom?
lp

Prvo moraš zagotoviti da na aparatu nimaš NoDo updejta, se pravi verzija SW-ja 7008, potem pa rabiš Zune, WP7 SDK in Chevron7 (na njihovi uradni strani ga ni več, ker so ukinili razvoj). Jaz sem svojo Omnio 7 iz NoDo verzije naredil downgrade (preko Zune) in je ratalo, ker odklep z NoDo ne deluje več. Bom se probal poigrati malo z GPS navigacijo da vidim če kaj pametnega rata. Sem pa probal že naložiti .xap datoteke in zadeva dela odlično

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
S prvim in edinim katerega so naredili Chevron. Je pa lahko težava v samem sistemu katerega uporabljaš. Meni recimo v službi z Win 7 32bit ni šlo. Doma sicer mi je delalo nekaj časa, potem pa spet nič. Ko sem na prenosniku na novo namestil Win7 pa je spet šlo.

Pa odkleneš ga lahko samo pred Nodo popravkom, kasneje ne gre. Ti pa ostane odklenjen, če ga pred popravkom odkleneš.

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Hvala za odgovore. Jaz sem svojega Trophy-ja tudi preko Zuna downgradeal na nižjo verzijo in je pol šlo z Chevronom odklenit. Naložil sem si nekaj svojih melodij za zvonenje.
Sam imam isti problem glede številk (naročnik Simobila), ko me kličejo iz Simobil omrežje je vse ok, iz drugih pa ne.
Ta problem sem zasledil tudi na uradni Microsoftovi strani, vendar neke pametne rešitve, razen posega v register, ni. No, rešitev je ta, kot jo je opisal predhodnik oz. dva posta višje.
Bom dalje spremljal sceno na XDA.

Drugače sem pa z WP7, kljub nekim "boleznim" zelo zadovoljen.
lp

p.s.

Meni se vsakokrat, ko ga priklopim na Zune oz. računalnik, telefon zaklene.

Nazadnje urejeno:

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Tako je. Pa Samsung Tools si gor inštaliraj pa odkljukaj "Prevent device relocking".

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
, ker Marketplace ne dela v Slo.

Kdaj pa je Android Market imel uradno podporo v SLoveniji.... se mi zdi da do izpred 14 dni ga ni imel.

Sem pa probal Market place kupit eno aplikacijo, nakar me redirekta na Live account, kjer imaš možnost vpisat VISO, MASTERCARD, in MAERICAN EXPRESS. Predvidevam da če imaš eno od teh, lahko aplikacijo brez problema kupiš. Jaz je nisem, ker nimam namena metati denarja za to. Večji izziv mi je kako skrekano zadevo gor poknit kot pa kupovat (kaj češ balkanski vpliv).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Po par dnevni uporabi W7P HTC Trophy:
+ izredno odziven tudi napram Androidu Galaxy S, je W7P bolj odziven)
+ tudi pisanje mailov/sms je hitro (tudi napram iPhonu se na W7P manjkart zmotim pri črki)
+ hitro odpiranje aplikacij
+ bi se še kaj našlo

- malo malo free uporabnih programov
- nezmožnost nalaganja svojih zvonenj (no potrebno ga je rootati) -> a ima kdo kak hiter preizkušen recept za rootanje W7P
- bi se še kaj našlo

Nekako za ceno cca 200 EUR je povsem uporabna zadeva z dobrim UI.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Ne moreš kupit, sem probal. Ko vpišeš številko kartice ti izpiše, da ta regija ni podprta. Razlika je, da za Androida obstaja dosti crekanih programov za Wp7 pa le peščica.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Torej je problem v kartici? Kaj pa, če bi poskusil s ameriško kartico...se jih namreč dobi "zastonj" na internetu.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Po par dnevni uporabi W7P HTC Trophy:
+ izredno odziven tudi napram Androidu Galaxy S, je W7P bolj odziven)
+ tudi pisanje mailov/sms je hitro (tudi napram iPhonu se na W7P manjkart zmotim pri črki)
+ hitro odpiranje aplikacij
+ bi se še kaj našlo

- malo malo free uporabnih programov
- nezmožnost nalaganja svojih zvonenj (no potrebno ga je rootati) -> a ima kdo kak hiter preizkušen recept za rootanje W7P
- bi se še kaj našlo

Nekako za ceno cca 200 EUR je povsem uporabna zadeva z dobrim UI.

O "rootu" smo se pogovarjali par postov višje.

1. Potrebuješ program ChevronWP7, Windows Phone SDK in Zune.
2.Chevron certifikat si pošlješ na email, ga na telefonu odpreš in inštaliraš na aparat.
3.Na telefonu odstraniš preverjanje PIN kode
4.Vklopiš zune
5.Zaženeš ChevronWP7.exe kot administrator, obkljukaš oba kvadratka, telefon mora biti aktiven in ne v spanju, se pravi odkleneš lock screen in pustiš aparat na osnovni strani kjer so hub-i ter pritisneš unlock.

še link, kjer se nahajajo vse potrebne "sestavine" KLIK

To je to kar se tiče odklepanja aparata, s tem dobiš razvijalske pravice. Potem pa je tu še malo morje tweakov, recimo kako narediti da se ti aparat ne zaklene nazaj ob sinhronizaciji z Zune.

Pomembno! Ne smeš imeti nameščenega NoDo updejta, ker unlock ne bo delal. Verzija OS-a mora biti 7008, aparat odkleneš, urediš da se ne zaklene sam nazaj in ga preko Zune updejtaš na NoDo. Tako imaš unlock in NoDo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Hvala zelo, operacija uspela
cheer.gif

Vedno bolj je vse lepo nastavljeno in personalizirano. Ampak odziven je pa res zelo.
cheer.gif
Mi pa res ni jasno zakaj ni že po dafaultu odklenjen, ne pa da se zajebavam s temi zadevami. Glede na to, da je bil start WP7 nekje v marcu 2011, je že kar dosti programov. Saj tudi za Androida ni bilo takoj na začetko veliko programja. Res me zanima kako se bo tale WP7 obnesel v praksi.

Nazadnje urejeno:

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Wp7 start je bil oktober 2010 in ne marec 2011. Jaz sem mojo omnijo nabavil decembra 2010.