Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.907
113
cene na Bledu v ničemer ne korelirajo s plačo železarja na Jesenicah (če je še kakšen, nisem na tekočem)

za hrvaško velja enak, cene so prilagojene turistom, ki so pa tam bolj ali manj isti kot pri nas

sicer pa obstaja en simpl izračun za ceno piva:

pivo: 1€
postrežba: 1€
makrolokacija: 1€
mikrolokacija: 1€
fancy: 1€

torej, merkatorjev bife na Jesenicah 2€, terasa na Bledu s pogledom na otok 5€
enako velja za hrvaško, za italijo pa že v štartu 1€ gor, pa pira je samo 4 deci

če je več smo nategnjeni, če je pa manj bo pa gužva :)

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.361
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Precej "klasična" tema...
Če ti Hrvaška ni všeč zaradi cen, pojdi drugam...
Če ti je Hrvaška všeč zaradi morja, se opravičujem ampak, bolj čisto in cenejše morje ni daleč stran...
Če ti je vseeno, pa še vedno greš na Hrvaško, daj mir... Sam si se odločil...
Zakaj potem preklinjat cene in vse. Saj si TI(VI/Družina) rekel, da boš tam...
Dajte prit k sebi...

• Všeč mi je
Reactions: sad in BornSkeptic

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113

Lago di Como je elita od elitne destinacije, škoda besed za delat primerjave.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.496
1.090
113
Spremembe so res drastične, zato se pomojem pritožujemo. Res je, da so šle plače v Sloveniji gor, inflacija gor, vrednost denarja dol, kot je tudi res, da sem leta 2021 plačeval v Italiji in na Sardiniji pir 0,66l po 2,50€ in nič več, danes ga pa v svojem kraju enako ali več. Letos junija na Korčuli sem ga pa samo gledal :valjamse: 6 ali 7€, toliko sem pa tudi do sebe škrt, da ne dam enmu ciganu toliko za 1 pir, medtem ko sem ga za 10x !! manj imel hladnega v hladilniku. Otrokoma sem ene parkrat plačal kepico po 2,50€, pol sem jima pa enostavno nabavil banjico Ledo za 3,50€ in sem jima serviral. Mislem, come on. Mal se že pustiš nategnt, dost je pa dost. Glede na gužvo dol, je pa glasovanje z denarnico odveč. Sam še navijal bojo. Drugam bo treba, za več za svoj denar.

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Spremembe so res drastične, zato se pomojem pritožujemo. Res je, da so šle plače v Sloveniji gor, inflacija gor, vrednost denarja dol, kot je tudi res, da sem leta 2021 plačeval v Italiji in na Sardiniji pir 0,66l po 2,50€ in nič več, danes ga pa v svojem kraju enako ali več. Letos junija na Korčuli sem ga pa samo gledal :valjamse: 6 ali 7€, toliko sem pa tudi do sebe škrt, da ne dam enmu ciganu toliko za 1 pir, medtem ko sem ga za 10x !! manj imel hladnega v hladilniku. Otrokoma sem ene parkrat plačal kepico po 2,50€, pol sem jima pa enostavno nabavil banjico Ledo za 3,50€ in sem jima serviral. Mislem, come on. Mal se že pustiš nategnt, dost je pa dost. Glede na gužvo dol, je pa glasovanje z denarnico odveč. Sam še navijal bojo. Drugam bo treba, za več za svoj denar.
Tko se dela!:nazdravje:

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
182
13
18
Ta teden preverjene cene na Korčuli, na obzidju se dobi pivo za 5€, ponekod ob morju tudi za 3€, sladoled za 2€, lahko pa plačaš koktejl za 15€

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.311
9.518
113
EU
Ploče prek ceste za trajekt, kafeterija Kockica ima kavo za Euro dvajset.
Tisno kafeterija Silver pred mostom za Murter, kava Euro petdeset.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Trenutno smo v Breli, Makarska. Pivo 0,5L točeno povprečno 4,5€, manj ne vem če sem videl, mislim da imajo vsi bolj ali manj dogovorjeno ceno. Lignji 16€, zopet vsi, kava z mlekom od 2,5-3€, 8€ ležalnik, 6€ marela, koktejli skoraj povsod za vse enotna cena od 8-10€, prej v povprečju 9€.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Če hodiš tam kjer hodijo milijarderji in Hollywoodski zvezdniki, potem veš da bo drago.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če hodiš tam kjer hodijo milijarderji in Hollywoodski zvezdniki, potem veš da bo drago.

Nisem dobil občutka da je tukaj v Breli kaka bogatija. V marini ni enega čolna dražjega od 20k. Malo si verjetno pomešal. Pretežno apartmaji, ena 3*, dva 4* in en 5* hotel. Drugače pa nič fancy kafičev ali restavracij. Sicer pa milijarderji gor ali dol, prejšnja leta so bile tukaj cene normalne. Ampak kot je nekdo že napisal, menda to sploh ni drago.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.907
113
niti ne
jest sm trenutno v vrsarju in so cene tm nekje kot lani v tem koncu

kalamari 14€, čevapi 12€, pize 10€.... tko prbližno

pivo 4, aperol 6, mojito 9, long island 10€