Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
tolk bolj turistično oblegan otok? Mi smo na Limnosu, 5 + 2, moj je najstnik poje vec kot jaz, pa za vecerje nikoli nismo dal vec kot 180€ morsko navdahnjeno ( brez rib ) povprecje 120
Pivo 3 do 5 zanimivo da je točeno drazje
L vina 8 do 12

• Haha
Reactions: brane_new

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.907
113
Ne velja to zame, ampak za jamrače čez cene in primerjavo cen pira v kafiču ali konzumu

pa sej ni tolk jamranja
je pa tale tema zelo obiskana, očitno nas vse zanimajo cene :)

jest ne bom nič manj spil, ne glede na ceno, žal... ampak zdej pa še pojamrat ne smem, da je 5€ za pir preveč? ;)

to je pač debata, kot za šankom, sam ker smo preveč fini, da bi za šankom debatirali z neznanci, to pač počnemo na alterju, hehe
pa za šankom seveda ni cajta, ker je treba posrkat zadnji led iz mojitota za 9€ :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.864
113
Ne velja to zame, ampak za jamrače čez cene in primerjavo cen pira v kafiču ali konzumu
Jaz sem verjetno pizdil najbolj, če bi bil dol 7 dni, verjemi bi bil tiho, ker se nebi izpostavljal tukaj zavoljo tega, ker sem v sedmih dneh zapravil 100 eur več.

Sezona je praktično mimo. Se hrčki že kaj hvalijo, da je letos pa spet rekordna? Že ve kdo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma ni fora točno v sami ceni, fora je v kvaliteti storitve. Pa zaračunaj me, če je storitev na nivoju. Ravno včeraj smo imeli v hotelski kavarni šolo. Kava z mlekom 2,90€ a zraven mi postrežejo klorirano vodo iz pipe s 3 kockami leda. Resnično? V hotelu imam ob zajtrku avtomat z vodo, neomejeno čiste pitne vode (najbrž iz balona) a smrdljivec mi bo ob kavi za skoraj 3€ strelegel njihovo smrdljivino iz pipe. Vidite to ne gre skupaj. Ne samo kasirati, potrebno se je tudi potruditi za stranke. A potem ko sem jih skurcal ni bilo težko iti po flašo Jane in nam naliti, seveda v ceno kave. Pa ne gre se zato da si flaše Jane ne morem privoščiti, gre se zato da nismo njihove svinje.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Grčija poceni? Ja, če sem šteješ nekaj kar izgleda kot štala... ker bil sem tudi v takšnem hotelu. 3* pri njih ali v Italiji je gladko 2* kjerkoli drugje v evropi. Oboji so zame evropski cigani. Zadeve so v glavnem v razpadanju. V svoje morje od matere zemlje podarjeno so milijonkrat bolj zaverovani kot hrvati. Če hočeš pa dobiš tudi pošteno, boš pa v Grčiji tudi pošteno plačal. Na Santoriniju sem že pred 10 leti plačal malega Mythosa 5€, njihov lokalni Vulkan pa 10€. 0,33 steklenica. Noben fensi lokal.
Jaz sem bil lani v drugi polovici junija na Santoriniju, za dve povratni letalski karti iz Benetk sem dal s tavelikim kovčkom vred 180 €, nova soba z luštno teraso v Kamariju (50 metrov od plaže) je bila za 4 nočitve 280 €, rent a car full-insurance je bil 160 € (čakal me je na letališču, tja sem ga tudi vrnil).

Za 40-50 € za dva z grško solato in pijačo vred sva jedla kot pujse Pepe. Ležalniki in senčniki na plaži pa itak free, ker si gost lokala.
Zvečer sva pila po lokalih za manj denarja kot v Ljubljani.

Fira in Oia: je bilo dražje, dva viskija in dve coca-coli skupno 30 €, tudi hrana je bila gor dražja. Kjerkoli drugje iz teh dveh mest pa kot sem napisal.
Letos na Zakintosu enaka zgodba, porcija kalamarov s prilogo 9 €, sardine 8 €, pica med 8 in 10 €, Mythos pivo 4 €...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Kamari je precek cenejši, itak, ker je zakotna luknja, enako Perissa. Tudi sam sem bil že v Kamariju, ravnotako cca 50m od plaže. V Firi in Oii si pa videl sam kako in kaj. Tam sem toliko plačal za pivo. Pa tudi za izjemen razgled :) čeprav, iskal sem nekaj let kasneje po google zemljevidu lokal in ga nisem našel.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kamari je precek cenejši, itak, ker je zakotna luknja, enako Perissa. Tudi sam sem bil že v Kamariju, ravnotako cca 50m od plaže. V Firi in Oii si pa videl sam kako in kaj. Tam sem toliko plačal za pivo. Pa tudi za izjemen razgled :) čeprav, iskal sem nekaj let kasneje po google zemljevidu lokal in ga nisem našel.
Fira pa Oia sta svetovno znani zaradi razgleda, enako kot Dubrovnik, posledično so cene kot so.
Kamari in Perissa pa zame nista nič manjši luknji kot katerikoli kraj na Hrvaškem, s tem da je bila plaža okej in čista, za jest je bilo povsod zelo dobro, ljudje prijazni, cene pa nižje kot pri Hrvatih. Pa sem bil letos spet 3 tedne v Dalmaciji, pa še nekaj vikendov v Istri, ampak postajajo Hrvatje konkretno dragi.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.235
2.377
113
Sem bil letos na Santoriniju in Perissa je še kar OK, ni tako zelo luknja, tudi ponudba je OK, Kamari pa tko malo zadaj, čeprav če si želiš malo miru na plaži je prav fajn. Cene so še vedno enake kot lani, fajn je da dobiš ležalnik v konzumacijo lokala vštet, 2 ležalnika in dežnik je tam 20-30€ in jih imaš tako pokrite tudi če si sam tam, kaj šele 2 ali več. Rentacar je očitno podražil, jaz sem dal 40€ na dan za kripo (pobuškana opel corsa) ampak boljšega avta niti ne bi želel, ceste znjao bit zelooo ozke in slabe. Letalske karte iz Benetk do santorinija so tam 30€ +doplačilo za 20kg čekiran kovček 40€, enosmerna ker, beri dalje (povratna verjetno kake 80€)...

Iz Santorinija sem šel s trajektom na Mikonos, karta za 2h vožnje je 60-70€, odvisno katero linijo vzameš. Na Mikonosu rentacar je dražji, 60€ na dan naprej, ceste so kar ok, je pa tudi dosti več prometa. Plaže so meni ene najlepših, so tudi cene storitev temu primerne, 2x ležalnik in dežnik najnižje sem videl 35€ na dan brez konzumacije, razen na eni plaži zadnje dve vrsti so zastonj, če nekaj popiješ v baru/restavraciji. Na kakšnih bolj znanih in mondenih plažah je ležalnik tudi 380€. Koktejli so odvisno od razgledov, od 6€ do 20€ (enak, npr mojito). Zelo konkretna porcija pečenjade za dveh malo izven centra mesta (mi smo bili 3 in še je ostalo) 40€, pivo nimam pojma (mislim da 4.5€), cocacola 3€. Karte iz Mikonosa nazaj v Benetke 20€, čekiran kovček 50€ (povratna je bila sicer 35€). To so cene kart v juliju. Že v drugi polovici avgusta cene eksplodirajo in vsaj za mikonos povratna karta nižje od 200€ nisem našel.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Plaža je res čista, sicer pa poleti zaradi črne barve neprehodna, razen po deskah ali če si obut :)

Hrvati so vedno bili poceni oziroma prepoceni in so se tega začeli zavedati. Čeprav sem letos dobil občutek da je bilo turistov manj kot lani.

Meni so se pa zdele ceste po Mikonosu precej slabše kot po Santoriniju, cesta v Kalo Livadi je praktično samo za terenska vozila, z navadnim hitro nabiješ v luknjo. Okrog samega mesta Mikonos so pa še kar ok.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ena zanimiva opazka, od petka smo v Breli, sami Ukrajinci, ampak dobesedno. Tu in tam kak Nemec, Poljak, Slovak, glavnina Ukrajinci. Govoril z domačinom, trdi da kupujejo hiše/vile kot nori, dnar v potovalkah/vrečah. Avti tudi da dol padeš, vse Ukrajinske tablice.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Lani jih je bilo tudi precej, v istem app kot jaz 3 ukrajinci, 2x bmw x5 in enkrat x7, zadnji modeli. Že nekaj let redne stranke, po pričevanju lastnice appa. Tudi sicer sem jih precej videval.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.552
3.065
113
Tudi sam opažam, da je večina Ukrajincev pri nas iz višjega družbenega sloja (najbolj vidno po voznem parku). Sicer so kar prijetni za pogovor, se pa človek vseeno vpraša, kdo je potem ostal v Ukrajini in v kakšnih razmerah živijo tisti ljudje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.102
2.438
113
Ukrajina ima 43 milijonov prebivalcev, če jih je solidno preskrbljenih, da ne rečem bogatih, samo 0,5% je to enako 10% slovencev. ;)

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-388
113
jap... precej lazje, ce imas cash v kufru za nekaj let zivljenja.

kako pa kaj nepremicnine tam? verjento je veliko praznega in se tudi poceni prodaja?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.235
2.377
113
Plaža je res čista, sicer pa poleti zaradi črne barve neprehodna, razen po deskah ali če si obut :)

Hrvati so vedno bili poceni oziroma prepoceni in so se tega začeli zavedati. Čeprav sem letos dobil občutek da je bilo turistov manj kot lani.

Meni so se pa zdele ceste po Mikonosu precej slabše kot po Santoriniju, cesta v Kalo Livadi je praktično samo za terenska vozila, z navadnim hitro nabiješ v luknjo. Okrog samega mesta Mikonos so pa še kar ok.
Kalo livadi so, ko sem bil jaz julija, ravno asfaltirali en del ceste na novo, če si prihajal iz vzhodne strani, iz zahodne je pa cesta čisto normalna, brez lukenj. Kakorkoli, od teh malo bolj odmaknjenih plaž na Mikonosu, mi je daleč najlepša plaža Lia, z normalnim dostopom, parking zastonj, je dovolj velika, da si najdeš svoj mir, imaš celo nekaj sence, če nočeš ležalnika, če ga pa ze hočeš, je poceni, vsaj za Mikonos.

sad

Guru
24. avg 2007
21.014
9.660
113
Posedarje, 3 dni nazaj, bar direkt na plaži. 2x Cedevita, 2x veliko pivo, račun manj kot 10 eur.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.358
1.392
113
Si videl plažo v Posedarju? Do vceraj nisem vedel da sploh obstaja. Pa septembra smo...na Pagu npr stane isto narocilo na plaži 0€.