Sem bil letos na Santoriniju in Perissa je še kar OK, ni tako zelo luknja, tudi ponudba je OK, Kamari pa tko malo zadaj, čeprav če si želiš malo miru na plaži je prav fajn. Cene so še vedno enake kot lani, fajn je da dobiš ležalnik v konzumacijo lokala vštet, 2 ležalnika in dežnik je tam 20-30€ in jih imaš tako pokrite tudi če si sam tam, kaj šele 2 ali več. Rentacar je očitno podražil, jaz sem dal 40€ na dan za kripo (pobuškana opel corsa) ampak boljšega avta niti ne bi želel, ceste znjao bit zelooo ozke in slabe. Letalske karte iz Benetk do santorinija so tam 30€ +doplačilo za 20kg čekiran kovček 40€, enosmerna ker, beri dalje (povratna verjetno kake 80€)...
Iz Santorinija sem šel s trajektom na Mikonos, karta za 2h vožnje je 60-70€, odvisno katero linijo vzameš. Na Mikonosu rentacar je dražji, 60€ na dan naprej, ceste so kar ok, je pa tudi dosti več prometa. Plaže so meni ene najlepših, so tudi cene storitev temu primerne, 2x ležalnik in dežnik najnižje sem videl 35€ na dan brez konzumacije, razen na eni plaži zadnje dve vrsti so zastonj, če nekaj popiješ v baru/restavraciji. Na kakšnih bolj znanih in mondenih plažah je ležalnik tudi 380€. Koktejli so odvisno od razgledov, od 6€ do 20€ (enak, npr mojito). Zelo konkretna porcija pečenjade za dveh malo izven centra mesta (mi smo bili 3 in še je ostalo) 40€, pivo nimam pojma (mislim da 4.5€), cocacola 3€. Karte iz Mikonosa nazaj v Benetke 20€, čekiran kovček 50€ (povratna je bila sicer 35€). To so cene kart v juliju. Že v drugi polovici avgusta cene eksplodirajo in vsaj za mikonos povratna karta nižje od 200€ nisem našel.