Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Matr ste zapel s temi cenami. Pa nič novega odkrili. Torej, če greš v Sloveniji v turistično zanimive kraje (za tujce), nikakor ni poceni. Enako je na Hrvaškem. Če greš na primer v Hvar na Hvaru, pa da je to povrhu še Carpe diem, ali pa na Bol na Braču, to zagotovo ni enako, kot če greš v Petrčane ali pa na Vir (recimo).
In, če greš slučajno v Kungoto k "mišelinu", je prav tako drago, kot če greš k "mišelinu" oz. "2 in a row" "mišelinih" na Korčuli. Tisti, ki je bil tam, bo vedel, o katerih dveh govorim. Za nas, "reveže Slovence, ki jamramo" pa je malo naprej ena fina picerija Tadesci.
Torej, pod črto, drago je toliko, kot si lahko privoščiš. In to v SLO ali pa na Hrvaškem. Če je pa to vredno denarja, je pa druga pesem (in spet, odvisno od posameznika). Ampak, roko na srce, če greš k "mišelinu" dobiš malce več različnih okusov, kot če greš na pico v domači vasi (če imate picerijo). OK, sour drough so mal boljše, ampak še zmer ne klasa "mišelink". Pa si mislite svoje.
To seveda vse drži.
Ampak Mercator v Ljubljani ima isto ceno kot Mercator v Kungoti PRI PTUJU. In stvari v trgovah na Hrvaškem so dražje kot pri nas. Ali je to zaradi destinacije, pa ne vem. Verjetno pa Hrvati niso butli, da bi prihajali k nam po nakupih, če bi bilo dražje.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Dokler se bo hodil dol in plačeval, toliko časa bodo dražil. To je to, ni neke znanosti.

• Všeč mi je
Reactions: sad

jezek

Guru
24. jul 2008
3.370
1.386
113
Zato pa je Janezu treba vbit v glavo, da je doli drago! To že Golob ve...da Janez cen ne ve, zato košarice in analize .. 2x insalatisime rio mare 12€.......janez pa pravi da so cene tu nekje.....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To seveda vse drži.
Ampak Mercator v Ljubljani ima isto ceno kot Mercator v Kungoti PRI PTUJU. In stvari v trgovah na Hrvaškem so dražje kot pri nas. Ali je to zaradi destinacije, pa ne vem. Verjetno pa Hrvati niso butli, da bi prihajali k nam po nakupih, če bi bilo dražje.

Pa ne samo da so izdelki v trgovinah doli dražji, mi smo tudi opazili (Lidl) da so določeni izdelki doli porazne kvalitete v primerjavi z našim Lidlom. Edino kar pa me je pozitivno presenetilo, Spar Zadar, cena njihovih lokalnih vin. Npr. Korlat Cabernet Savignon, pri nas v Sparu je cca. 22€, doli 15€ redna cena. Isto plavci in še kaj od lokalnih vin.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.866
113
Matr ste zapel s temi cenami. Pa nič novega odkrili. Torej, če greš v Sloveniji v turistično zanimive kraje (za tujce), nikakor ni poceni. Enako je na Hrvaškem. Če greš na primer v Hvar na Hvaru, pa da je to povrhu še Carpe diem, ali pa na Bol na Braču, to zagotovo ni enako, kot če greš v Petrčane ali pa na Vir (recimo).
In, če greš slučajno v Kungoto k "mišelinu", je prav tako drago, kot če greš k "mišelinu" oz. "2 in a row" "mišelinih" na Korčuli. Tisti, ki je bil tam, bo vedel, o katerih dveh govorim. Za nas, "reveže Slovence, ki jamramo" pa je malo naprej ena fina picerija Tadesci.
Torej, pod črto, drago je toliko, kot si lahko privoščiš. In to v SLO ali pa na Hrvaškem. Če je pa to vredno denarja, je pa druga pesem (in spet, odvisno od posameznika). Ampak, roko na srce, če greš k "mišelinu" dobiš malce več različnih okusov, kot če greš na pico v domači vasi (če imate picerijo). OK, sour drough so mal boljše, ampak še zmer ne klasa "mišelink". Pa si mislite svoje.
Čak mal... včasih so cene na hrvaškem bile občutno nižje kot pri nas. Že zaradi njihovega standarda. Cenejša delavna sila ipd.... danes pa nas v nekaterih stvareh prav šijejo...

Včeraj sem bil na Rabu in presenetljivo cene enake ali nižje kot v našem kraju na Pagu. Pa pri nas ni niti enega hotela. Je čisto apartmajsko naselje. Je pa Rab na oko vsaj 40% bolj prezen kot pretekla leta.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Pa ne samo da so izdelki v trgovinah doli dražji, mi smo tudi opazili (Lidl) da so določeni izdelki doli porazne kvalitete v primerjavi z našim Lidlom. Edino kar pa me je pozitivno presenetilo, Spar Zadar, cena njihovih lokalnih vin. Npr. Korlat Cabernet Savignon, pri nas v Sparu je cca. 22€, doli 15€ redna cena. Isto plavci in še kaj od lokalnih vin.
No nekateri izdelki so pa bistveno boljši kot pri nas.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
? Jaz sem rekel da je pri nas v Lidlu boljša kvaliteta določenih izdelkov kot pri hrvatih. V mislih sem imel predvsem mesne izdelke. Pa ne kupujemo pri nas mesa v osnovi v Lidlu. Je pa že bilo kaj iz Lidla in je bilo pogojno OK. Kar pa smo tam privlekli v kemp pa je bila groza. Sploh junečji čevapi.

• Haha
Reactions: sad

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
V Dubaju itak prodajajo Poli v trgovini, tako da se počutiš kot doma. Nisem je sicer kupil, tako da kvaliteto tezko primerjam.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
K greste v Dubaj na dopust a tud primerjate njihove cene pa kvaliteto z našo?:fredi:

Tebe verjetno še vedno j*** jugoslovanska nostalgija in mentaliteta ne? Ko je bil dopust ste vsi leteli ko goveda dol in je bilo to to? Zagotovo me zanima kvaliteta storitev in dobrin ki jih bom užival na dopustu in kot normalnega človeka me zanima koliko me bo to stalo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Nisi razumu poante-dam 100e na dan za bencin za čoln zato se ne sekiram za ceno hrane in pijače pa mam povrečno 30 dni dopusta dol.
Pa dobro, ti si Alteraš, nekateri smo reveži in nas zanima kakovost/cena razmerje, pa naj bo to v Albaniji, Dubaju ali pa na Pagu.
Bi pa tudi jaz rad šel na dopust in spohal nekaj čukov v tednu dni. Samo nekako mi ne uspeva, sem nesposoben izgleda.

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Pa dobro, ti si Alteraš, nekateri smo reveži in nas zanima kakovost/cena razmerje, pa naj bo to v Albaniji, Dubaju ali pa na Pagu.
Bi pa tudi jaz rad šel na dopust in spohal nekaj čukov v tednu dni. Samo nekako mi ne uspeva, sem nesposoben izgleda.
Ni glih tko,cel let šparam za to.