Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
No, nas je kar nekaj plinarjev tukaj...
Tudi sam pričakujem, da se bo cena plina kaj spustila v Sloveniji (utopija???). Liter bencina 1 eur, plin pa 70 centov, kje je tukaj logika. Pred časom se je nekaj govorilo o "direktivi", ki naj bi določala celo plina (1/2 cene bencina), kaj je s tem, je v tem kaj resnice?
Očitno bomo še nekaj časa na Hrvaškem tankali...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kvečjemu obratno, direktive gredo proti temu, da plin za uporabo v vozilih zasolijo z enako trošarino, kot se za motorne bencine. Rezultat bo, da bo plin dražji kot bencin.
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
JJ je vsaj Soršaka dal na pozicijo. Slednji je štromarje že usekal z milijonskimi kaznimi zaradi kartelnega dogovarjanja. Kmalu baje dobe po riti še trgovci.
http://www.delo.si/clanek/69223

Prejšnje vlade so zagovarjale, da so monopoli v nacionalnem interesu. Ta novi bodo verjetno spet isto ploščo zavrteli. Boj se za svoj denar. Še posebej, ko se bo saniralo tajkune na davkoplačevalski denar. Sedaj že cvilijo, da se jih država usmili. Bogi ...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Tudi sam razmišljam o plinu a me malce skrbijo cene. Sicer se mi v par mesecih povrne investicija, ker gleda bo dolgotrajno plin pristal na ceni bencina.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik softi pravi:
torej je kartelni dogovor, ko vsi prodajajo z najvišjo amržo.

kje je zdej uni, ki hvali JJ in konkurenčnost pri elektriki.
Ni kartelni dogovor. Ti smeš prodajati po najvišji možni ceni, ki jo je določila država. Zakaj bi prodajal ceneje, če ti ni treba? Niso se zmenili ampak koristijo finto.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
@ darjan
pazi! - v parih mesecih se ti investicija SIGURNO NE BO povrnila... avto ti porabi več plina kot bencina in zdaj ko je samo 0,2centa razlike pri litru, se je skoraj cenejše voziti na bencin kot na plin!!
uf-1.gif

-razen če tankaš pri Hrvatih kjer je plin 0,45

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
To finančno konstrukcijo bi pa rad videl.

Dejstvo je, kot pravi iii, da se na splin splača vozit le, če ne upoštevaš stroškov predelave, bencina ki ga porabi, da se ogreje in vzdrževanja (menjave filtrov). Če vzameš vse to skupaj in prišteješ še amortizacijo sistema, ni variante, da se ti v petih letih pokaže plus.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kje pa so? AFAIK so samo TUŠ pumpe in pa tele 24/7. Tuš pa se itak ve kako hrano ma, tako da bencina ne bi tam tankal.
V Mariboru je še en "diskont", pri TAM-u.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Katera pumpa pa je, oz bencin?

Glede plina...cene so sedaj res smešno nizke - za bencin in jaz osebno ne verjamem, da bodo dolgo takšne. Mogoče kak mesec še in potem bo bencin spet na starem. Plin se pa verjetno ne bo višal, ali pač?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
kašn bavčar? istrabenz z OMV nima nč že točno štiri leta, ko so avstrijcem črpalke prodal za skoraj sto milijonov evrov. od kje pa mislte jim dnar za Drogo, hotele in druge prčkarije?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Vsi se tresemo za par centov k gre benz gor/dol, k se pa vsedemo v ošterijo pa pride račun 10,13,20+ € pa ni problema
sprasujem se.gif

Joj kam vse zmečemo dnar a v benz man ga je pa full škoda, vrjemte mi mam avto k mi pije 8-11l/100 pa me sploh ne zanima kok je benz k mi je avto nujno zlo
wink-1.gif

LP

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kolega
ne sedim v gostilni, ne kadim, ne pijem doma, ne hodimv kino..

a me lahko boli cena nafte?

kaj pa une, k tut jejo ne, avto jim je pa nujno zlo?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kolega
ne sedim v gostilni, ne kadim, ne pijem doma, ne hodimv kino..

a me lahko boli cena nafte?

kaj pa une, k tut jejo ne, avto jim je pa nujno zlo?

OK , ne rečem da mi je čist vseen
ne-ne-1.gif

Za tiste k navajaš da tud ne jejo pa jim je avto nujno zlo, nažalost vem da tudi taki obstajajo sam taki NE JAMRAJO
ne-ne-1.gif

Najbl glasni so uni k majo 100%
10.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.500
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Cene surove nafte so se v azijskem elektronskem trgovanju še znižale. Zahodnoteksaška lahka nafta z decembrsko dobavo se je
pocenila za 2,58 dolarja, na 69,90 dolarja, severnomorska nafta vrste brent, prav tako z dobavo v decembru, pa se je pocenila za 2,50
dolarja, na 67,22 dolarja.

Citat:
Iranski naftni minister Golam Hosein Nozari je v torek dejal, da Teheran verjame, da bo Opec znižal proizvodnjo, in sicer med dvema
milijonoma in 2,5 milijona 159-litrskih sodov na dan, ter da bi se cena lahko povzpela na več kot 150 dolarjev za 159-litrski sod. Kot
menijo analitiki, bi takšno znižanje proizvodnje lahko zagotovilo stabilnost trga.

memo milo iračanom...
jezen.gif

ker je "prenizka" cena, bojo pa dobavo zmanjšali, da bo večje povpraševanje in s tem spet umetno dvignili cene...
stupid-1.gif

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Katera pumpa pa je, oz bencin?

Glede plina...cene so sedaj res smešno nizke - za bencin in jaz osebno ne verjamem, da bodo dolgo takšne. Mogoče kak mesec še in potem bo bencin spet na starem. Plin se pa verjetno ne bo višal, ali pač?

nad cenami plina noben "ne bedi"...
in se je tud višal vsaj 1x na mesec-ko je šel bencin gor ->plin isto gor... dol pa nikol
13.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Aha, tu je torej catch. Kakor hitro bodo avti na plin bolj aktualni, bodo pa lepo šle cene gor, super res.

Anyhow, danes ravno slišal, da je bila cena za sod texaške nafte pod 70$, dobava te nafte pa bo DECEMBRA 2008. Kaj to pomeni, da lahko pričakujemo nizke cene bencina še najmanj do takrat, edino če seveda država na pumpa trošarin?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.