Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:jamrajo uporabniki zarad slabe kakovosti govriva, ki pa je po tvoje celo nad evropskim povprecjem,
Kje sem že to napisal?
confused-1.gif

Vseeno, me zanima, koliko Slovencev bi izbralo 20% dražje gorivo, ki bi bilo kao bolj kvalitetno (čeprav jaz osebno neke razlike ne vidim), ali pa trenutne cene s trenutnim gorivom in trenutno ponudbo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
marže na gorivo so kar lepe, saj je primarna dejavnost črpalkarjev prodaja goriva.

enkrat sem nekje videl podatke, a se ne spomnim kje.

a država diktira ceno v celoti? z vse derivate.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
sej firme Petrol in podobni ne jamrajo,

jamrajo uporabniki zarad slabe kakovosti govriva, ki pa je po tvoje celo nad evropskim povprecjem,

torej so vse kritike neupravicene, na SLO crpalkah se toci gorivo visoke kakovosti po najnizji ceni, ki jo,

hmmm, kako cudno, regulira drzava

Razlika je v tem, da tam gori imate vi DOST VIŠJE PLAČE, kot pa mi.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa potem ima tista 24 ur, avtomatska pumpa, nižjo ceno bencina?

Zato ker:
24/7 bencinski servisi ne potrebujejo osebja, zaradi česar lahko strankam ponudimo nižje cene goriva in izjemno kakovostno , uporabniku prijazno storitev.

Cena pri njih sedaj:
Eurosuper 95 – 0,971 €/l
Eurodiesel – 1,031 €/l

Sem začel samo še pri njih tankat, med drugim tudi zato ker imam to črpalko najbljižje, gužve ni, ceneje je in prav tako hitreje.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:hmmm, kako cudno, regulira drzava
Ali veš, kaj pri gorivu dirigira država? Mislim, da pri nas dirigira trošarino (povsod v EU), DDV (povsod v EU), maksimalno nabavno ceno (po tem 14-dnevnem modelu) in maksimalno dovoljeno maloprodajno maržo. Vsaj za maržo sem prepričan, da ne prepoveduje imeti nižje.
Na račun te diktature države imamo najbrž res slabšo kvaliteto goriva, prepričan pa sem tudi, da bi se vsaj največja ponudnika zmenila med seboj za ceno, če tega ne bi bilo.
Gotovo pa ti ukrepi prinašajo kratkoročno povprečnemu državljanu Slovenije več koristi kot omejitev cen gostovanj mobilnih operaterjev povprečnemu državljanu EU. Tisti ukrep je narejen izključno zato, da lajša življenje zaposlenim v EU administraciji. Če imajo ostali kaj od tega pač imajo, ampak osnovni cilj niso bili oni.
Na dolgi rok pa bi bilo mogoče dobro, če bi bila cena goriva bistveno višja (okolje itd...).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
feler, to razumem ja, ampak to so interni stroški podjetja. Enako bi lahko pač nekdo naredil pumpo in osebje plačal po zelo nizkih cenah, pa na tak način poiskušil priti do svojega deleža na trgu. Ampak kolikor vem, država določi MPC ceno bencina?

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Mene pa neki zanima ...

Direktiva EU glede cene avtoplina ...

Ker pri nas so ga podražili na račun tega, da ga oni morjo tankat in da ni self Service in zato je cena 0.698 Eur ...

Glede na padce cen bencina kako je s tem v europi pri ceni avtoplina? Pri nas jo imajo še kar na isti ravni nič niso spustil ...

Pa še neki kar se tiče primerjave med 24/7 in pa ostalimi (Petrol, OMW, ...): sej na Petrolu in na OMW tudi sam tankaš in na nekaterih Petrolih lahko tudi plačaš brez posredovanja "trgovca" ... Zakaj so tam iste cene kot da oni tankajo?

Za moje pojme je njihova stvar ali imajo tam trgovino in notri zaposlene ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak kolikor vem, država določi MPC ceno bencina?

To so te naftni trgovci vrgli na finto. V resnici država določi najvišjo ceno, ti pa lahko bencin prodajaš po 10c na liter če ti paše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Potem pa je vse jasno ja, ampak ne vem zakaj tujci ne pridejo, saj so verjetno marže še vseeno "debele". Če bi dali kak cent ceneje, bi ziher vsi tam tankali, glede na židovske denarnice slovenceljev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Mene pa neki zanima ...

Direktiva EU glede cene avtoplina ...

Ker pri nas so ga podražili na račun tega, da ga oni morjo tankat in da ni self Service in zato je cena 0.698 Eur ...

Glede na padce cen bencina kako je s tem v europi pri ceni avtoplina? Pri nas jo imajo še kar na isti ravni nič niso spustil ...

Pa še neki kar se tiče primerjave med 24/7 in pa ostalimi (Petrol, OMW, ...): sej na Petrolu in na OMW tudi sam tankaš in na nekaterih Petrolih lahko tudi plačaš brez posredovanja "trgovca" ... Zakaj so tam iste cene kot da oni tankajo?

Za moje pojme je njihova stvar ali imajo tam trgovino in notri zaposlene ...

Kak ni Selfservice? Če pa sem ga jaz včeraj sam tankal na Petrol črpalki, mi ni nobeno osebje priskočilo na pomoč
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem pa je vse jasno ja, ampak ne vem zakaj tujci ne pridejo, saj so verjetno marže še vseeno "debele". Če bi dali kak cent ceneje, bi ziher vsi tam tankali, glede na židovske denarnice slovenceljev.

Nimam pojma. Če bi jaz bil Bavčar (je on še glavni pri OMV SLO?) bi dal bencin 5c ceneje kot Petrol, razliko bi sigurno spravil not s količino in večjim številom prodanih artiklov v trgovinah. Očitno potem je dogovor med OMV in Petrolom (ostali so male ribe), da bosta spreminjala cene po navodilih države in tako navidezno valila krivdo za visoke cene na njo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Istrabenz je glavni ja.

Verjetno se spet dogovarjajo. Po pravici povedno mi ni jasno kako je pri nas takšen monopol, pri navadnih trgovcih, pri bencinarjih in pri elektro..so v zadnjih letih lepo usklajevali podražitve. To pa je verjetno posledica tega, ko celo "državo" fura par posameznikov
wink-1.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
AvtoFun ... sej tudi jaz plin tankam sam ... Vendar je to proti pravilom in bi ti ga bencinkelnar MORAL tankati in ga ti sploh nebi smel sam, tako imajo v navodilih in predpisih za Avtoplin (preverjeno) ...

Na Hrvaškem se plinske pipe skor dodtaknt ne smeš ... Ko vidijo, da peleš proti plinu že tečejo, da vse oni postorijo ... Pa še cenej plin majo kot pri nas ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj so pumpe, ki so ceneje. Pa nobenga navala ne vidim.
Židje s(m)o le, če ni potem treba še riti premakniti
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kje pa so? AFAIK so samo TUŠ pumpe in pa tele 24/7. Tuš pa se itak ve kako hrano ma, tako da bencina ne bi tam tankal.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
pa mimogrede... država ne določi prodajne cene ampak NAJVIŠJO prodajno ceno. Je pa drugo, da se petrol in ostali držijo te cene, kot da bi bila določena kot prodajna. Zato pa imajo Tuš in 247 nižjo ceno glih po tej fori. Pač ne prodajajo po najvišji dovoljeni prodajni ceni.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.