Cene bencina pri ........

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
To ni nujno res. Lahko namesto opletanja z jezikom in laganja na spletu pričneš sam pridelovati hrano in to praktično "zastonj". Takrat jo boš morda tudi pričel ceniti.

Je pa res, da je potem treba delat in ne zgolj zganjat lažne propagande, kar pa takim tičem kot si ti ponavadi ne diši ravno.

klekej

Guru
26. jul 2007
5.815
562
113
36
Da se vama da. Sem mislil, da bo po volitvah mir napetosti, ne glede na rezultat. Zdaj pa par uporabnikov Alterja in Robi doživljajo živčne izbruhe.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Oh, le brez skrbi, mene ti demantiji izjemno zabavajo. Če bo posledica boljša država za prihodnost naših otrok (vem, utopično) pa še zgolj toliko bolje.

Drugo bi bilo, če bi stalna zasedba na levi dejansko sproducirala kaj resničnega o čemer bi lahko imeli konstruktivno debato. Ampak glede na znano zgodovino tega ne bomo dočakali.

• Haha
Reactions: cvetka2 in aljoman

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.144
1.387
113
Oh, le brez skrbi, mene ti demantiji izjemno zabavajo. Če bo posledica boljša država za prihodnost naših otrok (vem, utopično) pa še zgolj toliko bolje.

Drugo bi bilo, če bi stalna zasedba na levi dejansko sproducirala kaj resničnega o čemer bi lahko imeli konstruktivno debato. Ampak glede na znano zgodovino tega ne bomo dočakali.

Kaksen kmet si ti, ce nonstop kle visis? Mam v zlahti kmete in vem kako se tam dela. Ti odstopas, zelo... Najbrz se na subvencije obesas kokr gre...

Pejta kaj delat (oba), kle nonstop viset ne naredi nic.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: cvetka2 in Gatto

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Kaksen kmet si ti, ce nonstop kle visis? Mam v zlahti kmete in vem kako se tam dela. Ti odstopas, zelo... Najbrz se na subvencije obesas kokr gre...

Pejta kaj delat (oba), kle nonstop viset ne naredi nic.
Najbrz, mogoče, predvidevam, baje...

Je kar jeba ane, ko pohendlaš kmetijo, pa še tovarno laži obenem. Vidim, da to marsikoga predvsem na levi, precej živcira. Le zakaj.

Zgolj za tvoje interne evidence, od jutra se je poskrbelo za 60+ glav in pripravilo silažo v hlev. Zdaj je pa zajtrk.

Subvencije pa lahko tudi ti dobiš, brez težav, opuščenih kmetij je polno. Boš videl kakšna bogatija bo potem. Cel dan boš lahko visel na alterju in držal vse 4 od sebe :evil:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.144
1.387
113
Super, ce res. Kmetij sam ne potrebujem, sem bol 'ta mestni' in bo tako tud ostalo. Bi pa rad dozivel, da enkrat brez vsakih pomoci tud vi tekmujete med sabo pa da se vidi kolk res prispevate / pridelate, da vidmo kje sploh smo. Ste pa kmeturine pri nas tud eni redkih na svetu k za cunjico zemlje kupujete John Deere traktorje... Povem iz videnega, totalno nelogicno kaksne zverine za koliko terena. Navaden mali zetor al kaj so cist dovolj... Sej prav, pufajte se na vso moc, meni cist ok. Sam jokat ne pol...

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2 in Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.300
749
113
tu in tam

Če ti tvojemu nabijanju praviš demanti, se hudo visoko ceniš- tvoj diskurz je bolj na ravni desničarskih poslancev in politikov, torej ničvreden..

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Super, ce res. Kmetij sam ne potrebujem, sem bol 'ta mestni' in bo tako tud ostalo. Bi pa rad dozivel, da enkrat tud vi tekmujete med sabo pa da se vidi kolk res prispevate / pridelate, da vidmo kje sploh smo. Ste pa kmeturine pri nas tud eni redkih na svetu k za cunjico zemlje kupujete John Deere traktorje... Povem iz videnega, totalno nelogicno kaksne zverine za koliko terena. Navaden mali zetor al kaj so cist dovolj... Sej prav, pufajte se na vso moc, meni cist ok. Sam jokat ne pol...
Da, to je dojemanje povprečnega človeka iz mesta, ki informacije konzumira iz znanih medijev. Vse od alenkinih traktorjev za 200k eur.

O konkurenčnosti in omejitvah eu trga ter uvozu iz celega sveta sem že pisal nedolgo nazaj in se res nimam namena ponavljati o tej temi.

Kmeturina imaš ti v hlačah, žal nekoristnega in je samo dodatek splošnemu manjku, ki ga imaš v zgornjem nadstropju.

Res ni boljšega na tem svetu, ko ti neko mestno dete razlaga, da lahko z malim zetorjem opraviš vse kar moraš. Tole gre spet med "neprecenljive" trenutke na alterju. Še mastercard se lahko skrije pred vami uličnimi geniji.

Se boš še naprej blamiral ali lahko zaključiva?

• Objave ne odobravam

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Če ti tvojemu nabijanju praviš demanti, se hudo visoko ceniš- tvoj diskurz je bolj na ravni desničarskih poslancev in politikov, torej ničvreden..
Kaj je potem tvoj diskurz lažnive propagande iz objave v objavo, če je moj ničvreden :valjamse::valjamse: :valjamse:

Ogledalo gato, ogledalo. Tisto, ki še ni počilo, ko si pogledal vanj.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.144
1.387
113
Da, to je dojemanje povprečnega človeka iz mesta, ki informacije konzumira iz znanih medijev. Vse od alenkinih traktorjev za 200k eur.

O konkurenčnosti in omejitvah eu trga ter uvozu iz celega sveta sem že pisal nedolgo nazaj in se res nimam namena ponavljati o tej temi.

Kmeturina imaš ti v hlačah, žal nekoristnega in je samo dodatek splošnemu manjku, ki ga imaš v zgornjem nadstropju.

Res ni boljšega na tem svetu, ko ti neko mestno dete razlaga, da lahko z malim zetorjem opraviš vse kar moraš. Tole gre spet med "neprecenljive" trenutke na alterju. Še mastercard se lahko skrije pred vami uličnimi geniji.

Se boš še naprej blamiral ali lahko zaključiva?

Se manj je okusno, ko ti nekdo kot ti zacne opravicevat trenutno stanje. Dajmo brez subvencij da res vidmo kje ste, kolk zares delate in kolk mate dejansko prispevka v nasi prehrambeni verigi.

Kar se traktorjev tice pa so to tud besede 'kmecke' zlahte, ki enako misli. In ne ucim jaz tebe, nikakor. Samo ti me pa tudi ne prepricas s temi otrocjimi argumenti.

Sem za odvzem subvencij, pa da vidmo kok ste mocni tud v praksi, ne sam na besedi.

• Všeč mi je

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Kdo ti karkoli opravičuje? Celo kmetijsko politiko vodi EU birokracija, naši jo samo še nadgajujejo z dodatnimi omejitvami. E-naslovi so znani, piši jim, zahtevaj ukinitev vseh subvencij v EU (VSEH, ne samo teh, ki tebe živcirajo) in ukinitev vseh umetno postavljenih omejitev katera sredstva se lahko uporablja, ukinitev prepovedi GSO rastlin (dokler je možno uvažati iz držav, ki teh omejitev nimajo), problemskih območij tipa Natura itd. potem se pa gremo prostega trga. Ne vem zakaj moram to sedaj pisati že drugič.

Glej, če tvoja kmečka žlahta vse pohendla z malim zetorjem, potem je o tem škoda izgubljati besede, ker te kmetije čez 15 do 20 let ne bo več. Tako preprosto je to. Če ne vlagaš te čas povozi in ne moreš več tekmovati na trgu s svojo ponudbo, ker je premajhna in predraga, ti pa si s tvojim malim zetorjem prepočasen, da bi opravil vse delo, ki mora biti narejeno. Je uporaben, ampak kot drugi ali tretji traktor na kmetiji (to govorim za kmetije 15 ha+). TIstih s 5 do 10ha čez par let ne bo več, razen, če se ukvarjajo s kakšno butično proizvodnjo ali zelenjava/krompir. Posledice ukinitve subvencioniranja vsega kar leze in gre pa bo najprej fasalo gospodarstvo, kar bo razultiralo v masovnih odpuščanjih. Lahko kar začneš s pobudo.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.144
1.387
113
Bo prej kot v 15 let-ih. So ze v letih, mladina pa nima interesa. Tekmovati s tujimi tako ne mores, si premajhen in obsojen na propad v startu. Najdi niso, edino kar te lahko resi za nekaj casa. Glede predpisov pa skoda besed, narejeni so za to da se vas resijo, to ti je upam da jasno. Kakorkoli, drag spas postajate...

In nikakor, da ti zelim kaj pametovati. Vasa ni lahka, jasno kot beli dan. Samo ni pa edina... glede na ceno se bo treba vprasat kolk je upravicena. Da gre nase najboljse mleko direkt v izvoz, nam pa se prodaja madzarska in podobna 'fukovna' mi je cist vseeno pol za vas. Velja se za vse kaj drugega kot samo mleko. Na tak nacin vas ne potrebujem. Sam imam to reseno, omenjena zlahta in se direkt od kmeta, ki ima zase in par nas 'zunanjih' ampak ko ne bo vec tega, itak od 'ta vecjih' ne bom dobil prve lige materiala. Zato mi je vseeno, zdej ce stekas ok, ce ne pa tud. Zdej pa neham, k je futr prsu na mizo (po trgatvi)...

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Ste pa hitro pobrali.

Mleko kot primer. Ne določa kmet kam bo šlo mleko. Večina gre preko zadrug, ki kot dober gospodar morajo iskati najboljše kupce, nekaj gre direktno, predvsem v LM. Končni kupci (torej trgovina) išče najcenejše mleko in ker ga pri slovenskih PREDELOVALCIH ne more dobiti (čeprav ironično imamo najnižjo odkupno ceno mleka daleč naokoli), ga potem kot gotov proizvod uvozijo od tam kjer ga lahko pridelajo še ceneje, ker pač nimajo istih omejitev. Velja za vso hrano.

Ali pa je kot v primeru krompirja iz Nemčije, bila tam takšna letina, da so viške za par centov porinili na tuje trge, naši trgovci pa so to z veseljem pograbili in ti ga prodali po redni ceni. Posledica je sicer propad nekaj pridelovalcev krompirja v državi, ki jim je krompir zgnil v skladiščih ampak za to se končni potrošnik ne sekira.

Kar je pridelano v Sloveniji je v tujini ironično precej cenjeno, še zmeraj pa plačano manj, kot oni plačajo svojemu kmetu. Razliko pa pobere nekaj zadružni sistem, nekaj predelovalna industrija, večino pa trgovina. Tako je bilo že od nekdaj in ni pričakovati, da bi se kljub velikim besedam ta razmerja kadarkoli spremenila, vsaj ne, dokler je hrane na trgu dovolj.

Ko te bo naslednjič pograbila misel, kako slovenski kmetje drago prodajajo svoje izdelke si izvoli odpreti to stran in razmisli še enkrat zakaj je hrana v Sloveniji draga:

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.300
749
113
tu in tam
1787995546019.png

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.626
6.898
113
Tega gato še ni jemal. On lahko povzema samo PR gradivo šefa. So pa hecne te levičarske solze, najprej laganje kako so kmetje protestirali zaradi cen nafte pod golobom, sedaj pa jok, ker kmetje ne protestirajo zaradi cen nafte bojda zaradi janeza. Huda jeba, ko moraš živeti v tako omejenem svetu.

Gato, daj vprašaj šefa ali bo še kaj dež, ker moram posejati 15 ha trave in detelje, sedaj pa čez okno gledam kako pada nenapovedan dež, njive pa še prazne. Lahko se tudi zlažeš ali odgovoriš z GPT proizvodom, da ti ne bo treba misliti.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.343
1.461
113
Ste pa hitro pobrali.

Mleko kot primer. Ne določa kmet kam bo šlo mleko. Večina gre preko zadrug, ki kot dober gospodar morajo iskati najboljše kupce, nekaj gre direktno, predvsem v LM. Končni kupci (torej trgovina) išče najcenejše mleko in ker ga pri slovenskih PREDELOVALCIH ne more dobiti (čeprav ironično imamo najnižjo odkupno ceno mleka daleč naokoli), ga potem kot gotov proizvod uvozijo od tam kjer ga lahko pridelajo še ceneje, ker pač nimajo istih omejitev. Velja za vso hrano.

Ali pa je kot v primeru krompirja iz Nemčije, bila tam takšna letina, da so viške za par centov porinili na tuje trge, naši trgovci pa so to z veseljem pograbili in ti ga prodali po redni ceni. Posledica je sicer propad nekaj pridelovalcev krompirja v državi, ki jim je krompir zgnil v skladiščih ampak za to se končni potrošnik ne sekira.

Kar je pridelano v Sloveniji je v tujini ironično precej cenjeno, še zmeraj pa plačano manj, kot oni plačajo svojemu kmetu. Razliko pa pobere nekaj zadružni sistem, nekaj predelovalna industrija, večino pa trgovina. Tako je bilo že od nekdaj in ni pričakovati, da bi se kljub velikim besedam ta razmerja kadarkoli spremenila, vsaj ne, dokler je hrane na trgu dovolj.

Ko te bo naslednjič pograbila misel, kako slovenski kmetje drago prodajajo svoje izdelke si izvoli odpreti to stran in razmisli še enkrat zakaj je hrana v Sloveniji draga:

Super napisano! Samo ene stvari pa res ne razumem, v trgovinah je krompir res poceni, a o kvaliteti ne bi. Sedaj so pa okoliški kmetje začeli voziti krompir po ulicah. Je domač je dober ampak cena je pa nenormalna vsaj za mene. Cena kg krompirja 2 evra je preveč.
Moram reči da v naši ulici proda eno vreč(k)o 10 kg pa še to če je ravno penzija!