Cene bencina pri ........

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.526
2.385
113
Na Norveškem sem bil 2x v življenju. Leta 2006 in 2026. In kot zanimivost, obakrat je bila cena dizla enaka, preračunano v €. Okoli 1,6€/l.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.662
14.428
113
Relativno cifre zato, da si malo prioritete postaviš. Pri meni vsi stroski z avtom, amortizacija,gorivo, servisi predstavljajo manj kot 1% druzinskega proračuna. Zakaj bi vlagal energijo, čas, denar, da te stroške zmanjšam? Koliko profitiram? V enem mesecu zapravim več za hrano kot celo leto za avto. Pa nisem bogatun, le olje dobim po 1€ na liter, servis 1x na dve leti sam opravim, zav. 7€ na mesec, amortizacija zanemarljiva. Če bi delal 30k+ km, ne bi najprej pomislil kako prišparati in takoj šel v nakup el. avta, ampak bi najprej pomislil koliko dni življenja bom letno izgubil na cesti, če mi je res tega treba. Denar že zaslužiš, leta življenja pač ne.
tole o 1%

še to je preveč za tvoje potrebe. Avta ne rabiš, odreži še tisti 1%, čista izguba, dejansko.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
401
189
43
No avto rabim, to ti garantiram. Je ni izposoje, taksija, busa, vlaka, aviona da pokrije moje potrebe predvsem v času, pa tudi denarju, kot mi ga avto.
Pa reciva, da je po tvoje in avto ne rabim. Profitiral bom koliko točno? <1%. Zakaj se sploh s tem ukvarjati? To je kot hladilnik v kuhinji, obstaja, tam je, dela. Lahko ga menjam ja, bo večji,lepši, bolj varčen. Mogoče bom celo z večjim veseljem kej vn vzel, samo vprašanje če bo to dobro zame :D

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Steve

Guru
13. avg 2007
10.826
3.040
113
Meni je benz lani požrl 5% letnega dohodka, torej niti 3% družinskega proračuna.

In zdaj ko je baje noro drago in mi bo požrlo mogoče 6% naj jaz zato kupim EV? Ne se hecat.