Cene bencina pri ........

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.526
2.386
113
Na Norveškem sem bil 2x v življenju. Leta 2006 in 2026. In kot zanimivost, obakrat je bila cena dizla enaka, preračunano v €. Okoli 1,6€/l.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.688
14.439
113
Relativno cifre zato, da si malo prioritete postaviš. Pri meni vsi stroski z avtom, amortizacija,gorivo, servisi predstavljajo manj kot 1% druzinskega proračuna. Zakaj bi vlagal energijo, čas, denar, da te stroške zmanjšam? Koliko profitiram? V enem mesecu zapravim več za hrano kot celo leto za avto. Pa nisem bogatun, le olje dobim po 1€ na liter, servis 1x na dve leti sam opravim, zav. 7€ na mesec, amortizacija zanemarljiva. Če bi delal 30k+ km, ne bi najprej pomislil kako prišparati in takoj šel v nakup el. avta, ampak bi najprej pomislil koliko dni življenja bom letno izgubil na cesti, če mi je res tega treba. Denar že zaslužiš, leta življenja pač ne.
tole o 1%

še to je preveč za tvoje potrebe. Avta ne rabiš, odreži še tisti 1%, čista izguba, dejansko.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
401
189
43
No avto rabim, to ti garantiram. Je ni izposoje, taksija, busa, vlaka, aviona da pokrije moje potrebe predvsem v času, pa tudi denarju, kot mi ga avto.
Pa reciva, da je po tvoje in avto ne rabim. Profitiral bom koliko točno? <1%. Zakaj se sploh s tem ukvarjati? To je kot hladilnik v kuhinji, obstaja, tam je, dela. Lahko ga menjam ja, bo večji,lepši, bolj varčen. Mogoče bom celo z večjim veseljem kej vn vzel, samo vprašanje če bo to dobro zame :D

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Steve

Guru
13. avg 2007
10.832
3.045
113
Meni je benz lani požrl 5% letnega dohodka, torej niti 3% družinskega proračuna.

In zdaj ko je baje noro drago in mi bo požrlo mogoče 6% naj jaz zato kupim EV? Ne se hecat.

klekej

Guru
26. jul 2007
5.806
552
113
36
Dejansko opazam tu na tabli, da so eni cel delovni cas na tabli, doma pa imajo odmor od foruma, pol pa nabijajo kolegom na kaksnih projektih so in kaj jim delajo kapitalisti. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.780
11.285
113
Imam enega sodelavca, ki so ga polna usta zgronjih besed, on misli da je špica, v resnici je pa poden, rtako v znanju kot tudi v številkah, razen v nadurah, ki jih naštepa, v tem je pa rekorder. Ponavad tisti ki se usti kolk dela dela povprečno, malo ali nič, tihe vode pa bregove derejo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.886
5.631
113

Ko kumuniste najbolj skrbi, da bo država pobrala isto ko do sedaj in ne več.

In največji problem predstavlja 3 cente večja marža trgovcem.

Ne potegne jim pa da če je surovina dražja pa malo manj trošarine je na skupno ceno itaq DDV večji in na koncu pade ista vsota v kasico prasico od države.
Ampak ne mi morama še več dati državi.
Jao kaj vse pička rodi..... Samo pare neće!!!

• Všeč mi je
Reactions: erikson