Cene bencina pri ........

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
točno
+ tega, Hofer črpalke (ki jo imamo tudi v moje mestu) so v avstrijski lasti, FE Trading...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ampak vseeno kakšne so cene, pleha je na cesti vedno več in to ogromno.

Očitno vseeno ni taka kriza.

Drugače pa ja...policija hoče višje plače in denar bo moral od nekod prit. Tako pač je, če hočemo "nemški standard" in se pač lupi ljudi preko energentov, je najbolj ziher, ker to je nekaj kar vsak rabi.

Sicer bi raje videl, da podražijo čike + alko pa naj rajši tiste lupijo, ampak tudi to pride
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa saj vsi nas plenijo pri bencinu in energentih. Nobena vlada ni glede tega naredila nič, tudi desničarska, ki je tako ljudska.

Sedaj bodo kao sprostili februarja trg za goriva, me zanima kakšne cene bodo.

Je pa res, da bo sedaj izbira, da boš lahko tankal pri cenejšem, ker do sedaj je bilo smešno vse skupaj.
Ja, bo zelo smešno. Sedaj si se smejal, ker je bilo povsod 1,02, potem boš pa vesel, ker boš lahko izbral najcenejšega 1,4.

No, zakaj bi bilo tako in ne tako kot je pri sosedih jodlarjih?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Jodlarji so polni gestapo nakradenega denarja in s polno ritjo je lahko srat, saj si videl da jim ni bil problem zakrpati 70 miljard hypo luknje.

Mi žal te sreče nimamo in mora pač vlada plenit po ljudeh.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, zakaj bi bilo tako in ne tako kot je pri sosedih jodlarjih?
Malo razmisli.
Zato, ker sosedi jodlarji nimajo 70% cene goriva davščin, ki se bodo glede na gornje plane še dvignile verjetno čez 80% celotne cene.
Bo šlo?
Potem pa poglej še koliko ponudnikov je v Avstriji in koliko jih je v Sloveniji. Kaj misliš, da bodo največji dva/trije naredili?
grims-1.gif
Se šli konkurenco ali dogovorjene (višje) cene? Če bi jih slučajno že dobili, bi itak zadeva padla na naslednjih inštancah zaradi proceduralne napake.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In cenejši bodo za minimum, toliko da bo folk tja hodil (mogoče). Zakaj bi zaslužil manj če lahko več (brez prave konkurence)? FE Trading pa tukaj ni nek hud player da bo zdržal pritiske oz. s premajhno mrežo črpalk ni faktor...
Iskreno dvomim, da bo hotel/mogel imeti razlike 10 centov ali več. Bi jih lahko imel že danes, konec koncev...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Tudi v Avstriji se FE Trading drži lokalnih cen .
No mogoče pa dobimo občinsko pumpo pol, kot v Beljaku.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
FE pumpe pri nas so itak že bile slabo obiskane, tako da ta 2c razlike očitno ne pomenijo dosti slovencem.

Pa tudi v AT ni večje razlika v ceni, ponavadi je hofer pumpa nekaj c cenejša od ostalih, to pa je tudi vse.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
3c je bila razlika
ampak proti Hofer črpalki v Celovcu je bila pa razlika precejšnja...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja to že ja, ampak primerjaj hofer črpalko v Celovcu in najbližjo XY pumpo, ne z našimi
smile-1.gif

V AT je tako da neke bistvene razlike ni, podobno kot pri nas, nekaj centov.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
FE pumpe pri nas so itak že bile slabo obiskane, tako da ta 2c razlike očitno ne pomenijo dosti slovencem.

Pa tudi v AT ni večje razlika v ceni, ponavadi je hofer pumpa nekaj c cenejša od ostalih, to pa je tudi vse.

Če bi bile FE pumpe pri vsakem Hoferju ali pa vsaj večini (ne pa ko jih je bilo 5 al kolko, po celi SLO), bi bile veliko bolj obiskane. Meni najbližja je v PO oz. v Il. Bistrici...se mi ne splača it tja tankat, ker je pač predaleč in ne bi pridobil nič oz. bi še izgubil...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Če bi bile FE pumpe pri vsakem Hoferju ali pa vsaj večini (ne pa ko jih je bilo 5 al kolko, po celi SLO), bi bile veliko bolj obiskane. Meni najbližja je v PO oz. v Il. Bistrici...se mi ne splača it tja tankat, ker je pač predaleč in ne bi pridobil nič oz. bi še izgubil...
To po mojih izkušnjah ne drži niti najmanj.
V Postojni so OMV, Petrol in Hofer v razdalji 300 metrov. Vedno, ko grem mimo sta OMV in Petrol vsaj pol polna, Hofer pa sameva ali pa je en gor. Tako da, Slovence prav malo briga tisti EUR, ki bi ga privarčevali pri tanku.
V Ilirski Bistrici sem bil pa parkrat mimo in Petrol poln, Hofer pa prazen. Pa sta tudi 200m narazen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Enako glede na moje izkušnje iz KR. Hofera je kakšnih 500m od petrola, OMVja in je hofer pumpa skoraj vedno prazna, ostalo pa polno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Pa še en komentar na tiste, ki pišete budalizme v smislu, briga me, itak je Avstrija zraven.
Tipičen primerek balkanca ''snaæi ču se'', briga me za ostale. Če bi vsi popizdili, bi morda še kaj naredili, tako nas pa politiki lepo mirno nategujejo in vedno bolj lupijo. Če bi se postavili, bi morda se zadeva malo umirila in bi se premaknili proti zahodu, kjer se ni treba ''snači'', da normalno preživiš. Verjamem pa, da je nekaterim težko gledat korak naprej, kaj šele dva.