Tole besedo kar sebi prpiši. O "min plača x 30 = direktorska plača", da te opomnim.Idiot, preveri vsaj o čem se menimo.
Tole besedo kar sebi prpiši. O "min plača x 30 = direktorska plača", da te opomnim.Idiot, preveri vsaj o čem se menimo.
A ni? Minimalna 1.400,najvišja 133.000 bruto?Tole besedo kar sebi prpiši. O "min plača x 30 = direktorska plača", da te opomnim.
Tudi če je, to ni stalnica in vzorčni primer. Mah... kaj jaz s teboj sploh debatiram... nima smisla.A ni? Minimalna 1.400,najvišja 133.000 bruto?
Neto z moje in tastove plačilne liste leta 1990. Nisva pa delala v isti firmi. Jaz v večjem gospodarskem sistemu, tast pa na predhodniku današnjega DARS-a. Torej zanesljiva državna služba.Ko sem jaz začel delati v 80-ih je bilo v naši firmi TVT Boris Kidrič razmerje 1:5. Tako, da ne vem kje si ti pobral te podatke?
1989 sem imel 1100mark pripravniške plače v proizvodnjiNeto z moje in tastove plačilne liste leta 1990. Nisva pa delala v isti firmi. Jaz v večjem gospodarskem sistemu, tast pa na predhodniku današnjega DARS-a. Torej zanesljiva državna služba.
1:5 si ti tudi pobral s plačilnih list ali si naivno verjel, da je tako?
1991 sem imel 1.050 mark redna zaposlitev na enakem dm kot pripravništvo.Torej vlačiš ven Markovićevo obdobje vezave 1:7 na nemško marko? Tik pred razpadom Juge? Zelo referenčna slika.
Ja, razlike med plačami podobnih profilov so bile krepko večje kot danes. 1:7 je mit brez vsake osnove.1989 sem imel 1100mark pripravniške plače v proizvodnji
Niti ni mit, sindikat je bil pomemben člen ustroja organizacijske sheme podjetja in je lahko posegal v take stgvari kot so struktura plač vodstva. Določene firme so imele vpisane kapice in razmerja in se jih je striktno držalo. Manjša fabrika pri nas je recimo striktno šla na 1:3, kasneje na 1:5 .... sedaj koliko je lahko kdo pokradel je pa druga stvar. Delavec par šraufov, dirrektor pa kufer deviz ... tam pa so bila razmerja malo višja.Ja, razlike med plačami podobnih profilov so bile krepko večje kot danes. 1:7 je mit brez vsake osnove.
, moja prva plača pa 100 mark.
Jaz bi tudi kupoval gorivo brez davkov in ostalega sranja, ki so ga gor obesili.Če gledamo malo bolj realno obdobje odkar imamo € in pomislite, katera stvar se je v tem času podražila samo za 100 %, vidimo, da se gorivo v slabih dveh desetletjih ni veliko podražilo.
EDIT - sem pobrskal, takrat je bil celo 43 SIT.... Leta 2005 naj bi bil 200-238 SIT.Za 70 SIT sem jaz še moped tankal, se pravi nekje 1997, ne pa 2005... se kje da videt zgodovino cen tako daleč?
dodaj dizelAI pravi takole, sem dal še BDP na prebivalca da se vidi da cena becnina ne odstopa veliko od rasti BDPja oz. je usklajena. Skratka za isti standard danes lahko kupiš isto becina kot 30 let nazaj, vmes je par anomalij, ampaka na splošno pa cena sledi BDPju:
Poglej priponko 106026