Js hodim redno že 3 leta tankam v avstriji , grem kr na prvo črpalko čez mejo v bleiburgu, natankam , gremo v bipo po stvari za dojenčka in k stricu na obisk, z avstrijskim bencinom dobre pol litra manjša poraba , plus se da prišparat nekaj malega. Nazadnje tankal 20.1., cena 1.070 bencin tako, da ja splača se še vedno 8 evrov na tank če bi gledal novo ceno imam pa 30 km v obe smeri, pa ko grem tankat grem še n akavico k stricu pa je . če j esila nalijem v sloveniji za 10 €.
sem naredil test vmes poln tank skoraj enaka vožnja bencin petrol , omw, in mol SLovenija poraba vozila cca 7,5-8 litorv bencin bolj mestna vožnja malo relacije.
Enak avto avstrijski bencin poraba od 7.2-7,6 enaka relacija s tem da je še cenejši bencin , sem zračunal da v treh letih kar imam avto če je povpreček cca 6 evrov razlike na tank tankam grem ko je pri koncu cca 50 litrov skoraj zmeraj.
Na avtu je 32000km v 3 letih cca 7000km z slovenskim bencinom (z slo bencinom cca 5000 km ampak za rezervo sem dodal 2000km )
25000km , cca 700km na en tank , torej 36 krat tankano v avstriji (40 je računov) razlika v ceni tudi več ko 10 evrov povprečna razlika , 9,2 evra torej koliko sem preračunal sem privarčeval v treh letih cca 370 evrov, ni veliko ampak sem s tem denarjem pokril servise vozila 1 servis olje filter 85€, drugi servis olje filter +klima filter +zračni filter 130€+letošnji servis v maju olje ,filter 85€ pa je še ostalo 70 evrov.
Ni veliko nekaj malega pa je ko nisem polnil državne blagajne ampak raje svoj žep . toliko o tem z akoliko smo prikrajšani da ne govorimo kakšne imajo plače pri soseih in pri nas o tem pa raje nebi komentiral.
Če bi gledal ceno bencina na naše plače bi morala biti cena 0,90 centa na liter goriva