Cene bencina pri ........

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Cena na borzi (tedenska karta) je za zdaj zelo bullish, tako da tja do 100 USD po sodčku lahko pričakujemo da bo šla zelo hitro, torej nas čaka še malo prilagajanja s cenami na gor:
1695879248088.png

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.595
113
EU
V Makarski se spotoma ustavim na črpalki Adria Oil, da po Pelješcu ne bi pozneje študiral, kje so črpalke. Cena bencina ni napisana in dvignem ročko. Agregat v dnu displeja kaže neko "kodirano" cifro "1970".
Tuhtam, če mogoče kaže datum? Ne, danes nismo tega datuma.
Mogoče kaže uro? Tudi ne, ker je komaj poldne.
Odložim ročko nazaj na agregat, odidem do prodajalke in jo vprašam "koliko stane Euro 95"
Stane 1.97 Eur na liter, odvrne prodajalka.
Vprašal jo če so zmešani, ker bencin stane 1.62 Eur/liter na Hrvaškem.
Odgovorila je, da je to E95 Premium plus, in da imam cenejši bencin na sosednjem agregatu na desni strani. Žena pogleda desni agregat in pravi, da je označba na ročki enaka.
Odpeljala sva se stran brez tankanja.
Nategujejo naj tuje turiste,, sem pojasnil ženi.
Tankal sem pozneje na naslednji črpalki od INA-e. Vprašal trgovca in pojasnil, da cena goriva ni znana, dokler ne dvignem ročke. Povedal je, da črpalke INA-e imajo ceno napisano na listu, ki je nalepljen na bok pod agregatom. Res je tam pisala cena.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
A si ti od včeraj?

O tem pišemo že ves čas od kar so na HR regulirane cene goriv - eno črpalno mesto od 10ih ima cenejši dizel in bencin na avtocesti.
Pol pa bogi Pšemek ali Janez zapelje na enega od praznih 9ih, namesto v kolono pred 10o. ;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Cigani, pač drugače ne moreš rečt. Sem na morjeplovcu bral podobne zgodbe. Vse črpalke za plovila prodajajo premium nafto po 2 eur. Navadne nafte pa kao ni. Čeprav pri vsem tem še dvomim, da dejansko tankaš navadno nafto, plačuješ pa premium.
Imam pa srečo, da Lorencova pumpa na Pagu ima samo eno ročko za dizla in eno za bencin, oba po normalni ceni.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Letos v Primošenu, ko sem hotel natočit na Ini ni bilo tapocen dizla sploh. Vprašam prodajalca mi pravi sutra :p Grem nato isti dan s čolnom v marino na Petrol tankat, gledam in imajo tapocen dizla. Se pogovarjam z prodajalcem pa pravi "ja vem to je stalna praksa pri nas po celi jadranski obali". Potem mi pa še reče da je njim zmanjkalo navadnega dizla in točijo premium po isti ceni kot je navaden. Seveda sem se popoldan zapeljal v marino natočit še avto :)