Elektrika po 3,39c ?
Dafak?
luka51
Mogoce sem preveč sarkazma v eni objavi napisal in ti ni cisto jasno kam pes taco moli
Ja, samo sredi noci nisem imel procesorja za računanje vklopljenega in me je objavljena cena za kwh dvignila pokrov.Je bilo razvidno, da je tok za 0,036€ pri porabi 18 kWh 2,1€.
Ti verjamem. Tudi mene pogreje pisanje novinarjev in laikov kako je tok na zaključku po npr. 5 centov za kWh.Ja, samo sredi noci nisem imel procesorja za računanje vklopljenega in me je objavljena cena za kwh dvignila pokrov.
Pa da se vrnem na temo.
Vlada je sprejela "sklep"? O regulaciji cen ELKO. Od 9.11. najvisja marza 6c.
Torej ne bo 9.11. nic cenejeŽe sedaj je marža +-6 centov - spet pesek v oči ljudem. Da pa bi se delu prispevkov odpovedali, pa bog ne daj šli za ELKO začasno na znižan DDV - to pa je že atomska matematika.
Tematika glede električnih avtov, se mi zdi, ne paše semle.
Sicer pa, ne vem, kaj je treba bit pameten: vožnja z električarjem je in bo vedno cenejša, kot na fosilna goriva.
Ampak... (vedno je en ampak)
Če upoštevamo nabavno ceno obeh vozil (recimo električni golf vs. bencinski golf), pa to dejstvo takoj pade.
Sicer se strinjam z Gasper008 jem - če bo šla elektrika gor, bodo šla fosilna goriva tudi, to je fakt
In še (moj) epilog: ko bo električnih vozil na trgu več, kot klasičnih, vožnja na elektriko ne bo več tako poceni. To je moja trditev.
Avtomobili bodo resda cenejši (to pa ni trditev, samo sklepanje - glede na proizvedene enote), bo pa zato pogonsko "gorivo" dražje ...
Pod črto, zastonj vožnje ni in je ne nikoli ne bo
Pa čavko ...