Cene bencina pri ........

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ze ce kupujes pivo v hofer Slo in At je v At cenejsi za cca 20centov...

heineken 0,33 v flashki je 62 centov, prineses 10 kartonov se za kolege, prodas za 80 centov in imas vse pokrito

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Preberi, kaj sem zapisal na prejšnji strani. Ni bilo napačno nalito gorivo ampak je bilo nekaj zelo narobe z njim. Kombajn se je ustavil naslednji dan po nalivanju tega goriva in so ga morali iz njive vleči domov. Takrat so za prvo silo menjali eno visokotlačno šobo, vendar je bilo opozorjeno, da lahko zadeva kadarkoli "crkne" in da bo treba menjat vse šobe, cena ene pa je čez tisočaka.

Traktorji pa kakor je kateri delal in tudi odvisno od tega kakšno visokotlačno črpalko ima. Linijske niso tako občutljive. Kombajn je sicer vmes cel čas javljal, da je v gorivu prisotna voda. Drugače tudi z barvo samega goriva nekaj ni bilo povsem ok. Imam še 40 litrov te brozge doma.
Mi smo traktor z dvakratnim menjavanjem filtrov, čiščenjem rezervarja in čistilom za visokotlačne šobe sicer nekako spravili skupaj in sedaj upam, da ne bo kdaj kasneje kaj crknilo. Simptomi so sicer bili čisto len motor, do 1600 obratov praktično nepremičnina, ugašanje med delom, ugašanje, če si odvzel "gas" iz visokih obratov in podobne fore.

Petrol je sicer vzel vzorce in na koncu vse skupaj predal zavarovalnici. Kaj bo naprej, se še ne ve, je pa morda vseeno opomnik, da se nekje malce preveč varčuje na kvaliteti.

Praktično isti dan je crknil tudi en Renojev dizel v bližini, ki je bil prejšnji dan tankan na petrolu na Ptuju, vendar ne vem ali je zadeva kakorkoli povezana.

Spoštovani,

v juliju in avgustu na bencinskem servisu Središče ob Dravi ni bilo težav, ki jih omenjate. Smo pa imeli na omenjenem bencinskem servisu vloženih nekaj reklamacij za točenje goriva konec oktobra oziroma na začetku novembra. Po prejemu prve reklamacije smo stanje takoj preverili in ugotovili tehnične težave v rezervoarju za dizelsko gorivo, ki smo jih takoj sanirali, tako, da do težav ne prihaja več. Vsem, ki so imeli zaradi tega težave s svojimi vozili, se iskreno opravičujemo. Če se izkaže, da je za okvaro na vozilu res krivo gorivo, je stranka seveda skladno z zakonom upravičena do povračila škode.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Urška Ojsteršek
Korporativno komuniciranje
Petrol d.d., Ljubljana

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.305
113
Lepo, hvala za odgovor. Škoda sicer, da niste zapisali kakšne so bile te "Tehnične težave".

V prihodnje pa ne bi škodilo teh rezervoarjev na črpalkah včasih malo preventivno pregledati, da ne bi prihajalo do takih dogodkov, ko sredi največjega dela odpovejo motorji na strojih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa čas, ki ga porabiš za to, če hodiš namensko v AT zgolj tankat...saj če greš še kaj kupit, potem itak ja, drugače pa gre takoj 1h...al še več, če bi rinil do hoferja v grazu

seveda ker ti v 20 minutah zvecer zasluzis 10 €...

Cena pri omenjeni bencinski je nekje 2 centa višja, kot recimo v lipnici (1.209 vs 1.189 trenutno), torej je razlika pri 56litrih 1.1 eura. Ta druga pumpa je od prva oddaljenca cca 7km v eno smer in pa cca 10min časa (ker se voziš po stari cesti, skozi vasi). Za ta 1 euro pa se mi res ne splača opravljat to dodatno pot, poleg tega pa še tvegat da me kak škif zahakla, kateri se zelo radi pasejo na tej relaciji...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.651
113
Hum...ne strasi za bv...ce vozis po omejitvah se jih nimas za bat..ni to mentaliteta od nasih...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
To že ja, ampak jaz nič razumeti švabsko in se mi ne da ubadati z njimi.

Poleg tega pa bi pomoje lahko fasal kazen zaradi zimske opreme, ker imam letne s "nič" profila, verige sicer imam, ampak njim se zna to zapičiti v nos
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Naše kontrole nisem videl že miljon let, ker se večinoma vozim po mestu, potem pa direkt na AC...ustavili so me menda nazadnje...saj ne vem kdaj, ko je bila neka zapora na AC, ko so nekoga lovili, pa še takrat so gledali zgolj dokumente...

Pri AT je pa šment, ker se peljem skozi vasi, to pa radi stojijo...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Povedati hočeš da s tem ko nisi kupil zimskih si toliko prišparal da se ti ne splača hodit v A tankat

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Če se voziš okoli z neizpravnim avto, naj te bo bolj strah naših plavcev kot pa avstrijcev. Manj kot 4mm profila + verige = v Avstriji neizpraven avto (ob zimskih voznih razmerah). Če zimskih razmer ni, se med lahko 01.11. in 15.04. mirno voziš na 1,6 + mm profila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Povedati hočeš da s tem ko nisi kupil zimskih si toliko prišparal da se ti ne splača hodit v A tankat

Imam zimske, v garaži, neumno se mi zdi jih dajat gor, ko je vreme še lepo, zato jih dam na avto tam okoli 20. decembra, dol pa potem februarja, oz pač malo glede na vreme...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Če se voziš okoli z neizpravnim avto, naj te bo bolj strah naših plavcev kot pa avstrijcev. Manj kot 4mm profila + verige = v Avstriji neizpraven avto (ob zimskih voznih razmerah). Če zimskih razmer ni, se med lahko 01.11. in 15.04. mirno voziš na 1,6 + mm profila.

Aja, pol pa ni frke, če bodo zimske razmere me itak ne bo na cesti
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa čas, ki ga porabiš za to, če hodiš namensko v AT zgolj tankat...saj če greš še kaj kupit, potem itak ja, drugače pa gre takoj 1h...al še več, če bi rinil do hoferja v grazu

seveda ker ti v 20 minutah zvecer zasluzis 10 €...

Cena pri omenjeni bencinski je nekje 2 centa višja, kot recimo v lipnici (1.209 vs 1.189 trenutno), torej je razlika pri 56litrih 1.1 eura. Ta druga pumpa je od prva oddaljenca cca 7km v eno smer in pa cca 10min časa (ker se voziš po stari cesti, skozi vasi). Za ta 1 euro pa se mi res ne splača opravljat to dodatno pot, poleg tega pa še tvegat da me kak škif zahakla, kateri se zelo radi pasejo na tej relaciji...

povrsno prebral :D sem mislo da si napisal da se ti ne splaca tanakt it v avstrijo :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
jebeštrga se mi ne
wink-1.gif

Tako kot sem danes videl enega na leklerk blagajni s sendvičem za 5 eur, kako plačuje s 500 eur bankovcem, potem pa je še 2x preštel vrnjen denar, čeprav ga je prodajalka naštela pred njim, seveda neka opasna citroen finančni lizing jakna, strašni šef...škoda da nisem videl kakšna jajca vozi
wink-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Fjuu...danes je nafta na borzi padla za se dodatnih 6%!!
Kdaj se bo to poznalo na nasih bencinskih??!