Citat:
Uporabnik paci pravi:
kava je pila pred uvedbo evra cca 100-110 sit.pa zdaj?1,1€do 1,60 ali pa še več
Ne pretiravaj! Dobro se spomnim zadnjih cen kave z mlekom 150 pa vse do 200sit!
Leta '93 sem imel jaz plačo z vsemi nadurami, prevozom, malico...in tremi delovnimi sobotami na mesec slabih 60.000sit. Avta nisem imel saj si ga nisem mogel privoščiti kljub temu, da sem takrat še doma živel. No ja verjetno bi lahko takrat kupil kakšnega podrtega yugota ali kaj podobnega ampak sem vseeno raje avtobus uporabljal
. V glavnem pa si s tisto plačo takrat nisem mogel nič kaj posebnega privoščit. Vse je bilo bolj za sproti. Cene živil so bile takrat res nižje, kot danes ampak so bile pa mnoge druge stvari precej višje nad našimi plačami, kot so danes! Naprimer potovanja, tehnična roba, obleke....danes je ogromno ponudbe cenejših in še vedno kvalitetnih izdelkov, prav tako so kvalitetni dražji izdelki lažje dostopni zaradi večje konkurence...tudi avtomobili! V glavnem potrebno je gledati celotno sliko ne pa samo primerjat ceno kisle vode izpred 20tih let. Pa če se grem še eno trapasto primerjavo, v devetdesetih je imel McDonald's zagotovo pol manjše cene v takratnih tolarjih, kot jih ima danes pa sem takrat s takratno plačo trikrat dobro premislil predno sem si privoščil obrok pri njih, saj ni bilo poceni! Danes prav tako trikrat premislim predno grem v Maca ampak iz drugega razloga, zdaj si lahko privoščim marsikaj bolj okusnega in dražjega, drobiž za malico v Macu imam pa v vsakem trenutku v žepu.
Na koncu bi pa rekel, da v Sloveniji ni problem kakšene so bile cene takrat in kakšne so zdaj. Problem je, ker država propada! Ni služb, podjetja propadajo, gospodarstvo je v razsulu....Ljudje so zaradi tega že itak nezadovoljni in potem nas vlada vsak mesec privije še z dodatnimi in novimi davki in trošarinami od katerih nimamo NIČ! Stagniramo na vseh področjih razvoja in tonemo vse globje.