Cena postavitve internet strani

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Kok bi koštala takale stran? Po narejeni predlogi, z obrazcem, koledarjem, galerijo,...

KLIK

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Odvisno kdo ti jo bo delal.
Če najdeš kakšnega študenta ti jo lahko naredi tudi za 100-200€, pri podjetjih pa bi bila cena verjetno okrog 1000€.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Ni zahtevno, najdi kakšnega študenta ali pa poglej na freelancer. Jaz bi dal max 400 eur, čeprav lahko najdeš za cenej, to je en dan dela
wink-1.gif

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Odvisno kdo ti jo bo delal.
Če najdeš kakšnega študenta ti jo lahko naredi tudi za 100-200€

Ravno taki socialci neutemeljeno zbijajo cene dol. Temu se reče nelojalna konkurenca. Za 100 evrov? Realna cena je 200-400€. Je še kak faktor optimizacije kot omenjeno zraven, koliko se stranki dopade oziroma v kakšni meri izpolnjuje njene želje, spadajo zraven morebitne minimalne spremembe za npr. obdobje 1 leta (kak tekst, ipd.) ...

Želim ti uspešen biznis.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Ponavadi je problem pri "študentih" ta, da kasneje ne naredijo popravkov na stran, če jih stranka želi...
Ko enkrat pobašejo denar, nočejo več slišat za reklamacije...

Ateis, imaš ZS

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Ja saj kaj mislite, da bodo za 100-200€ nudili life-time support? Pač kvalitetne zanesljive storitve se plača po poštenem ceniku. Ta pa je kot sem povedal 200-400€. Moramo upoštevati tudi razliko med golo spletno stran, ki vključuje osnoven SEO in dodatki. To so kot je Ateis omenil kontaktni obrazec, koledar, galerija in pa morebitno fotkanje (amatersko, profi) v tem primeru čolnov, izdelava logota, facebook stran, nadaljna "vzdrževalna" dela,... Torej gola spletna stran 200€ plus dodatki do nekje 400€ polna oprema in zadovoljna stranka.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Sej 300-400€ je solidna stran z računom, s tem, da jaz za ta denar strankam nudim support in kasnejše sodelovanje...
Se pa dostikrat zgodi, da popravljamo za študenti. Ko enkrat dobijo keš, jih bk a je treba čez pol leta kaj popravit....

Nazadnje urejeno:

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Ja saj podobno je tudi pri nekaterih podjetjih. Potem ko dobijo glavni dobitek te ob naslednjih manjših težavah ne jebejo in traja še pa še, če ni na vidiku večjih prihodkov. To je povsod tako, da ne bi metal vseh študentov v en koš. Se pa strinjam da boš pri študentu vseeno malce hitreje naletel na tak primer. Zato raje najdeš študenta o katerem ima že kdo kaj lepega za povedat ali kako drugače veš da je zanesljiv.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Vse prepogosto se v proces ustvarjanja spletnih strani pozabi na dizajn. Potem imaš pa primerke ko nadebudni FRI-jevci oblikujejo celostno podobo po templatih in se je dobesedno za zjokat.

Skratka ne pozabit na branding.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Nope, toliko bi stal recimo samo slab osnoven CGP.

Je pa tudi res, da nekateri ne potrebujejo (in celo nočejo) kvalitetnega dizajna. Si predstavljaš Harvey Norman, ali pa kakšno kitajsko restvracijo s sleek minimalistično podobo? To pač ne gre skupaj.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Vsaj meni se zdi ta stran nekam pusta... So pa cene zelo različne, odvisno od tega, kaj stranka hoče... če je treba še kaj pofotkati, pa ne kar s telefonom, pa optimizacija, unikatna zasnova in ne narejena iz nekih predlog, najdenih na spletu... pa še in še.
Je pa res, da študenti danes odžirajo posel firmam... ampak tudi oni morajo preživeti, zaslužiti za žuranje. A če si stranka želi račun, ki ga da potem v stroške, ga študent ne more izdati.
Jaz imam npr. ceno za kasnejše urejanje strani (novi prispevki in podobno) 25€ na uro. Popravke pa je treba narediti brezplačno, če se seveda sam zmotiš.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
študentje nam prej denar nosijo, kot odžirajo. Jaz sem imel ze kar nekaj primerov, kjer je student ali nek posameznik postavil nekaj, kar je bilo poceni (300-500eur), pa je podjetje po pol leta hotlo malo nadgradit, studenta pa nikjer al pa ne zna. Potem pa mi dobimo ze pripravljen teren, kjer podjetje ze ve priblizno o kaksnih zneskih se govori.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ajde majstri da vas slisim koliko je realna cena za predstavitev podjetja in storitev, se pravi par podstrani? ker ponujajo vecinoma za recimo 600, tu pa pravite da je to blazno poceni?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.879
113
Emona / Carnium
Halo, nismo na tržnici
evil.gif

Če rabiš stran zgolj zaradi tega, da je nekaj tam, ko nekdo z natisnjene vizitke ali cerade kamiona pretipka url v brskalnik, je 600€ preveč. Razen, če gre za oblikovno zahtevno stran.
Če pa bi rad preko strani pripeljal dodatne stranke, pa je 600€ lahko, veri mač low bađet.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
In kvaliteten design in celotna stran zagotovo ni 400EUR
smile-1.gif

Tako kot si rekel. To je cena za delo ki izvira iz templejtov Joomle, WordPress ali katerega drugega urejevalnika. Edinstven dizajn se sigurno začne pri 1000 eur.