Cena piva u kafanah:)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Dublin - The Temple Bar - Guinness 1 pint (0,6l) = 8€
- Kilkenny 1 pint = 7€

Kilkenny - (imena bara se ne pomnim) - Smithwick's 1pint = 7,5€

Mi pa ni žal niti centa za tele pive, ker so rajsko-božanske. Heineken je Mercator Pivo proti njim.

Aja - nekdo je omenil, da Angleži pijejo ale vrsto piva. To drži deloma, saj je ale le malo drugačen od naših lagerjev, čeprav veliko boljši. Tista prava, gosta zadeva pa je stout (npr. Guinness).

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
confused-1.gif

Čudno sam teh prigod nisem imel
smirk-1.gif

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Nisem lih šla z veseljem tja, je bla bol usluga
grin1.gif
Saj zato pa sem bla 1x v 4 dneh tam.. Novalja pa je bla vedno fajn.. Cene so u p.m. v Zrčah, v Novalji so normalne..

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Nevem odkod folku, da je hrvaska draga. Vecina gre na dopust sparat in bi se sladoled dol pelajli ce bi lahko.
Primerjajte grske cene piva vs. hrvaskim. Meni se zdijo cene na hrvaskem dokaj sprejemljive.

Tucepi:
Michigen (edini lokal kjer se kaj dogaja) : malo karlovacko flasa: 15kun
Ostali lokali: Vlko pivo 10 -18 kun

Makarska:
Buba bar (zrce varianta): Corona 25 kun
PS. Najcenejsega tocenega so meli nekje v makarski v kaficu ob plazi za 10 kun.

Edit: ce to pimerjamo z cenami piva pri nas v LJ, MB, ali primorjem je to dokaj normalno.
Grcija (kreta) pa tak ... pred 3 leti, mali pir 3€.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
Kam ste pa vi hodli na hrvaškem na pivo?? Mi smo bli na pagu pa v zadru pa je pivo od 10 - 15 kun.. Ne spomnim pa se al ke blo Ožujsko al Karlovačko.. Je pa blo pol litra..
Saj sem napisal, kavarna na Stradunu v Dubrovniku. Približno tako, kot bi šel na pir v barček na elizejskih poljanah.
Sicer pa je pir na hrvaški obali (vsaj okoli pule) tam 12 ali 13 kun ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Susto pravi:

a ne bi reku, mogoče v vaških gostilnah, drugače je prej 20 kun malo, vsaj v tistik krajih kjer so turisti.
V Puli, Medulinu in tam okoli je 12 ali 13 kun, tudi v bifejih na plaži. Njihovo. Heineken ali Becks je pa 15 ali 16.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, malo južneje pa že 15-20 kun.
Drugače pa težko primerjaš Dubrovnik in Elizejske poljane. Ker potem je čisto vseeno primerjati Cannes in Dubrovnik glede cene.
Nekaj je globalna znamenitost ali popularna točka, nekaj pa hrvaški wanna be turistični biser, ki je krepko precenjen pri vseh, ki prepogosto poslušajo nekritično hvalisanje Hrvatov in njihovih medijev o "lipi obali".
Pa nasploh mi ne potegna dalmatinska patetika in sanjarjenje, v pesmi in opisih pejsaža.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Jaz tudi leta 2006 na Pagu. Pivo 12 kun (tam nekje). Tudi na/v Zrčah.

v zrčah je mala bavarija 17 kun.. In če jih naročiš 6, ti zakasira 120 kun, pa če jim v tem trenutku rečeš za račun pivo pospravi nazaj v hladilnik..
10.gif

Če piješ štokkolo pa hočeš račun pa te kelnar pošlje v 3pm, pa jo pred tabo zlije v umivalnik.. Mogla sem..

Isto sm jst opazu. Enmu nemcu je kelnar zaračunal 70kun za eno malo pivo... un je bil itak vs gotov in mu je dal 100 kun, on mu je pa neki drobiža nazaj natresu in je blo to to
crazy1.gif

Men je štokkolo zaračunal 30kun... sem rekel za račun, in je reku, da je kao že uredu. Sem mu pustu tam štokkolo in šel k drugem šanku. Najbolš je, da si čimprej najdeš "svojga" kelnarja/kelnarco in skos pri istmu naročaš. Na začetku mu daš par kun napitnine, pa si zmer taprvi postrežen, pa še nateguje te ne.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Hrvaška ciganija pač. Kaj pa rinete na tiste Zræe... Edini količkaj spodoben žurerski plac v tistem koncu in je zgolj zato kar naenkrat v percepciji mnogih čudo božje. Ne vem. Meni izgleda tam precej cigansko vse skupaj.

Dejstvo je, da tacga placa za žur ni daleč okoli.... preostane ti samo še Grčija, na katero pa ne morš it za 3-4 dni, ker si vezan na ladje.

Ko pa potegneš črto, vidiš, da prideš še vedno cenej čez, če greš v Zræe, kot če greš recimo v Portorož. Apartmaji so na hrvaškem cenejši, kamp je cenejši, cene v lokalih (recimo Novalja) so precej nižje kot cene po lokalih v Portorožu... Da o žur placu ne govorim. V Portorožu maš unga Heinikena v katerem so cene zapizdene v 3pm, pa še tega ob 3h zaprejo. V Zræah maš pa 3 velike diskoteke pa še tamale lokalčke, kjer je žur 24/7.
Folk pa nateguje tako na Hrvaškem, Sloveniji kot v Grčiji in Italiji....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:Ko pa potegneš črto, vidiš, da prideš še vedno cenej čez, če greš v Zræe, kot če greš recimo v Portorož.
Ja, ''malenkost'' kot je npr. to, da si moraš najti svojega natakarja, da te ne nateguje ob vsaki pijači, pač nima veze.
Heh, jaz bi samo vstal in šel, ne pa iskal ''svojega'' natakarja
rolleyes-1.gif
.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Jaz ga v lokalnem študentskem klubu (Grosuplje) pijem za 1,5€. Kelnarce in kelnarji so top. Ostalo me pa ne zanima
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ok, torej tu je bolj pomembna cena piva (ne predstavljam si kaka možaca sploh lahko pije pivo, ampak to je že druga zgodba) ali strežno osebje?

Sicer pa je posedanje po lokalih nepotrebna in neproduktivna izguba časa in denarja, vsake toliko pa pridejo težit še kake hostese promotorke s kako bedno pijačo po 'promocijski' ceni.

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Lager (vrsta piva) je bil že prej, samo ni pisalo. Obstaja pa še Ale, to pa so predvsem angleška piva - gosta ko golaž in velikokrat brez mehurčkov. Gre se pa za različno fermentacijo.

Drugače pa nisem pil Zlatoroga že vsaj 2 leti (včasih kaki Union), tak da nebi vedel če se je spremenil, sicer pa pijem brezalkoholno.

Tudi sam počasi dajem alkohol na stranski tir.
shocked-1.gif
Katero brezalkoholno pivo mi priporočas?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ja, malo južneje pa že 15-20 kun.
Drugače pa težko primerjaš Dubrovnik in Elizejske poljane. Ker potem je čisto vseeno primerjati Cannes in Dubrovnik glede cene.
Nekaj je globalna znamenitost ali popularna točka, nekaj pa hrvaški wanna be turistični biser, ki je krepko precenjen pri vseh, ki prepogosto poslušajo nekritično hvalisanje Hrvatov in njihovih medijev o "lipi obali".
Pa nasploh mi ne potegna dalmatinska patetika in sanjarjenje, v pesmi in opisih pejsaža.

Ali pa Cannes, ja. Po cenah je podobno.
Precenjen? A zato je dol vedno polno turistov, v restavracijah ne glede na ceno težko dobiš mizo, znanih je pa vsaj toliko kot na azurni obali. Zadnjič sem gledal Abramovičevo jahto ... Holywoodarjev je bilo pa tudi nekaj dol ... Kar skoči malo na bazene in plaže tahudih hotelov ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:Ko pa potegneš črto, vidiš, da prideš še vedno cenej čez, če greš v Zræe, kot če greš recimo v Portorož.
Ja, ''malenkost'' kot je npr. to, da si moraš najti svojega natakarja, da te ne nateguje ob vsaki pijači, pač nima veze.
Heh, jaz bi samo vstal in šel, ne pa iskal ''svojega'' natakarja
rolleyes-1.gif
.

In v katerem svetu ti živiš, da misliš, da v Sloveniji takih stvari ne počnejo?
smirk-1.gif
Od Heinikena v Portorožu, do Backusa v LJ se počnejo čist iste svinjarije... in povsod je najbol naročvat pri istmu natakarju, da te ne nateguje. Edina "prednost" nategovanja v Zræah je ta, da je velik tujcev, kateri nimajo občutka za kune...
Še vedno pa lahko v Zræah v miru sedim na plaži brez da bi me dol seganjal, v Zræah nisem opazil nasikanih varnostnikov, ki bi drkal folk v glavo, muska je precej bolj na nivoju, parkplac je uštiman, pa še zapre se ne vse ob treh... konec koncev se tam lahko skopam v morju in ne v golažu polnem smeti, kakršen je v Portorožu... seveda pa je treba popljuvat zato ker je Hrvaško. Jebat ga... Hrvatje tud men niso najbolj priljubljen narod ampak tam dol imajo tako poštiman plac za žur, da ga Slovenija (pa še marsikatera druga država) lahko samo sanja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Ce bos natancno pogledal, bos videl, da je moj komentar letel na lokal, ne na Hrvasko. To si ti vpeljal noter.
Sicer me pa BK v kateri drzavi dozivis taksno obnasanje. Tudi v SLO sem ze vstal in sel ven.
Imajo pa taksni lokali to sreco, da je vedno dovolj ovac, kot si ti, da jih lahko strizejo. Ce bi vsi vstali in se spokali, bi se, ne bos verjel, tudi odnos hitro spremenil.