Cena piva u kafanah:)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Kafič pod Bežigrajskim dvorom v LJ - 1,75€ veliko pivo.

Dubrovnik, staro mestno jedro - 30kn malo pivo

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Kafič Stolček veliko pivo 1,20€
smile-1.gif
, gremo vsak dan po šihtu.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Belgija Gent - Bier huis - 0.75l piva + 2 zastonj kozarca 105 eur
Makedonija Bitola - večinoma povsod veliko Skopsko preračunano nekje 50 centov al pa še manj

Sem malo pretiravala s ceno v Gentu
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, če iščem spodnji ekstrem, središče Saigona v Vietnamu, liter domačega točenega piva 0,16 €, se pa spusti cena vse do 0,10 € po litru v bolj odročnih krajih. Aja, to pivo sicer ni neka vrhunska specialiteta, je pa čisto užitno.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Pol pa je še v Gentu en Irish pub (se morm spomnt ime) Stella za 1 eur.. (seveda mala)
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sorry, ampak tole rumeno čudo ni vredno več kot 1,50 EUR za pol litra. V praksi se še preživi do 2,50 EUR, več pa ne. Raje ne pijem nič in si kupim 4 flaše v trgovini.
Ti povem kaj je najbolj ostudno? To, da satansko drago pive strežejo kot pomije. V kozarcih, ki pogosto še zdaleč niso podobni konkretnemu vrčku. S slabo očiščenimi in nastavljenimi avtomati. Premalo ohlajeno, včasih brez pene itd.

Če že plačam 5x toliko, kot je nabavna cena piva pričakujem, da bo perfektno postreženo, primerno ohlajeno in v očesu prijaznem vrču.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
nisem pila tega.. škoda 100 evov za pir, vsaj za moje pojme..

sem pa vidla njihov način pranja kozarcev za pivo.. če lahko temu, da kozarec v vodo s cetom namoči, rečeš pranje.. bljak.. no saj to odmisliš po enih parih pirih
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Škoda je za vsako pijačo, ki stane nekajkrat manj v trgovini. Dodana vrednost pri gostincu ni tako velika, da bi v večini primerov upravičila takšno pumpanje cene. Mogoče bi še razumel, da sem v lokalu na enkratni lokaciji, ob perfektni strežbi ipd.
Ampak pri nas si vsak gostinec misli, da je njegov lokal sredi stanovanjske soseske, 3 metre od ceste in 5 metrov od sosednjega lokala tako enkraten, da je par 100 odstotna marža upravičena. In potem mi ti revčki jamrajo zaradi protikadilskega zakona, pozimi varčujejo pri grelcih itd. Ko pa za par pirov in juiceov zakasirajo 20-30 EUR je pa vse OK, a ne? Pri tem pa so z levo roko zaslužili 80% računa. DDV pa itak zgoljufajo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sorry, ampak tole rumeno čudo ni vredno več kot 1,50 EUR za pol litra. V praksi se še preživi do 2,50 EUR, več pa ne. Raje ne pijem nič in si kupim 4 flaše v trgovini.
Ti povem kaj je najbolj ostudno? To, da satansko drago pive strežejo kot pomije. V kozarcih, ki pogosto še zdaleč niso podobni konkretnemu vrčku. S slabo očiščenimi in nastavljenimi avtomati. Premalo ohlajeno, včasih brez pene itd.

Če že plačam 5x toliko, kot je nabavna cena piva pričakujem, da bo perfektno postreženo, primerno ohlajeno in v očesu prijaznem vrču.

Podpis... najbl mi gre na jetra, ko naročiš pivo in ti ga prnese politga, brez pence itd.

Pa še nazan on topic:
Lokal v Vinici (Kolpa) - veliko pivo 1,6€
Žmavc - veliko pivo 2,6€

Guinness je pa najcenej v West Saloon al kaj je že (gostilna na tržaški, v nekem ameriškem slogu) - 3,4€

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Jaz pijem union, pa sem opazil, da se je okus piva zelo spremenil na slabše. Ne vem ali je to zaradi zelene steklenice, vendar ima bolj rezek okus in ne več tako blagega in okusnega.
Nekaj podobnega se je zgodilo pred mnogimi leti z laškim pivom. Tudi takrat se je okus spremenil.
Mi je pa bilo vedno žal, ker so prenehali izdelovati zelo dobro pivo "Laški Golding". To je pa bila zares pijača bogov!

Želel bi, da se oglasi kdo iz kroga pivovarjev in mojo ugotovitev potrdi ali demantira.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mene pa najbolj razpizdi toplo pivo, ki mi ga prinesejo v steklenici (seveda je ne odprejo pred mano), zraven pa na mizo fuknejo glaž, na katerem piše Cockta.
Tistemu kelnarju bi najraje najprej v rit nabil kozarec, takoj zatem pa še flašo in račun.

Še klinčevih hladilnikov se jim ne ljubi nastaviti na pravo temperaturo in pravi čas vanje zložiti piva, da se ima čas ohladiti.

Pri strežbi piva bi morali proizvajalci postaviti nekaj pogojev gostincem. Tudi Big Maca ne more tržiti vsaka industrijska kantina.

Za varčevanje vam predlagam, da vsako pivo preračunate v tolarje in se potem resno vprašate, če so tiste postrežene pomije vredne 700-800 SIT.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Jaz pijem union, pa sem opazil, da se je okus piva zelo spremenil na slabše. Ne vem ali je to zaradi zelene steklenice, vendar ima bolj rezek okus in ne več tako blagega in okusnega.
Nekaj podobnega se je zgodilo pred mnogimi leti z laškim pivom. Tudi takrat se je okus spremenil.
Mi je pa bilo vedno žal, ker so prenehali izdelovati zelo dobro pivo "Laški Golding". To je pa bila zares pijača bogov!

Želel bi, da se oglasi kdo iz kroga pivovarjev in mojo ugotovitev potrdi ali demantira.

Podpis!
Zadnjič kupim Union in je bil kot scalnica. Obupno. Tretjino sem ga zlil stran.
Zato sem popizdil in kupujem le še dvoje piv (nobeno ni Šrotovo):

Lidlov pir (zelena piksla - DEEP) in heineken.
Prvi je isto užiten kot Laški pils, le da je pol cenejši in fino piten. Ostali Lidlovi so mi nagravžni.
Heineken pa je itak razred zase in krepko boljši od domačih (ter Lidlovih) zvarkov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Kafič pod Bežigrajskim dvorom v LJ - 1,75€ veliko pivo.

Dubrovnik, staro mestno jedro - 30kn malo pivo
Pa ne na stradunu ... V gradski kavani je kava cca 20 kun (3 evre), pivo pa, če se prav spomnim cenika, 40+ kun (odvisno od znamke)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ful ugodno. Ni kaj. 6 EUR za toplo Ožujsko pivo.
Neprecenljivo in zagotovo postreženo z ljubeznijo, kot jo lahko izkaže le Hrvat Slovencu.

nimbix

Pripravnik
16. dec 2007
42
0
6
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
nisem pila tega.. škoda 100 evov za pir, vsaj za moje pojme..
Ne pretiravat. Sej ti pa zraven vseh ta hudih cen piše, da gre za zabojček z 12 komadi.