cena montaze kuhinje?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Ali mi lahko nekdo poda oceno montaze oziroma demontaze kuhinje.

Izilv vode - zavarovalnica placa skodo na parketu - cenilec pa je rekel da ne more oceniti stroskov demontaze in montaze kuhinje.

Hvala

P

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Se pravi če mu daš "navit" račun ti bo potrdil?
Dobi nekoga ki ti bo šel na roke.
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zelo odvisno od velikosti in izvedbe postavitve kuhinje.
10% od vrednosti je neka možna ocena, vendar bi jo verjetno težko množil z 2 (demontaža/montaža) , verjetno pa bil znesek za kakšnih 50% večji od tistega za samo montažo.
Marsikaj jee odvisno tudi od rutiniranosti monterjev, v davnih časih (v sedemdsetih), sem montiral kuhinje v ljubljanskih novo-nastajajočih naseljih BS3, BS7 in Štepanjskem, takrat sva s pomočnikom postavila kompleten sestav večje kuhinje (L 4x3m) v petih urah, demontaža pa bi bila opravljena v četrtini časa.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Morate upoštevati, da je pri njemu potrebno samo spodnje elemente odmontirati. Tukaj odpade vrtanje za viseče omarice in podobno.
Največ dela je z odstranjevanjem pulta, ker je treba prej vse vgradne aparate odstraniti ter odklop priključkov (voda, odtok, elektrika....)
Mislim, da dva v treh urah to naredita, če le ne gre kaj narobe.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Nekako deponija ni omenjena, glede, da na to da se gre za izliv vode ter posledično menjavo parketa. Predvidevam, da pohištvo ni bilo zalito (plastične nogice?), ker bi ga verjetno menjal s posledično vključeno montažo.
Ura dela cca. 10€ z davkom +/-

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Ni deponije, samo sosednja soba.

In koliko ur dela je to za kuhinjo dolzine 6 metrov?

P

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Čuden je meni tale cenilec, sedaj mu moraš ti povedat koliko časa je potrebno za demontažo?
Ko sem pred leti imel manjši požar v kuhinji je cenilec vse lepo poslikal in popisal čez dva dni pa sporočil ponudbo. Nove omarice toliko, demontaža toliko, montaža toliko, beljenje, nova napa, umivanje oblog, čiščenje kuhinje, čiščenje zaves... In če se strinjam z ponudbo naj naslednji dan pridem na zavarovalnico po denar.
Ko mi je povedal cifro sem mislil, da narobe slišim in se mi je samo smejalo
smile-1.gif
)

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Majčkeno bi izkoristila tole temo za eno vprašanje...kaj pomeni tekoči meter kuhinje...je to kakšen poseben meter?
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@pikapoka: izraz je v uporabi med obrtniki mizarji, kjer je kalkulacija za tipske vrste kuhinj poenostavljena z namenom posredovanja prav tako poenostavljenih predračunov. Podobno je uporabi cena za m2 okna, stenske obloge itd...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Majčkeno bi izkoristila tole temo za eno vprašanje...kaj pomeni tekoči meter kuhinje...je to kakšen poseben meter?
smile-1.gif

na hitro - ti maš 540 cm kuhinje, tekoči meter stane X, tebe bo približno prišlo X * 5.4

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Za meter kuhinje mislimo tekoči meter(kot so rekli) se pravi spodnji del s pultom ter zgornji del ki je viseč... Sta pa različne globine. +moraš vedeti da se predale(vodila) košare in ostale stvari zaračunava posebaj oz odvisno kakšne so želje(mehko zapiranje grass,blum ipd)

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Aha to me je zanimalo. Zgornji in spodnji del kuhinje + pult...to, da se posebne želje zaračunajo dodatno mi je jasno. Verjetno dajo oni v kataloge en tak povprečen (klasičen) sestav, ki naj bi pasal v vsako kuhinjo (ponavadi samo ena stena ali pa v obliki L)...naprej pa po želji. Če pa nimaš zgornjih omaric te potem pride ceneje predvidevam...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Ja če ni visečih omaric je cena nižja. Drugače pa je cena ki sem jo napisal za kuhinjo po meri. Kataloške(ala lesnina, ikea) so seveda cenejše(+ da pustimo kvaliteto ob strani)