cena bencina - spremenjene navade?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tole porabo bi pa res rad izkusil, predvsem tisto pri 170. Ker ni veliko bencinarjev ki bi pri 170 tako malo zrli. Dizli se najdejo.

Prepričan sem, da te bo lastnik peljal po avtocesti in nam bo tako vsem dokazal svoje navedbe...
Če bi svoje šoferske veščine še malo izpilil, optimiziral mapo na Audiju, bi lahko zapel še počitniško prikolico, peljal rahlo v klanec in pri 180km/h imel porabo 6l... meni z Marutijem to ne uspe...
Sicer ga nihče ne obsoja, on verjetno samo prebere, kaj mu potovalni računalnik pri 170km/h izpiše na ekrančku. Bi bilo pa zanimivo, ko bi po 200km take vožnje s porabo 7l/100km potem nalil v rezervoar 35l...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Še nekaj je zanimivo; imam občutek, da se je povečal "klub 70 kmh". :p

In pa klub 30khm. Vsak da na siht ali s sihta (pa imam samo 2km), fasem kaksnega... Ce je lepo vreme grem pa itak pes. Od tamalega vrtec imam pa tako ali tako na pol poti do sihta, tako da greva lepo pesaka pa je
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Če bi svoje šoferske veščine še malo izpilil, optimiziral mapo na Audiju, bi lahko zapel še počitniško prikolico, peljal rahlo v klanec in pri 180km/h imel porabo 6l... meni z Marutijem to ne uspe...
Sicer ga nihče ne obsoja, on verjetno samo prebere, kaj mu potovalni računalnik pri 170km/h izpiše na ekrančku. Bi bilo pa zanimivo, ko bi po 200km take vožnje s porabo 7l/100km potem nalil v rezervoar 35l...
lj mb, ali relacija in termin po zelji pa zberemo za benz pa kavo.
Kako je exhair sel oktorbra v svico

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Sicer pa bleknem da ima bencinar pri 170 2x vecjo porabo kot pri 80.
Nisem se imel avta s potovalnim racunalnikom ne bencinarja ne dizla. Sposojena astra je sla priblizno po zgornjem kopitu.
Pri S2 dopuscam da ne velja to cisto ker ima 300 konjev pa dolg menjalnik zaradi koncne.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa bleknem da ima bencinar pri 170 2x vecjo porabo kot pri 80.
Nisem se imel avta s potovalnim racunalnikom ne bencinarja ne dizla. Sposojena astra je sla priblizno po zgornjem kopitu.
Pri S2 dopuscam da ne velja to cisto ker ima 300 konjev pa dolg menjalnik zaradi koncne.
S hitrostjo zračni upor precej bolj narašča, posledično se tudi poraba precej poveča...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz:

nekaj drži, ljudje res počasneje vozijo( vozimo). Sam se vozim v službo-domov že leta identično, 50-90-120 kmh. Se tudi že testiral ožnjo s 110 kmh, pa se ne obnese...je le preveč tranzita.

Ugotavljam tudi, da je mnoooogo manj prijektilov s 160kmh+. Ok, kdaj pa kdaj prileti kak s CE tablico, ampak overall so se zadeve zelo umirile.

Še nekaj je zanimivo; imam občutek, da se je povečal "klub 70 kmh". :p

Bi se strinjal, jaz sem "dinamiko" že par let nazaj obesil na klin, in rajši dam glasbo malo bolj na glas in se sprostim v udobnih sedežih, kot pa da bi stiskal po gasu in se sekiral zaradi 5 minut časa gor ali dol, in opažam da ljudje vedno manj drvijo mimo mene ampak se promet giblje dosti bolj umirjeno. Dobro, tu pa tam se še najde kak padalec na ac ali regionalki ki drvi kot da ga bo stalo življenja če ne bo par minut pred mano na cilju, a tega je opazit dosti manj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
žal sem jih moral spremenit.
Sedaj se manjkrat odpravim do staršev in prjatlov na drug konec slovenije, saj me en obisk stane skoraj 20€ goriva. Da grem vsak vikend, je to cca 80€/mesec.

Počasnej pa ne vozim, ker že skoz vozim dokaj po mejitvah. Niti avta nimam tazga, da bi ga lahko nekaj gnal.

Vrjetno pa bom tudi malo bolj premislil ali bom šel na gorensjko v hribe ali v kamniške planine.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
se draži ampak še vedno tankaš več litrov kot je € :D kar je tudi fajn videt hehe