Celovška v Lj. po 9.12. ...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jaz sem montiral znake ravno na tem križišču.
Kot prvo, vedno je bila prednostna iz avtoceste ven, še prej ko ni bilo tunela ampak samo priključka za gorenjsko.
Kot drugo, ko smo izklopili semaforje zaradi del, se je lepo pokazalo, da vsi vozijo kar nekaj napamet, saj so si morali tisti iz avtoceste izsiliti prednost, čeprav je na celovški z obeh strani trikotnik.

Tako da v primeru nedelovanja semaforjev so glavne smeri iz novega priključka proti gorenjski in iz stare galerije proti mestu (itak se ne križajo med sabo)

Pa glede kolon v tunelu, jih ne bo. 100m pred križiščem, se pravi skoraj na koncu tunela, je induktivna zanka, ki zazna vozilo, in če bo zaznala da stoji avto na njej (se pravi še v tunelu) se bo avtomatsko podaljšala zelena luč zato da se izprazni križišče.

Pa kot novost sta pri semaforju tudi dve zanki, ki zaznata če gre avto v napačno smer (če bi kdo s celovške zavil v napačen tunel) in nad znaki STOP napačna smer bodo opozorilni utripalci, pa najbrž bo še kaj dodano (se zadeva še testira)

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>Pa ni menda zarad vremena takole?

Si šla prezgodaj domov
grin1.gif

Okrog pol petih je bila že skoraj normalno prevozna, torej kot pred 9. 12.
smile-1.gif

Tudi danes zjutraj (ne zgodaj :p) je bilo vse normalno.

Definitvno pa slabo vreme vpliva na količino avtomobobilov na cesti
smirk-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ja, danes zjutraj je šlo pa normalno. Končno. Kaj vse smo sicer že doživeli na tej Celovški....
uf-1.gif
.....

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kaj si to nekaj prilepil zraven, ker se mi ne vidi? Najprej ti pokaži, pol pa še jaz povem!
tongue-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Jaaaa!
cheer.gif

Zdaj pa na tvoji prejšnji vidim tudi enega, ki kokice je. Sklepam, da me mal provociraš in da si se s temi kokicami (in pivom) usedel v naslonjač, ker si se pripravil na eno verzijo limonade s Celovške.
wink-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Hehehe, nč ne bo! Me glava boli. Še od snoč....
redface-1.gif

Drugač pa, 11 let se že vozim in res, na Celovški sem ugotovila:

- zakaj Ljubljančani nujno rabijo imeti džipe;
- da je potrpljenje božja mast;
- da je za uveljavljanje prednosti zlo fajn, če maš blond lase, globok dekolte in bleščeč nasmeh;
- da moški pred semaforjem radi berejo cajtenge, ženske pa imamo v avtu premalo ogledal za jutranje pleskanje
- in da bi v obvezno opremo pred vstopom na Celovško vključila še flašo (ne sam štamperle) žganega.
nahrung002.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Evo zakaj bi rabli fizično ločitev priključka (ali pač črtkano v tunelu...)
Ljudje ne gledajo nič!
Octavia pred ibizo je šla čez polno lepo, ta z ibizo je isto hotel, pa sem mu poblendal in je potem vozil po pasu do ven.

Pa to se dogaja večino časa, danes sem se spomnil posneti.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ta polna črta je edina možnost, da se ljudje v tunelu ne bodo pobijal, ampak se bojo pobijal šele takrat, ko bodo prišli iz tunela. Normalna praksa v Nemčiji, takile vključitveni pasovi, ni vrag, da ne bi bili tudi pri nas OK. Hitrost se izenači, tudi "švohnejši" šoferji si ogledajo okolico, pa izogneš se nevarnemu manevru na občutljivem mestu.

Sicer pa... "polne črte so itak bedarija"... a znaš povedat, zakaj je polna črta na tem mestu bedarija?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In kaj hudiča je tisti z Octavio v resnici naredil nevarnega? Lepo je zamnjal pas. Ta polna črta je absolutna bedarija.

Dobr veš da ni foa v tem, itak da ni nič nevarnega, sej lahko menjaš pas tudi na ostalih dveh ane. Naredil pa je prekršek pač, pa če ljudje tako brezbrižno vozijo čez polne črte je jasno kje smo s kulturo.
Bom probal en dan še posneti izvoz in križišče za letališko in btc, kjer dnevno ljudje vozijo čez rdečo, ker "itak ni prometa"
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mogoče zato, ker jih Avstrijci, Italijani in Švicarji ne rabijo?
17758-icon_confused.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Alan: snemaj snemaj pa na PU pošlji vse, pa na POP TV.....

cestna kultura v SLO je katastrofalna.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16

Citat:
Mogoče zato, ker jih Avstrijci, Italijani in Švicarji ne rabijo?

bulls.it... tudi v Italiji so vključevalni pasovi bistveno daljši, kot pri nas. Sicer pa... Nemci že vejo, zakaj imajo ceste poštimane tako, kot jih imajo, pa imajo magnitudo boljšo prometno kulturo, kot je pri nas (ali pa v Italiji, BTW).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
v SLO je popularno se vključevati na AC takoj na začetku, lepo za ritjo...jaz to doživim vedno......no sam se vključim bolj na koncu in lepo 80-90 pospešeno.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Ta polna črta je edina možnost, da se ljudje v tunelu ne bodo pobijal, ampak se bojo pobijal šele takrat, ko bodo prišli iz tunela. Normalna praksa v Nemčiji, takile vključitveni pasovi, ni vrag, da ne bi bili tudi pri nas OK. Hitrost se izenači, tudi "švohnejši" šoferji si ogledajo okolico, pa izogneš se nevarnemu manevru na občutljivem mestu.

Sicer pa... "polne črte so itak bedarija"... a znaš povedat, zakaj je polna črta na tem mestu bedarija?
Ker ni nobene potrebe zanjo in je lahko enake dolžine kot izven tunela.
Kako pa prživijo zunaj, kjer se v tunaleih mirno menja pasove? Kako pa, da se ljudje ne pobijajo, ko menjakjo med voznim in prehitevalnim pasom v tunelu?
V Nemčiji (in tudi Avstriji) zlahka najdeš vključevalne in izključevalne pasove v tunelih, kjer ni take polne črte (recimo na dunajki obvoznici), v Franciji sploh (v Monaku je cel labirint), v angliji tudi ...
Samo pri nas nekaj pametujemo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In kaj hudiča je tisti z Octavio v resnici naredil nevarnega? Lepo je zamnjal pas. Ta polna črta je absolutna bedarija.

Dobr veš da ni foa v tem, itak da ni nič nevarnega, sej lahko menjaš pas tudi na ostalih dveh ane. Naredil pa je prekršek pač, pa če ljudje tako brezbrižno vozijo čez polne črte je jasno kje smo s kulturo.
Bom probal en dan še posneti izvoz in križišče za letališko in btc, kjer dnevno ljudje vozijo čez rdečo, ker "itak ni prometa"
bonk.gif

Prekršek ja, nevarno ne.
Sam nimam ravno slabe prometne kulture (zaviram na rumeno, odstopim prednost, po naslejih znam peljat počasneje od omejitve, nisem agresiven...), ampak takih bedarij kot je pa ta polna, pa pač ne upoštevam.