Citat:
Uporabnik tony pravi:
Cela debata je eno brezvezno zapenjanje, kot večina postov nekega uporabnika, ki se obnaša, kot da ima dva doktorata iz kemije v žepu, samo žepa trenutno ne najde.
Poglej, jaz sem (za razliko od tebe, KameleONa in podobnih kljukcev) v gimnaziji pri kemiji dobro poslušal, poleg tega pa sem dal nekaj izobraževanj v zvezi s filtri trdih delcev skozi in nenazadnje - imam precej izkušenj iz prakse in zato dobro vem, o čem govorim. Zadeve so v osnovi precej enostavne in ne rabiš imet dveh doktoratov iz kemije.
Če pa nekdo že v osnovi popolnoma zgreši, se v podrobnosti nima smisla spuščat. Trditev, da DPF filtri predelujejo grobe saje v fine saje, je milo rečeno debilna.
Mene ne moti, če po svetu hodijo ljudje, ki o tem nimajo pojma - go ahead. Moti pa me to, da pametujejo o stvareh, o katerih nimajo pojma in posledično širijo naokoli krivo vero. V praksi to izjemno dobro pali (še posebej če poveš, da se odvija nekaj zelo škodljivega (!)) in stvari ne zagrabijo samo laiki, ampak tudi taki, za katere bi človek pričakoval, da mislijo s svojo glavo preden vzamejo neke trditve za suho zlato. Tako sem na primer od šefa Mazda servisa osebno slišal, da nove Mazde uporabljajo AdBlue za regeneracijo DPF filtra. Verjetno ni potrebno omeniti, da se ni dal prepričati, da to seveda ni res.