Carinska pošta

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
se mi zdi ali zadnje case veliko pregledujejo vse posiljke? v zadnjem mesecu sem dobil 5 paketov od tega je slo 4 cez carinski postopek in ni slo za artikle vecje velikosti oziroma vsi so bili pod 22 eur

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik sung pravi:
se mi zdi ali zadnje case veliko pregledujejo vse posiljke? v zadnjem mesecu sem dobil 5 paketov od tega je slo 4 cez carinski postopek in ni slo za artikle vecje velikosti oziroma vsi so bili pod 22 eur

Je več pregleda ja.Drugače od kitajske pošte ne bi imeli nič razen dela. Rabijo doštukati za upad prometa.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Jaz sem v 10 dneh dobil 5 manjših paketov. Vsi iz kitajske pa niso nobenega pregledali.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik sung pravi:

A v tem primeru tudi plačaš kakšen carinski postopek, ali ne rabiš nič?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Imam eno dobro izkusnjo glede tega, pa je ne bom javno objavljal.....

Hehe... si vrgo kost, ha?
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Citat:
Uporabnik sung pravi:

Meni se je zgodilo, da sem postopek plačal in tudi, da ga nisem. Verjetno je odvisno od tega, če je carinik ponoči kaj dobil.
wink-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

No - pa je tudi mene "doletelo" - dve ločeni naročili - en paket z 8 x corn LED (ta je šel skozi "brez" - paket je bil sicer odprt in zalepljen s "carinskim" trakom), drugi paket z 2 x ceiling LED pa je "obtičal" - zahtevek za dopolnitev dokumentacije - s tem, da je na "zahtevku" navedena dejanska vrednost blaga in "skrajšanji" naziv "LED", pa tudi teža je "normalna" (okoli 250 g).

Aja - oba seveda pod magično mejo 21,- EUR.

Bom videl ali in koliko me bodo opalili - mogoče sem bom celo spustil v "vojno".
donKihot.press

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Citat:
Uporabnik sung pravi:

do sedaj sem vsakic placal

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
tudi meni so težili s carinskimi postopki, a sem jim vsakič napisal, da jim sicer prilagam dokumentacijo, a se ne strinjam s postopkom, ker je vse napisano pravilno (ker je tudi bilo: ime in vrednost)

veliko je šlo skozi carinski postopek, a plačal (zaenkrat) nisem še nikoli
cheer.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Pa sej če se znesek na cn obrazcu ujema s poslano dokumentacijo ne računajo carinskega postopka
Carina ti nič ne računa, ti pa carinska pošta zaračuna par evrov v vsakem primeru.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
za 27$ sem placal 11€ ( carine + vodenje postopka+ print),
dober biznis za carinsko posto, lp

Carina je nad 150€, najbrž si mislil DDV.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Saj ti pravim, da mi niso - in to kljub zahtevku za "dopolnitev" dokumentacije. Bi se pa v vsakem primeru pritožil - CN22/23 je bil namreč izpolnjen "popolno" (razen, da je bil označeno "gift" namesto "other" - sonca jim kinesko).

Očitno so "odstopili", ko so videli, da se vse ujema.