Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
kzs...
Koliko me pride davkov, če naročim nekaj za $100 iz singapurja?
Oz. kakšne je možnost, da me carina ne dobi.
Stroškov ni, koristi pa tudi ne, razen če lahko dokažeš, da je CN22 res izpolnjen pravilno:Citat:
Uporabnik sung pravi:
Vrednost pošiljke 14,5 EUR, poslan printscreen iz aliexpress strani in pa hkrati tudi link do snapshotov artiklov, izveden carinski postopek za dodatne 4 EUR ... koliko so dodatni stroški če vložim pritožbo? mislim da bo naletelo na gluha ušesa glede na to da sem jim parkrat pisal preko maila da naj že pošljejo pošiljko glede na to da so jo zadrževali več kot 10 delovnih dni
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
kzs...
Koliko me pride davkov, če naročim nekaj za $100 iz singapurja?
Oz. kakšne je možnost, da me carina ne dobi.
22% DDV + Kdovekaki stroški, ki si jih bo pošta namislila. Jaz bi računal vsaj 10€.
Carine ne plačaš.
Citat:
Pošta Slovenije je dobitnica letošnje glavne nagrade Postal Technology International na letošnjem POST-EXPU - kandidirala je s projektom »Carinjenje poštnih pošiljk«
Citat:
Pošta Slovenije dobitnica letošnje glavne nagrade Postal Technology International za projekt »Carinjenje poštnih pošiljk«
MARIBOR, 24. september 2014 – Pošta Slovenije je dobitnica letošnje glavne nagrade Postal Technology International v kategoriji Digital Innovation of the Year (digitalna inovacija leta), v kateri je na letošnjem POST-EXPU kandidirala s projektom »Carinjenje poštnih pošiljk«. POST-EXPO je največja mednarodna razstava in konferenca poštne tehnologije, ki letos od 23. do 25. septembra poteka v Stockholmu. Nagrado je prevzel namestnik generalnega direktorja Pošte Slovenije mag. Igor Marinič.
Citat:
Uporabnik urosvrunc pravi:
Danes pričakujem pošiljko iz Honk Konga, so mi sporočili iz DHL-a da jim moram plačati STROŠKE ZALOŽENE BANČNE GARANCIJE v vrednosti 10,00 eur+ddv-za kozlat, to je kao zaradi hitrejšega carinjenja.
Kako je pa s tem če dobiš navadno pošiljko preko pošte Slovenije?