I
Izbrisan uporabnik 3287
ne. ti si z prstom takoj pokazal name. ter me obtozil preprodaje, utaje davkov, varanja slo in se kaj. malo se umiri z obtozbami. dobronamerni nasvet
Citat:
Uporabnik smt pravi:
ne. ti si z prstom takoj pokazal name. ter me obtozil preprodaje, utaje davkov, varanja slo in se kaj. malo se umiri z obtozbami. dobronamerni nasvet
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Dajva prvo razčistiti kaj si dobil:
a. Pismo s CN22
b. Paket s CN23
c. Paket s CN22
Če je a ali b so te neupravičeno upalil za stroške, ker tako v pisemskem kot paketnem mednarodnem prometu ne sme zaračunati stroškov predložitev carini, če niso bile za plačati kakršnekoli dajatve. Torej sledi pritožba na račun in sklic na isti člen kot ga navajajo sami kot osnovo za obračun.
Če pa je c potem je "kitajc" zahebal in je na paket pripopal CN22 in bi prejemna pošta se lahko sklicevala na to, da je zaradi tega morala predložiti carini.
Preveri tudi znesek predložitve - je max. določen v SDRih. (nekaj pod 3.-SDR; 1 SDR ca. 1.13 €), kar bi lahko bil drugi razlog za pritožbo.
Se pa bojim, da boš don Kihot.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Postal administrations which are au Postal administrations which are authorized to clear items through the Customs on behalf of customers
Verjetno država, avtomatsko ...
Kak biznis?Citat:
Uporabnik Car pravi:
Čaki, ti kupuješ stvari na Kitajskem za biznis, potem pa se še razburjaš, ker ti zaračunajo DDV?
To na mene leti? Jaz že od marca letos ob vsakem naročilu v Paypal comment napišem, da prosim za realne podatke na CN22 in priložen račun ali vsaj izpis transakcije... Da je vse kot mora bit. Res pa je, da naročujem samo stvari do 20€. Kar je dražjega večinoma kupim iz Nemčije, ker v večini primerov pride ceneje kot iz Kitajske, če prištejemo vse stroške...Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ja - saj zaradi takih vsi jebemo ježa
GIFT za 40€ + DDV(??) + 150% marže,.... = jebem ti glupo carino
Z negative feedbackomCitat:
Uporabnik BuDi pravi:
Kitajcem si grozil? Hudo.
Citat:
hi friend ,thank you so much for your support ,my friend ,please don't worry ,General won't produce tariffs .thanks again
thank you so much for your support !
Kind Regards to you and your family
Jaz sem zadnjič napisal, da hočem vračilo $6 zaradi poslanega napačnega izdelka (v vrednosti 10$), pa sem dobil odgovorCitat:
Uporabnik crnobog pravi:
Ko sem nazadnje od kitajca zahteval pravilno izpolnjen CN22, sem dobil spodnji odgovor.. Zdaj se pa probaj kaj zmenit z njim.
Citat:
hi friend ,thank you so much for your support ,my friend ,please don't worry ,General won't produce tariffs .thanks again
thank you so much for your support !
Kind Regards to you and your family