Carinska pošta

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Nima veze kaj pise kdo je posiljatelj in kako skladisce ma. V oglasu pise iz belgije in to je to kaj kupca zanima. Ce se paket iz kitajske je problem trgovca. Jaz bi dal takoj pritozbo da zahtevam kes nazaj.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Za enkrat sem mu preko ebay sporočila opisal težavo in ga vljudno vprašal, kaj je sedaj najboljša rešitev zame in zanj, ter da bo po 30 dneh pošiljka odpremljena nazaj, če je ne bom dvignil.
Vem pa, da moram paziti na 45-dnevni rok od dneva plačila.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Mislim, da ne razumeš. Blago ZARES prihaja iz Belgije, samo je v CARINSKEM skladišču, kjer je lahko NEOCARINJENO blago.
Kitajec napiše v oglasu vse prav, samo brati in razumeti je potrebno. Kitajec iz Belgije verjetno pošilja blago tudi v druge države po Evropi, ki pa niso v EU in mu niti na misel ne pride, da bi blago obremenil z dvojno carino.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Nihče ni nikogar na suho nat..... , potrebno je le prebrat "drobni tisk". Pošiljatelj blaga je iz Kitajske, blago se pa verjetno res nahaja v Belgiji, kjer je Kitajec najel carinsko skladišče. To pa pomeni, da je v tem skladišču roba NEOCARINJENA, ko pa se jo proda na območje EU, jo je pa pač treba ocariniti. Ker pa Kitajca ni tu, da bi robo ocarinil v Belgiji, to opravilo elegantno prevali na kupca - za kupca je enako, kot da bi roba prišla iz Kitajske. Se pa te taktike Kitajci poslužujejo že dolgo, ker nihče ne bere "drobnega tiska". Vsak pogleda le ceno in pa izjavo, da se blago pošilja iz npr. Nemčije.. Ni ravno na.teg, je pa zavajanje.

daj bula ne hecaj se no...kaki drobni tisk...jasno je da je kitajc, nikjer pa ne pise, da je artikel neocarinjen...naslov kje je registriran pa ne pove cisto nic...ker je cisto mogoce da ima tukaj tudi ocarinjeno blago...

to je cisti nateg, ce pise da je artikel v EU potem to pomeni, da je carina in davkarija že dobila svoje...če pa te naknadno ocarinijo pa pač lepo dispute na paypal in je to to...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Če pozabimo moj primer, ampak to, da pošta kasira kar vse povprek teh 3 EUR + eventuelno dodatne 4 EUR, je pa res preveč brutalno. Spet je problem, da je lastnik država in potem nobena inštitucija nič ne naredi, kljub prijavam.
Res bi bilo dobro obvestiti medije. Sam bom obvestil, ko se mi bo prvič zgodil ta strošek na pravilno izpolnjen CN22.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Nihče ni nikogar na suho nat..... , potrebno je le prebrat "drobni tisk". Pošiljatelj blaga je iz Kitajske, blago se pa verjetno res nahaja v Belgiji, kjer je Kitajec najel carinsko skladišče. To pa pomeni, da je v tem skladišču roba NEOCARINJENA, ko pa se jo proda na območje EU, jo je pa pač treba ocariniti. Ker pa Kitajca ni tu, da bi robo ocarinil v Belgiji, to opravilo elegantno prevali na kupca - za kupca je enako, kot da bi roba prišla iz Kitajske. Se pa te taktike Kitajci poslužujejo že dolgo, ker nihče ne bere "drobnega tiska". Vsak pogleda le ceno in pa izjavo, da se blago pošilja iz npr. Nemčije.. Ni ravno na.teg, je pa zavajanje.

daj bula ne hecaj se no...kaki drobni tisk...jasno je da je kitajc, nikjer pa ne pise, da je artikel neocarinjen...naslov kje je registriran pa ne pove cisto nic...ker je cisto mogoce da ima tukaj tudi ocarinjeno blago...

to je cisti nateg, ce pise da je artikel v EU potem to pomeni, da je carina in davkarija že dobila svoje...če pa te naknadno ocarinijo pa pač lepo dispute na paypal in je to to...
ne piše diket, da je neocarinjeno . piša pa :

Terms of sales

As the Customs clearance process is different in different countries,if such kind of goods need be collected tariff buyer needs to pay for the tariff. Anyway we will try our best to avoid this kind of thing.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Lahko bi bilo opozorilo, da je tudi v državah EU potrebno plačilo dajatev. A če sem iskren, bi tokrat to opozorilo spregledal. Za mene je bilo iz Belgije in stvar je bila zaključena. Lapsus

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz sicer menim, da je to zavajane iz strani trgovca, je pa res, da je potrebno pri takih zadevah prebrati cel oglas . ampak se vseeno mimogrede zaiebes

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Mislim, da ne razumeš. Blago ZARES prihaja iz Belgije, samo je v CARINSKEM skladišču, kjer je lahko NEOCARINJENO blago.
Kitajec napiše v oglasu vse prav, samo brati in razumeti je potrebno. Kitajec iz Belgije verjetno pošilja blago tudi v druge države po Evropi, ki pa niso v EU in mu niti na misel ne pride, da bi blago obremenil z dvojno carino.

Bula ker si ravno carinik veš da to kar tako ni možno. Blago je lahko v carinskem skladišču ampak ne more bit tam nenaslovljeno. Torej tablica je lepo prišla iz kitajske preko belgijske pošte, se tudi vidi da je trajalo 10 dni kar iz belgije nikoli ne potuje. Ali res mislisš da je notri v carinskem skladišču zaposlenih 10 kitajcev (a imajo delovno vizo ali jo ne rabijo ker so v mednarodnem prostoru?!) ki pišejo naslove na nenaslovljene kuverte?!
grin1.gif

Ker sem tudi sam že naročal stvari preko belgijske pošte iz kitajske vem kako gre stvar. Pač belgijska pošta ima tam izpostavo ki 1x tedensko nafila letalo robe, nato ta roba pride v belgijo kjer se distribuira. Vse to jasno gre preko carinski skladišče saj je roba neocarinjena in se carini potem pri "vas".

Obstjajo seveda EU in predvsem UK skladišča kitajske robe. Tam so uvozne dajatve ŽE plačane in kupcu ni potrebno nič plačat, tudi vrneš v tisto njihovo skladišče in ne na kitajsko (sem že pošiljal nekaj robe nazaj).

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
ksz.

Če ne drugega so zdaj začeli hitreje pregledovat na carini
hysterical-1.gif
Nazadnje ko so "pregledovali" je bilo pri njih 1 teden.

2014-05-15 00:00, SILJUA -, [Odprava na dostavno pošto]
2014-05-14 00:00, SILJUA -, [V carinskem postopku]
2014-05-14 00:00, SILJUA -, [Prispetje v naslovno državo]

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Kje pa piše, da je blago neocarinjeno? A ni tam za overseas, overseas od Belgije je pa recimo Kitajska.
grin1.gif

Po moje je tukaj case na PayPalu dobljen. Jaz bi mu pa še negativen feedback prilimal.
Se pa dostikrat lahko isto zgodi pri dropshipingu, ampak tudi tam so dajatve problem prodajalca, če piše, da je blago v EU.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Piše, piše, samo je malo zavito in zvito napisano.
Evo citat:
As the Customs clearance process is different in different countries,if such kind of goods need be collected tariff buyer needs to pay for the tariff. Anyway we will try our best to avoid this kind of thing.

To je nekako napisano kot naše reklame: najugodnejše cene, pri nas dobite zlate jagode samo za 1 Euro. No, ko pa prideš v trgovino so zlate jagode res 1 Euro - sam jih je sam 10 dkg.

Kitajcu je v interesu, da z nizko ceno privabi čimveč kupcev, takih, ki pa naknadno potem blago vrnejo je pa verjetno zanemarljivo malo. Cilj dosežen, kar je tudi osnovni namen.

Če piše, da je blago v EU še ne pomeni, da je sproščeno v prost promet, torej da so plačane vse dajatve.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Bula motiš se. ni to bolha kjer lahko vse delaš brez posledic. Tisto piše za kupce izven eu in piše pri vsakem artiklu. Lepo jasno piše da se predmet nahaja v EU v opisu. kot je Sad napical case je dobljen 100%

oziroma, da nebo kriv trgovec sem ziher, da se spet neupravičeno carina igra šerifa ker je pač kitajc pošiljatelj.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
ksz.

Če ne drugega so zdaj začeli hitreje pregledovat na carini
hysterical-1.gif
Nazadnje ko so "pregledovali" je bilo pri njih 1 teden.

2014-05-15 00:00, SILJUA -, [Odprava na dostavno pošto]
2014-05-14 00:00, SILJUA -, [V carinskem postopku]
2014-05-14 00:00, SILJUA -, [Prispetje v naslovno državo]

Danes dobil tale paket iz carine in ni bilo potrebno plačati nič.
zmaga.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Odgovor kitajčka na zaplet:

Citat:
Thanks for your message . sorry to hear that !

Just now we checked for you .we usually ship this item from our stock in Belgium.however ,our carrier company made a mistake and dispatched it from our stock in china . really sorry for this inconvenience .

Then for that, we are willing to refund you 50EUR to help you get the item, fine for you?

And we will pay more attention in the future .hope you could kindly forgive us . Waiting for your reply soon !

Regards

@Utiševalec je kar zadel. Ampak če se odločim za to, je nevarnost. Torej kaj bi vi na mojem mestu?

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Najprej preračunaj koliko imaš stroška. Za to ceno imaš DDV + carino (poišči tarifo oz. pokliči na carino da ti jo najdejo) + stroške carinjenja in "poštnine".

Tako na pamet je že samo DDV višji od tega kar ti ponuja kitajc.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Ja, gotovo je višji. Glede stroškov pa, DDV 59 EUR, carine na računalniško opremo ni, pošta pa si vzame nekaj zase, nekoč je to bilo 5 EUR. Verjetno več kot 2x ne morejo podražiti, torej do 10 EUR. A mislim, da je tole za 350 EUR s poštnino boljša izbira:

http://www.talk-point.de/Mobil...i231_8012_0.htm

Če je tudi možnost, da ne zahebe na prej opisan način, bom najbrž želel kar polni refund.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
zadnji

Očitno res vse na veliko odpirajo!!
Noj paket je ležel na pošti natanko 9 dni ?????

In danes dobil tole.
Prasci oderuški res
bonk.gif