Car sharing Avant2GO Ljubljana

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
To je bedno. Prevzemno mesto? Avto bi moral biti na razpolago vsepovsod, tako kot to imajo na Dunaju pri Car 2 Go ali Drive Now. Avto vzames na ulici X in ga pustis na ulici Y, ne pa na nekem prevzemnem mestu...

Tole nekako v Ljubljani (še) ne gre
smile-1.gif

Za to rabiš
1. več vozil (zavedati se moramo, da je to šele začetek),

2. avtomobili v Ljubljani so vsi električni, kar pomeni, da potrebujejo nekje polnilnico, ki bo v tem primeru "prevzemno mesto". Na Dunaju imajo različno floto vozil, zato teh "problemov" nimajo in lahko avto pustiš kjerkoli.

Na celotni predstavitvi so poudarili, da je to 12 mesečni pilotni projekt, ki se začne v juliju (zato še niso znana prevzemna mesta) in bo trajal 12 mesecev, uporabljalo pa se bo cca 50 vozil. Začetek bo podoben kot je Bicikelj, se pravi prevzemna mesta, si pa želijo in bodo stremeli h temu, da bi lahko v prihodnosti avtomobil prevzel in pustil kjerkoli bi želel znotraj določene cone, v našem primeru je to recimo področje Ljubljane. Bo pa v tem primeru potrebno zgraditi veliko več električnih polnilnic, da bi stvar lahko uspela
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Odlično, samo pozdravljam to možnost.

Kar se tiče odreka lastninske pravice: ne bo težava, ko bo zadeva tako razvita, da bo kadarkoli na voljo in cenovno ustrezna, bodo tudi Slovenci to sprejeli. Sem srečal že par ljudi, ki v LJ sploh nimajo avtomobila, ampak imajo poseben dogovor s taxi službo za ugodnejšo ceno in se samo s taksijem vozijo po LJ, če je potreba po avtu.

Pa še tistim, ki bi imeli polnilne postaje pred svojo hišo oz. morda še najbolje kar v spalnici, da se lahko samo še direkt zvališ v avto
grin1.gif

V moji vukojebini lahko le sanjam o car sharingu, po drugi strani pa ga itak ne potrebujem.
Peš sem od doma do kjerkoli v cca. 10-ih minutah in avtomobila (ja, tudi v dežju in snegu) sploh iz garaže ne vzamem.
Najboljši so pa določeni sosedi, ki hkrati z mano štartajo ''razvažanje'' otrok v vrtec in šolo (jaz peš, ona z avtom) in ko pridem jaz peški domov, pride soseda ravno ven in pelje psa na sprehod
hysterical-1.gif
Zaradi mene, tudi če se z avtobusom vozi, edino logike ne vidim.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Pa še tistim, ki bi imeli polnilne postaje pred svojo hišo oz. morda še najbolje kar v spalnici, da se lahko samo še direkt zvališ v avto
grin1.gif

Ne vem kaj ti je pri tem tako smešno? Malo si pomešal rekreacijo in vsakdanjost...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ne vem kaj ti je pri tem tako smešno? Malo si pomešal rekreacijo in vsakdanjost...
To, da nekateri smatrajo za rekreacijo sprehod na Rožnik (tudi jaz, da ne bo nesporazuma), sprehod po mestu do polnilne postaje ali postaje za BicikleLJ je pa no go. To očitno ni rekreacija
grin1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tole bo super za testirat BMW i3 za 1 urco. Komaj cakam. Se bom pripeljal s svojim dizel avtom do prevzemnega mesta
smile-1.gif
.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.563
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Peš sem od doma do kjerkoli v cca. 10-ih minutah

Maš pa počasen teleportal
evil.gif

Meni bi bila zadeva za redno uporabo uporabna če:
- avto po vožnji pravilno parkiraš "kjerkoli" (ne na pločniku
evil.gif
)
- lokacijo avta ugotavljaš prek app-a, ki ima podatek o razpoložljivosti vozila za nekaj ur naprej (ali vsaj 1h)
- avto odklepaš iz neposredne bližine z app-om

V Londonu se tko nekak furajo okol...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Prve še ni (je par postov, zakaj), druga je delno (za 1 uro vnaprej pač ne more bit, ker lahko nekdo avto vmes že vzama - free rezervacija je za 15 minut, podobno kot pri večini drugih), tretja je.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Meni bi bila zadeva za redno uporabo uporabna če:
- avto po vožnji pravilno parkiraš "kjerkoli" (ne na pločniku
evil.gif
)

Misliš kjerkoli,kjer je polnilna postaja za namen Car sharinga? Ali si res mislil kjerkoli,tudi če tam ni polnilne postaje? Ker v slednjem primeru ne vem kako bi to funkcioniralo
sprasujem se.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.563
113
Emona / Carnium
Kjerkoli bi pomenilo, da polnilne postaje so..."povsod". To ne pomeni pred vhodom v kamorkoli že grem ampak, da ne nucam še urbane
smile-1.gif
Drgač mam že zdej skate v avtu, kadar parkiram > 5min stran od fabrke...
Sej razumem, da bo trajalo, da bo tut zame uporabno.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, nekaj si mlajši od mene, pa vseeno si očitno mlad po srcu
smile-1.gif
, ker sam si sebe ne predstavljam na skejtu, niti štiri leta nazaj ne. Bicikl ali peš ja, skejt se mi vseeno zdi malce pase za naša leta ...

Kakorkoli, vsakemu svoje, nekateri se tudi vidijo v "kar šeringu", ki zame ni niti slučajno uporaben ...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
v bistvu je problem, ker gre taprav dec po sihtu v gostilno in potem je nerodno kombinirati vse skupaj. polnilnice se ve kje morajo biti v tem primeru, najboljsa bi bila pa kombinacija s taxijem, ki te potem dokoncno odpelje domov. kaksna kia picanto.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, meni se zdi... drago. Oziroma, precej primerljivo s taksijem?

Ne rečem, seveda bom šel probat bumfo, kako se pelje, za en krog, kako urco, ampak glede na to da imam dizlčka s 4,5l porabe, se mi ne zdi ekonomsko upravičeno, da bi se šel "ekologa" in parkiral svoj avto na p+r in se poj po mestu vozi s tem servisom.

p.s.: ne vem če je kdo opazil, ampak postaje že pripravljajo, čez cesto od firme (začetek viča, pri Corner pubu) so mi pofarbali 3 parkinge in dali tablo, da bo carsharing
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
V velikih mestih morda, v Ljubljani pa bo verjetno ostala nišna zadeva. Niti ni poceni niti ne vidim prednosti. Še kolo v lj se ti splača imeti svoje, kaj šele avto.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
487
25
28
Slovenija
V primerjavi s prvotno napovedjo okvirnih cen v medijih je tole vsekakor bistveno dražje. Pogojno uporabno samo za kakšne nakupe v nakupovalnih središčih, ker je vseeno ceneje in bolj fleksibilno kot taksi.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Dobra fora - "sharing". My ass, čist običn kratkočasen renting je.