Imam Renault Megane l.2012, 1.5dci 90KM, povprečno porabo imam 4,2L/100km. Čez vikend sem imel na testu tudi Capturja s tem motorjem, povprečna poraba je bila 4,5L, pri čemer bi zagotovo bila nižja, če bi ga imel v trajni lasti. Ko imaš avto na testu, ga pač malo preizkušaš in testiraš, česar s svojim avtom pač ne delaš ...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kar porabi več, plačaš ti?Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Porabo pri dizlu lahko pričakuje do maksimalno 4,5L, pri bencincu pa pod 6,5L zelo težko pride, tako da je razlika malo večja ...
Največ 4,5. Ta je dobra.
65ps je imel 1.5 ali 1.9? Sumim da 1.9.
Tudi pri vw je imel sdi 64, tdi pa vse do 150 (ali pa še čez, ne vem natančno)
Plastik fantastik šajtrga, po dveh minutah sem izstopil iz vozila (saj ne, da sem ga imel namen kupit ampak me je zanimalo kako izgleda, ker iz nekaterih kotov zgleda posrečen).Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Kako pa je kaj tale Captur. Ali je kaj ugodja, ali je pa bolj šajtrga?
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Plastik fantastik šajtrga, po dveh minutah sem izstopil iz vozila (saj ne, da sem ga imel namen kupit ampak me je zanimalo kako izgleda, ker iz nekaterih kotov zgleda posrečen).Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Kako pa je kaj tale Captur. Ali je kaj ugodja, ali je pa bolj šajtrga?
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Sem samo napisal za 1.5dci motor.Imam isto avto, s tem da je moj 1.6 16v in imam povprecje 6.5l. Drugace se pozna navor, ko sem sel v klanec, je prav lepo potegnil napram mojemu kjer se mu zacne dogajat sele pri 3.500 obratih. Se strinjam s tabo, gledat porabo je traparija, ker ti ostale stvari dosti bolj trgajo denarnico kot razlika bencin/dizel.
To sploh ni važno, kako se kdo vozi, če se gremo primerjavo dizel proti bencinarju. Če meni pije dizel 4,5L, mi bo ob enaki uporabi bencinar pil 6,5L. Takšne primerjave sp povsem na mestu, če pa nekdo trdi da z dizlom vozi 5,5L, bencinar pa mu pije samo 1 liter več, pa temu ni za verjeti. Pri načinu vožnje, kjer prihaja do višje porabe, je razlika še večja kot pri varčni vožnji ... tako da nekdo, ki z renault 1.5dci 90KM dosega porabo 6L, bo z bencinarjem 0.9TCe zagotovo že blizu 9L ...Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Ne se hecat s temi forami, ala poraba 4.2 l/100 km ... če jajcah po regionalki možno, samo to ni povprečna poraba, pejd malo na avtocesto pa ga pelji 130km/h pa potem poročaj..
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Vsekakor zelo negativno odstopa od ostalih konkurentov v tem cenovnem in velikostnem razredu.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kateri od njih pa pozitivno odstopa?