Captur 0.9TCe vs 1.5 dCi

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Naj gospa pogleda opel Merivo. Po moje bo bolj zadovoljna. Pa če bo vzela 1.4 Turbo z (120 KM) in 6 prestav. To bo zanjo.
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Naj gospa pogleda opel Merivo. Po moje bo bolj zadovoljna. Pa če bo vzela 1.4 Turbo z (120 KM) in 6 prestav. To bo zanjo.
smile-1.gif

bonk.gif

Ja opel meriva je res presežek od avtomobila. Sploh ta zadnja z "glupo" odpirajočimi vrati. če so že nekaj ekperimentriali naj bi vgradili drsna vrata. Bi vsaj na tesni parkirnih prostorih odpiral zadnja vrata brez skrbi, da ne poškoduješ sesednji avto. Tako pa butneš vrata nazaj in te boli k.... kaj bo s ssosednjim avtom. So moral oblikovalci nekaj čudnega skaditi da so odobrili tak avto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Ne se hecat s temi forami, ala poraba 4.2 l/100 km ... če jajcah po regionalki možno, samo to ni povprečna poraba, pejd malo na avtocesto pa ga pelji 130km/h pa potem poročaj..
To sploh ni važno, kako se kdo vozi, če se gremo primerjavo dizel proti bencinarju. Če meni pije dizel 4,5L, mi bo ob enaki uporabi bencinar pil 6,5L. Takšne primerjave sp povsem na mestu, če pa nekdo trdi da z dizlom vozi 5,5L, bencinar pa mu pije samo 1 liter več, pa temu ni za verjeti. Pri načinu vožnje, kjer prihaja do višje porabe, je razlika še večja kot pri varčni vožnji ... tako da nekdo, ki z renault 1.5dci 90KM dosega porabo 6L, bo z bencinarjem 0.9TCe zagotovo že blizu 9L ...
Pozabi. Delamo normni krog z vsakim avtom, pa je recimo razlika (tega sem prvega na hitro našel, da je enak avto, le drug motor) pri Noteu med bencincem in dizlom 0,8 litra. 4,3 proti 5,1.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
smile-1.gif

bonk.gif

Ja opel meriva je res presežek od avtomobila. Sploh ta zadnja z "glupo" odpirajočimi vrati. če so že nekaj ekperimentriali naj bi vgradili drsna vrata. Bi vsaj na tesni parkirnih prostorih odpiral zadnja vrata brez skrbi, da ne poškoduješ sesednji avto. Tako pa butneš vrata nazaj in te boli k.... kaj bo s ssosednjim avtom. So moral oblikovalci nekaj čudnega skaditi da so odobrili tak avto.

Vrata od merive so super:
- lažje daš majhnega mulca noter
- lažje noter zleze strejša (ali omejeno gobljiva oseba)
- lažje nekaj daš ali pobereš z zadnje klopi

Buta se pa isto z napre ali nazaj odpirajočimi vrati, če jih odpira bedak, jih odpira bedak ...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
koliko ...

Nisem prodajalec oplov, a vseeno moral opla pohvalit
smile-1.gif

Pa tudi Renault ni slab, a vendar je Opel malce boljši
smile-1.gif

Naj gospa prečekira še Merivo, nisem rekel, da jo mora kar kupiti.

PA tudi to ni zanemarljivo, da je Meriva dobila neko nagrado glede zanesljivosti ...
Captur je pa čisto nov model in ima in bo imel še kakšno poporodno težavo
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Ksz

Captur 0.9 tce je pri bajti eno leto in ca. 10k km. Vecina km jajcanje po mestuu in par daljsih tur na mesec, poraba nikoli manj kot 7, vsekakor blizje 8. Moti obcutljiva plastika v notranjosti in nepreglednost, prtljaznik je tudi bolj simbolicen. Vsakic ko se sovoznik odpne je treba pas popravit tako da vtikac ne buta po plastiki,...in se nekaj manjsih zacetniskih napak se najde. to je avto za 60 letne bakice, ki ne ne vejo kaj kupujejo,bi pa rade upgrade iz cliota ali megana, ki so ga vozile zadnjih 20 let. Skratka, za tiste kiiscejo upgrade, dobijo pa downgrade. Tudi v denarnici.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Ne se hecat s temi forami, ala poraba 4.2 l/100 km ... če jajcah po regionalki možno, samo to ni povprečna poraba, pejd malo na avtocesto pa ga pelji 130km/h pa potem poročaj..
To sploh ni važno, kako se kdo vozi, če se gremo primerjavo dizel proti bencinarju. Če meni pije dizel 4,5L, mi bo ob enaki uporabi bencinar pil 6,5L. Takšne primerjave sp povsem na mestu, če pa nekdo trdi da z dizlom vozi 5,5L, bencinar pa mu pije samo 1 liter več, pa temu ni za verjeti. Pri načinu vožnje, kjer prihaja do višje porabe, je razlika še večja kot pri varčni vožnji ... tako da nekdo, ki z renault 1.5dci 90KM dosega porabo 6L, bo z bencinarjem 0.9TCe zagotovo že blizu 9L ...
Pozabi. Delamo normni krog z vsakim avtom, pa je recimo razlika (tega sem prvega na hitro našel, da je enak avto, le drug motor) pri Noteu med bencincem in dizlom 0,8 litra. 4,3 proti 5,1.
Testi raznih revij so zadnja stvar, na katere bi se oziral. Sploh glede na to kakšni šalabajzerji se imajo za stroko ...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Žena se sedaj vozi z megane II 1.6 16v vsak dan v službo po AC. Na dan slabih 100 km AC. Poraba z vožnjo na tempomat med 110 in 120 km/h dobrih 7 litrov. Kombnirano z mestno vožnjo v privat cajtu je poraba avta 7,7. Kar je veliko pri današnjih cenah bencina. Nekaj sva gledala novi note 1.5 DCi 90 PS. Meni vsekakor bolj vsečen kot renault, cena Accenta look opreme okoli 15k EUR je tud znosna. Najverjetneje bo to naslednji avto za na šiht.

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
ksz

Ne vem koliko je razlike med Capturjem in Cliom, ampak jaz imam z 1.5 dCi v nezimskih razmerah porabo med 3,8 in 4,0.
Vožnja po omejitvah in malo pameti v glavo.

lp

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Malo relacije, malo lokalnih cest. Pač klasično povprečje.
Ob speljevanju pa čimhitrejši pospešek do potovalne hitrosti.
Je pa res, da je povprečje višje, če več vozi žena
redface-1.gif

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Po AC @ 130kmh?
Pa pije dizel 6L, bencinar pa 9L, kaj ti ni jasno?

Hja malo brezveze se mi zdi pisat povprečne porabe, če ne vemo kje se vozi in kako. Jaz tudi lahko mojega karavana s 130KM spravim na dobre 3L porabe, pač ob prilagojeni vožnji

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
En teden doma clio karavan 0,9 TCe komplet oprema.
+ izgled, prostor, dodatna oprema super (navigacija, senzorji, kamerca), še kar poskočen za svoje 3 cilindre
- izdelava (v notranjosti), zmanjka moči na AC

Poraba zaenkrat 6.6. , kombinirana, neki mesta neki relacije

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
smile-1.gif

bonk.gif

Vrata od merive so super:
- lažje daš majhnega mulca noter
- lažje noter zleze strejša (ali omejeno gobljiva oseba)
- lažje nekaj daš ali pobereš z zadnje klopi

Buta se pa isto z napre ali nazaj odpirajočimi vrati, če jih odpira bedak, jih odpira bedak ...

bullcrap;

vse to kar si naštel ni NIČ boljše od klasičnih vrat.
Drsna vrata pa DEJANSKO pripomorejo k lažjemu vstopanju in izstopanju iz vozila.

Vrata na "reklc" oz. suicide doors, so totalni fail v avtomobilizmu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ni res. Če se vrata odprejo nazaj imaš boljši dostop do prostora za noge. In vse kar je napisal drži. Seveda pa enako drži za drsna vrata, ki pa imajo še prednost, da jih lahko v ozkih prostorih odpreš.