c3 1.4 16v

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Zanima me, če ima kdo citroena C3 z 1.4 16v 90km motorjem. Kakšne so kej izkušnje. Na testni vožnji se mi je zdel dokaj glasen motor, verjetno pa zato ker je še nov in ker je imel hladen motor.Cena je dokaj ugodna.

LP

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
O 16v motorju ti žal ne morem povedati nič, ker ga nimamo ...

Imamo samo C3 s starim 1.4 8V motorjem in pa C2 z istim motorjem ...

Sam C3 kot tak je zelo luškan mestni avto in tudi na daljših relacijah se zelo lepo pelje ...

Sama lega avta je za ta tip zelo dobra in me je pozitivno presenetila ...

Mislim, da boš več info o temu motorju dobil na tukaj: http://www.citroenbilten.com/forum/forumdisplay.php?f=44

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
omenjeni avto imamo tudi pri hiši pa ti lahko samo rečem da je oče prvi lastnik, da veš da ni neki divjak ker je ima že kar nekaj let, da se je pri hiši menjalo do sedaj zelo veliko znamk in da citroena ne bo kupil NIKOLI več! Nov avto star 14 dni je prvič obstal na cesti (zatem v garancijskem roku še 3x) vedno nekaj na motrju nazadnnje pred 1 mesecem menjan injektor menjan že tudi altenator!

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Mi imamo avto že ... 3 leta ...

Cca. 25.000 km ... Mama prva lastnica, starejša gospa, občasno oče na daljših relacijah in še redkeje jaz, da ga malo prediham ...

Do danes (tok tok po lesu) vse BP!!! Edini problem: plastične lajšte na strehi, ki so se "odlepile" popravili na zadnjem servisu brezplačno ...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
To te pa razpidi do konca, čisto verjamem. Jaz bi isto popizdil in reagiral enako. Žalostno je to, da pa ne bo nič boljše pri drugi firmi, ker so vsi navadni polizdelki.

Sam res, šparaš za novi avto (znamka ni pomembna), prej si vozil 15 let starega (znamka ni pomembna) in je bilo vse OK. Potem pa misliš novi avto in imamo zdaj mir za 5 let, pa se že čez 14 dni voziš na tovornjaku od AMZSja
uf-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
C3 sem tudi sam nekoč gledal. Pa sem ga nehal gledat ravno zaradi slabe reputacije glede kakovosti in zanesljivosti. Danes je pa to že tehnološko zastarel avto in na žalost enako zanič. Dobre avtomobilske znamke se uče iz napak, nekatere pa jih po mojem namerno vkomponirajo v dizajn. Da je cenej za narest in da se nato prodaja rezervne dele in futra mehanike.