C:\USERS postal zelo velik, kaj je v njem?

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Na C particiji mi zmanjkuje prostora. Opažam, da C:\USERS zaseda 50Gb prostora.
Kaj je v tej mapi?
A lahko tukaj kaj pobrišem ?

Imam Win 7 ultimate 64b.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.474
113
Tu so vse datoteke uporabnikov (dokumenti, video, glasba, namizje, ...).

WinDirStat ti po posameznih mapah pokaže, kaj zaseda največ prostora.

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno ma poln temp direktorij xxxa
smile-1.gif
pa downloads in še kaj.

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
Meni se je zadnjič zgodilo, ko sem imel ene pol ure odprt google earth, da se je kar nekaj nalagalo v ozadju, sicer sploh ne bi opazil ampak mi je comp. za c- particijo začel jamrat da mu zmanjkuje prostora.
Potem sem po nekaj časa ugotovil, da se je v mapi za google earth nabralo za ene 6-7 gb podatkov
sprasujem se.gif
.
No na koncu sem pa še ta earth vrgel dol, tako da je zdaj mir.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Retorično vprašanje... Zakaj sploh omejujete C particije z velikostjo (deljenjem) diska? Polkna so že od XPjev narejena tako, da delajo samo s C diskom in to po sistemu 'vzemi vse...' ne 'daj šta daš'
Če pa že morate omejevati C particijo, potem prestavite mapo USERS na D disk... Pa vse TEMP lokacije, pa page file...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ponavadi CCleaner naredi nekaj prostora, pobriše nepotreben cache od raznih programov. Firefox ali Chrome ponavadi zavzameta precej prostora...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Roberto

Zakaj bi svinjarijo dajal na D?
Na D daš slike, filme in ostalo kar je koliko toliko vredno in daš bližnjice na namizje do teh map.
Če se sesipa sistem imaš še potem vedno vse na varnem na D.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zanimivo, jst se pa sprašujem zakaj še niso nardil, da bi windowsi sami nardil 2 particiji in bi že avtomatsko imel tiste osebne mape (slike, muska...) na drugi particiji.

Zakaj je to dobro; če se sistem poruši, dobiš virus... podreš samo windowse in jih na novo naložiš+programi. Tako si brez skrbi za gigabajte slik, filmov, muske, seminarske...., katerih vrjetno kak promil-promila ljudi dela backup.

Sploh fajn ko prideš h kaki rač.ne pismeni osebi in je treba pc na novo postavt in itak ima vse na C in razmetano po teh windows mapah.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
To sem jaz že marsikoga naučil. Naredim 2 particiji in na cju so samo winsi. Sem rekel, naslednjič ko pridem nem več gledal kaj je na c-ju ampak bom lepo direktno samo naredil novo kopijo pa je to to
smile-1.gif

Pomagalo je. Ljudje so se naučili da je potrebno vredne stvari imeti na drugi particiji in še kakšna kopija

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tej so bli pol kr pametni. Ker uni res osnovni, ko prklop fotič samo klikne ok, kopiraj in gre v windows slike mapo, ki je pa po defaultu na C. Jst sem se pol še s tem neki hecu, da sem te mape prestavu.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
To ima grdo navado Canonov ZoomBrowser EX. Ta novi. Iz fotoaparata skopiral slike, potem sem četrt ure ugotavljal, kje so.
Za postavljanje privzete mape v katero naj kopira slike, ima skrito v zadnjem zakotnem podmeniju programa.
bonk.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Mene pa zanima zakaj pride do razlice če gledam zasedenost particije
in če seštejem vse mape ki jih particija vsebuje?

Razlika je kar velika cca. 20GB

kako lahko to rešim?

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
ne pomaga oz. še vedno je razlika enaka

sumim pa da je to povezano nekaj s sistemom, saj zunanji disk vredu prikaže zasedenost

ampak mapa Windows ima sama po sebi 20 GB in da bi potreboval še dodatnih 20 se mi zdi malo preveč

res nevem kje jih naj najdem

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Kje kako jih najdem?
kjerkoli sta bi jih moral zajeti ko označim vse mape na disku

mogoče je pomembno:gre za Win 7 in SSD disk

Popravek:
ja pa res ti dve datoteki zasedeta 12GB, iščem še vsaj 5 GB

Zakaj pa požreta 12 GB, če imam 8GB ram-a, torej najnajslabšem primeru bi lahko bilo 8GB?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Direktno na C disku sta obe, meni trenutno na Win 7 zasedata 5.68 GB. Kot je napisal nad mano, pa grejo dodatni GB še za obnovitev sistema, če imaš vklopljeno.

Za ogled pa moraš imet izklopljeno tudi ''Hide protected operating system files'' oz. ''Skrij zaščitene datoteke sistema'', ne samo ''pokaži skrite datoteke''.