bye bye Vista

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Heh, nisi edini, ki ima opravka z javnimi zavodi. Tam bi vecina uporabnikov(ic) najraje se kar imela VMS, in terminale, ker se jim ne da ucit novosti. Nic cudnega, da zahtevajo XP. Velikokrat je tudi problem v raznih "na hitro spisanih" namenskih aplikacijah, ki na Visti ne delujejo brez compatibility mode, pa se takrat je vprasanje, kaj rata.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jah ne vem no. Jaz sem jo na desktop mašini že trikrat gor instaliral in tudi dol vrgel. Nazadnje je bil glavni razlog obupno počasen prenos podatkov preko mreže. Pa včasih ko se odpre kak property, čaka tudi do 10 sekund da pokaže. Da o poččasnosti UAC ne govorim. Vem da ga lahko izklopim, samo kje je potem point viste? Pa mašina ni neka leva, je Core 2 Duo 2.6GHz in 2GB rama. Bo šše z SP1 probal, če je kaj bolje.

Mam pa drugače Visto na prenosniku, kjer jo uporabljam predvsem za browsanje in včasih malo programiranja. Tu je pa še kar nekako znosno. Za kakššne zahtevnejše zadeve, se pa še XP-ji bolje obnesejo. Sploh zdaj, ko bi jih naj SP3 še dodatno pospešil.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
tudi vista dela tak kot mora

Daleč od tega... Imam Ultimate... Jo mam že več mesecev zdaj pa vidim da ni neki... Ne delal nekak dobro... Pa nimam slabega računalnika...
stupid-1.gif

Sem mel pa že lani eno Business tista je pa sploh delala slabo...
stupid-1.gif

Jah, pol pa očitno ne "znaš".
redface-1.gif

Sem sprobal tako ultimate(skrekano) in licenčno bussines. Že pol leta sem na bussines in dela 100%.
Ultimate pa sem zbrisal, ker je takoj dobla nek spyware... Ni mi jasno kak...

Dela cod4, matlab, multisim, crisys, far cry , itd. itd. vgalvnem vse mogoče, kar dela tudi na xp. Zaenkrat še nisem naletel na nekompatibilnost.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Problemi, ki sem jih imel z Visto:
- printanje na mrezni printer preko JetDirecta ni delalo (instaliral nove gonilnike, delalo BP)
- printanje na termalni S4M printer ni delalo (isto resil problem)
- namenske aplikacije za razne izracune niso delale (Compatibility mode je resil problem)
- frontend za vpis v bazo (Access 2003) ni delal v Access 2007 Runtime-u (izklopil stiskanje podatkov, zadeva dela BP)
- za sharanje podatkov sem se moral malce bolj poglobit, da zadeva spila

Sicer pa sem precej zadovoljen in ne grem nazaj na XP, uporabniki pa vecinoma zelijo Win XP in Office XP. Me prav zanima, kaj bo prinesel tale SP3 v praksi in koliko dela bomo imeli z njim.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Jah ne vem no. Jaz sem jo na desktop mašini že trikrat gor instaliral in tudi dol vrgel. Nazadnje je bil glavni razlog obupno počasen prenos podatkov preko mreže. Pa včasih ko se odpre kak property, čaka tudi do 10 sekund da pokaže. Da o poččasnosti UAC ne govorim. Vem da ga lahko izklopim, samo kje je potem point viste? Pa mašina ni neka leva, je Core 2 Duo 2.6GHz in 2GB rama. Bo šše z SP1 probal, če je kaj bolje.

Mam pa drugače Visto na prenosniku, kjer jo uporabljam predvsem za browsanje in včasih malo programiranja. Tu je pa še kar nekako znosno. Za kakššne zahtevnejše zadeve, se pa še XP-ji bolje obnesejo. Sploh zdaj, ko bi jih naj SP3 še dodatno pospešil.

2 gb rama je premalo za visto. Pri meni je na corsiar dhx ramih (2gb kit, 2.1V) zasedenost ramov v idle na 50%, kar je preveč. Zato imam 3 gb in je zasedenost 30%. Imam pa poleg c2d 2.34 ghz in dela kar hitreje kot xpji( boot time, odpiranje programov itd..).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Če je vista tako oh-in-sploh super-duper sistem, zakaj potem dobivam iz javnih ustanov in zavodov naročila,
kjer izrecno zahtevajo WIN XP?!

Zato, ker so delavci čisto zmešani, ko dobijo drugačen operacijski sistem.

Drugače pa z Visto nimam nekih izkušenj (razen 3 ure dolgih nameščanj na številne laptope), glede na to, da mi XP-ji delujejo zelo stabilno in hitro, nimam namena menjat. Za videz pa se mi ne gre, imam izklopljene čisto vse efekte in zgledajo kot Win 95
tongue-1.gif
Važna hitrost in zanesljivost, ne pa pisane ikone.

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Javne ustanove morajo uporabljati XP-je, ker je Virant tko reku !!
Drugač se pa Vista ne nalaga 3ure amapk še majn kot XP-ji.
Sej tuki je ista zgodba kokr je bil prehod iz Win98 na XP. Na začetku so bli XP-ji preveč požrešni, itd....
Pa še nasvet za une, k pizdakajo čez Visto; Bodte tih pa uporablite XP-je sej vs noben ne sil. Tist, ki je pa informatik je pa tko že zdavni na Visto navajen, ker če ni ga je povozu cajt.
Takle mamo!

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Caki.. Torej vista je kul. Sicer potrebujes 1 teden da jo spravis na default funkcionalnost XPjev, ampak je se vedno boljsa od XPjev..

aplauz.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Seveda, nas (ki uporabljamo se kaj drugega, kot net, mail pa muvije) je cajt zgazil..
aplauz.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne mi o javnih zavodih, k pojma nimate (šolstvo).

Viste pa ne uporabljam, sem probal kak mesec in nimam časa urejat na pol delujoč OS. Na naslednjem prenosniku s SSD diskom bom pa zopet poizkusil.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Caki.. Torej vista je kul. Sicer potrebujes 1 teden da jo spravis na default funkcionalnost XPjev, ampak je se vedno boljsa od XPjev..

aplauz.gif

Jst sem mel visto (original business se ve) že dvakrat na PCju. Zadnjikrat ko sem jo nalagal, sem imel polno problemov. Od tega da mi po namestiti vseh updejtov ni delala ne tipkovnica ne miš, do BSOD takoj ob zagonu (sumim ene gonilnike) do neprestanega sesuvanja explorer.exe
Si lahko mislite kako sem se jebal s tem sranjem. Enostavno moraš preveč pazit kaj gor daješ in kakšne gonilnike, ker drugače te najverjetneje čaka pizdarija.

Zdej sem spet na XPjih. Mi vsaj ni treba pazit kaj nameščam... se mi zlepa ne sesuje. Pohvale tle.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Kaj ti bo 64 bitni OS, če pa ni programov in iger ki bi delali na 64.
Eh, kaj pa ne dela ???

Glede "če uporabljaš Windows x, potem si y" : Meni osebno dol visi kaj Franc uporablja. Mislim en folk pije lasten urin. Mi je popolnoma vseeno.

Zakaj pa se eni zarade tega razburjajo, pa mi tudi ni jasno.

wink-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
redface-1.gif

Dajte se izogibat takih komentarjev v temah, da nekdo nečesa ne zna...

Težave pri meni so še vedno z driverji za tiskalnik (zadeva pač ni ravno nova, ker mi ta zadošča), pa
Nokia PC Suite je še par težavic...(ne dela ravno 100% OK - nardim pa lahko večino operacij že)

Na Business ni delal niti USB MP3 Player in Sonyev digitalc...
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
Na žalost če ne namestiš takoj vse popravke se ti explorer kronično sesuva... Sicer je pa za največ prijavljenih sesutij Viste kriva nVidia s svojimi gonilniki, tudi ATi ni zanemarljiv (to občutim sam doma).
Mašina se mi zboota precej hitreje kot na XPjih, pa ko se ATi odloči štrajkati mi ne zmrzne mašina...
Na službenem prenosniku pa itak 4GB RAMa...
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
redface-1.gif

Dajte se izogibat takih komentarjev v temah, da nekdo nečesa ne zna...

Težave pri meni so še vedno z driverji za tiskalnik (zadeva pač ni ravno nova, ker mi ta zadošča), pa
Nokia PC Suite je še par težavic...(ne dela ravno 100% OK - nardim pa lahko večino operacij že)

Na Business ni delal niti USB MP3 Player in Sonyev digitalc...
stupid-1.gif

Ne vem kaj naj rečem. Delajo driverji od starega allin1 printerja hp psc 1210, delajo nvidia driverji normalno, prenosni čitalec kartic deluje(transcend), še crap od crapa asus wifi pci kartica dela, pa so gonilniki le za xp, pda mi preko win mobile device centra dela.Mam tudi vgrajen čitačec kartic akasa, že enkrat nisem nameščal gonilnikov, ne na xpjih ne na visti. Vse mi dela.

Pa napisal sme, da ne zna v narekovajih. Sej je nekaj tudi odvisno od komponent. Tv tunerji bi zali še delat težave, samo ostalo, predvsem USB MP3 Player in digitalc, pa je
stupid-1.gif
. Zakaj pa nena enostavno prenašaš slike s spominske preko čitalca. Je ziher hitreje kot preko sonyjevega softwera. lp

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
Na žalost če ne namestiš takoj vse popravke se ti explorer kronično sesuva... Sicer je pa za največ prijavljenih sesutij Viste kriva nVidia s svojimi gonilniki, tudi ATi ni zanemarljiv (to občutim sam doma).

Koga briga, kdo je kriv. Naj folk gre na Intel in Matrox grafične kartice zaradi tega?

Sicer mi je pa en kolega zadnjič pravil, kako se mu vista hitreje zboota od XP na intelovem core 2 duo z 2 GB RAM. 35 sekund, je rekel. Pridem domov in za hec štopam svojega AM2 semprona s 512 RAM na XP. 29 sekund z loginom vred. Kdo od naju dveh si ne zna skonfigurirat zadeve, da bi tekla hitreje? Ali enostavno kdo sam sebi laže? Ne vem.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa sej ta boot time je odvisn predvsem od komponent v pcju in driverjev zanje. Ne moreš primerjat niti istega kompa na visti in xp. Drugače odbdelujeta driverje itd...

Z isto konfiguracijo (glej mojo predstavitev ) se mi vista (rabi 44 sekund) zažene 12 sekund hitreje kot win xp pro. In tak počasn zagon winsov je le zaradi avdio driverja na matični asus p5b. Ko ga še nisem mel nameščenega na xpjih , so se ti zagnali v 24 skundah, več kot enkrat hitreje. Na visti tega nisem mogo sprobat, ker avtomatsko namesti driverje za zvok in ostalo kar še vpliva.

+

pa mam vedno na msconfig vse odznačeno, kar ni nujno. Ne gre hitreje z mojo matično.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno: