Bull Terrier =

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
9
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
pozdrav.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Meni je tudi všeč!

In strinjam se Mx-ovim opisom te pasme, ker res vsi, katere poznam so sckrlane mucke in tudi slišal še nisem za kakšnega problematičnega.

Sem pa poleti padel v debato z osebkom, ki si ga je ubodel (prijazna psička) in je imel sam čisto napačno predstav o tem, kaj je nabavil. Še več, hotel me je prepričati, da ga v LJ v nobeno pasjo šolo niso hoteli vzeti. Sem mu rekel, da mi pove kje vse so ga zavrnili, da napizdim vsaj tistih nekaj, ki jih poznam - pa se je takoj vgriznil v jezik, ker je pač nakladal. In taki osebki delajo škodo pasmi.

Me sedaj, po ene pol leta prav zanima, kaj je ratalo iz psičke. Podobno so eni osebki uničili eno stafordko... ji pač niso pustili socializacije, ko je bila mladič in sedaj je psica nesocializirana (in obsojena na osamljenost na povodcu).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nasploh so vsi psi tipa bull obsojeni na stereotipe. Tut sam ko grem z bulldogom po mestu, me dost ljudi gleda postrani,
ampak dosti jih pa tudi pristopi in ga božajo, naš pa se bi itak samo igral cele dneve. Je pa res, da tujih psov ne mara,
pa je gor rastel z aljaškim malamutom, kater ga je vzel za svojega, tut s psi ki jih pozna je prijazen, kje v gozdu bi pa se prec
spustil v vsakega psa ki se mi približa, ne njemu ampak meni. Tako igrat se gre takoj, kak pa me pes pride "pozdravit" mu pa
takoj visi okoli vrata, iz izkušenj bi rekel da je to lubosumje, s katerim pač ravna kot vsi psi tipa bull.

Ima pa vsak pes kot človek svoj karakter, navade in obnašanje, ampak bulterierka je načeloma popolnoma predan družinski pes,
kar pa ne pomeni da nebo roke zlomla nekomu ki sred noči pleže čez plot.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Jaz bi si takega psa ( pitbulla ali pa bull terierja ) kupil, če bi živel v kakšnem čudnem firtlu in bi imel čudne sosede, ki bi kaj težili.

Nazadnje urejeno:

D_K

Guru
24. sep 2007
3.084
855
113
KSZ.

evo nasega belega hudica.
smile-1.gif
Parson Russel Terrier.

p1000099.jpg

Nazadnje urejeno:

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Ok, javite se tisti, ki so vam tako psi res všeč. Mislim samo zunanjost, ne njihovega karakterja, moči,...
Meni se takšni psi kar malo smilijo, ker so tako grdi. Saj reveži niso sami kriva, ampak vseeno.

To vpraši starše te punčke in podobnih ki so jih te prijazni in "nežni" kužki malo povohali!!!!

Pred 1 uro sva z mojo drago bila na sprehodu in sva se morala obrniti ko sva zagledala tri kužke ki so veselo letali proti nama in bili so ravno takih pasm ki jih vi tu limate..... če bi mel revero bi pela 100%
10.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.957
2.374
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Ok, javite se tisti, ki so vam tako psi res všeč. Mislim samo zunanjost, ne njihovega karakterja, moči,...
Meni se takšni psi kar malo smilijo, ker so tako grdi. Saj reveži niso sami kriva, ampak vseeno.

To vpraši starše te punčke in podobnih ki so jih te prijazni in "nežni" kužki malo povohali!!!!

Pred 1 uro sva z mojo drago bila na sprehodu in sva se morala obrniti ko sva zagledala tri kužke ki so veselo letali proti nama in bili so ravno takih pasm ki jih vi tu limate..... če bi mel revero bi pela 100%
10.gif

in kaj sedaj.to kar vidiš na sliki je sposoben naredit vsak zlati prinašalec ali labradorec

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
10.gif

Trije bull terierji so leteli proti vama? Ja, sure thing.
Razen, če zopet mešaš pasme... tu se govori o eni pasmi in ne o vseh pasmah, ki imajo bull v imenu.

Glede slike in članka pa... daj prosim še link zraven.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
in kaj sedaj.to kar vidiš na sliki je sposoben naredit vsak zlati prinašalec ali labradorec

To je popolnoma res. Ampak catch je v tem, da je nesmiselno govoriti o "priljudnih", "prijaznih", "bucibuci" in nevemkakšnih še pasmah psov. Pes je žival. Pika. Čeprav imaš marsikoga (še posebej v urbanih okoljih), ki ima žival za nadomestek človeške družbe. Ne govori, ne razume (v abstraktnem smislu, čeprav ponovno - nekateri verjamejo, da jih njihov pes povsem razume) in je živo bitje nagona in ne razuma in samo vprašanje časa in situacije je, kdaj ga bo nekaj (nekdo) iztirilo to te meje, da se bo vklopil ubijalski nagon.

Strinjam se, da psi povečini niso "krivi", vendar tudi morilcu vzameš pištolo, da z njo ne bo več moril.

Tudi meni gredo blazno na živce ljudje s spuščenimi psi. "Saj ne bo nič naredil..." Da mora človek pred sprehodom po Tivoliju razmišljat, ali naj vzame s sabo solzilec...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
To je vse res, samo Bullterrier ni bil nikoli napadalen borben pes. To so bili Ameriški Pit Bull Terrierji, pa še ti imajo v genih le agresijo do drugih psov, kar je logično. Pse, ki so kazali agresijo do ljudi so izločali iz vzreje, ker so pač psi morali biti orientirani samo v druge pse.

Ravno zato pa je smešno, da se te pse prikazuje kot človeške kilerje. ENostavno nimajo tega v sebi, tako obnašanje se že po standardu označuje kot napaka. Rotweiller in Doberman sta rcimo psa, ki sta v tem pogledu bolj problematična. SPloh rott, ki je ob nepravilni vzgoji tako posesiven na svojem vrtu, da bi tudi ženo od gospodarja najagal. Seveda pa to ni pravilo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
seevda je bil bullterier borben pes, sicer ne ravno za borbo proti ljudem, pa vseeno. Ko so leta ne vem katerega sprejeli prepoved pasjih bojev al kaj, ne spomnim se točno, so naredili novo pasmo, približno podobno današnjemu BT, samo bolj normalno glavo je imel. S povsem drugaččnim videzom oz novo pasmo so skušali prikriti dejstvo,d a se bo pse uproabljalo za boje. Problem bull pasem, križanih s terierji je v tem, da ti psi enostavno ne odnehajo in se bojujejo 'do konca'. Če tak pes napade človeka, znajo zato biti psoledice precej hude. Recimo kavkaški ovčar, ki je v primerjavi s temi bulčki orenk zverina, praviloma ugrizne enkrat in če oceni, da je to dovolj, je to to. na ta način so se kavkaški ovčarji borili proti tropom volkov, saj ob več napadalcih niso imeli časa pol leta mesariti enega volka ampak je zadostovalo, da je odvrnil napadalec od sebe oziroam črede, ki jo je varoval.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
10.gif

Trije bull terierji so leteli proti vama? Ja, sure thing.
Razen, če zopet mešaš pasme... tu se govori o eni pasmi in ne o vseh pasmah, ki imajo bull v imenu.

Glede slike in članka pa... daj prosim še link zraven.

Ne bi limu če nebi biu zihr da je to naredil "prijazn" kuža katere tako širokoustno zagovarjate!

Citat:
Uporabnik stieber pravi:

kaj je revera?
confused-1.gif

Revolver "ljubkovalno"
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tudi meni gredo blazno na živce ljudje s spuščenimi psi. "Saj ne bo nič naredil..." Da mora človek pred sprehodom po Tivoliju razmišljat, ali naj vzame s sabo solzilec...

Mah Tivoli niti ni tak problem, Problem je po travnikih kamor rad hodiva in tečeva pa se pripeljejo "mestne srajce" in kažejo kakega pesa imajo
10.gif
in ti "veseli kužki" so tako prijazni da bi kar tekli za nama in skakali po meni pa čeprav bi lastniki morali imeti na povodcu in najmanj za tako pasmo "licence to kill" Mislm.... BUZZ OFF

Res ne vem kak MORON lahko pusti takega in podobnega psa in se dere seeeej naaaaaau nč naaaareeeduuuuu
stupid-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
113... pa je.... pa še poslikaš... tablico in psa.....