Bull Terrier =

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
uff, kr veliko. kako je pa z zdravjem teh psov? kake posebne hibe? rabi dosti stika z ljudmi ali je lahko tudi sam kaj? mamo zdaj že 12 let kokeršpanjela, pa nas je tak razvado s svojo neodvistnostjo... na sprehode gre sam, na wc hodi k sosedom, zdrav je bil do zdaj vedno, itd

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
uff, kr veliko. kako je pa z zdravjem teh psov? kake posebne hibe? rabi dosti stika z ljudmi ali je lahko tudi sam kaj? mamo zdaj že 12 let kokeršpanjela, pa nas je tak razvado s svojo neodvistnostjo... na sprehode gre sam, na wc hodi k sosedom, zdrav je bil do zdaj vedno, itd

Ne nabavi bullterjerja.
smile-1.gif

V bistvu je boljše, če nimate nobenega psa.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.832
559
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
men pa je to eden izmed najlepših psov. bi ga takoj mel. morda bo to naš naslednji pes.
smile-1.gif
kolk so kaj cene te stvarce? vidim da je kr igriv.

Z pravim rodovnikom štempli pa te fore pod 1000€ sploh ni za dobit pa tisti, ki ga prodaja in da nekaj na svoje ime bo preveril tvoje ozadje in ti ga niti za 10x večjo ceno ne bo prodal.
Ta prijatelica je imela že prej Mastifa pa ga je avto povozil.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:

Samoto relativno dobro prenaša, saj zelo rad spi, in ko je sam bo spal. To pa ne pomeni da bo s tabo spal ponoči
9 ur, pa greš na šiht pa bo še 8 ur spal. Ni pa mu problem recimo 4 urce predremat, pa mogoče rastavit kak element,
ki se njemu zdi da ga ne potrebuješ
smile-1.gif
Tega jih pač negre odvatid oz. zelo težko.

Če mate zdaj samoskrbniškega kokršpanjela, pol moreš vedet da delaš ogromen preskok v pasmi.

Recimo da imaš zdaj kuno, in kupuješ psa. To bo popolnoma drugo bitje. In BT bo potreboval veliko pozornosti,
sploh prvo leto pa pol. Trebalo mu bo včasih tut fizično dokazat kdo je gazda v bajti. Jaz sem mojega ene 3x orng
z časnikom premlatil da je tulil, sčasoma mu postane jasno da je ipak druga violina in se s tem hitro sprijazni.
Pasma je v osnovi zelo čista tako da bo vodo in blato zadrževal tut po več ur, ampak pol si raje psa ne omisli več.
Če pa vseeno vstrajaš pri tej pasmi, pol pa vzami psičko. so milejše, mirnejše in nekako sodelujejo s familijo, medtem ko
samec na vsak način hoče bit povsod prvi in prvi in samo on.
Dobil sem občutek da hoče on vsako stvar stestirat, preden jo dobimo mi. Ko pride obisk more on prvo vse prešnofat, pol
pa se lahko komaj začnem rokovat z obiskom. In tut novi kanti za smeti je nazorno pokazal da ga nebo izrinla iz
hirearhije ki jo ima v glavi, tako da smo takoj kupli še eno novo in jo premazali s smolo, da jo je končno pustil pri miru.

Če greš iz kokera na BT, pol vsami samičko.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
men pa je to eden izmed najlepših psov. bi ga takoj mel. morda bo to naš naslednji pes.
smile-1.gif
kolk so kaj cene te stvarce? vidim da je kr igriv.

Z pravim rodovnikom štempli pa te fore pod 1000€ sploh ni za dobit pa tisti, ki ga prodaja in da nekaj na svoje ime bo preveril tvoje ozadje in ti ga niti za 10x večjo ceno ne bo prodal.
Ta prijatelica je imela že prej Mastifa pa ga je avto povozil.

Jurja so spodobni primerki ki bodo pobirali pokale, zdravo ščene pa bo za 750 čist ok, pa tut ta bo posekal par pokalov
če bo že to neka mala prioriteta... Pri tem psu ni pogoj cena ampak zdravje in testiran mladič je realno tut 2
jurja vreden, če imaš neko life garancijo, da s psom 8 let nebo nič narobe. Je pa res da odraslega psa ne
prodaš niti za 5 jurjev.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Še od nobenega nisem slišal da bi to pasmo uvrščal med "najbolj inteligentne". Slišal sem že za labradorce, zlate prinašalce, škotske, nemške ovčarje,..

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Meni se bolj zdi da ste zafurstrirani bolj tisti ljudje ko imate takšne in drugačne predsodke o vsaki pasmi katera je malo bolj "exsotična"
stupid-1.gif

Pes je vedno tak kakšnega naredi lastnik in če je kdo nevaren ali "bedak" je to lasnik in ne njegov pes,pa naj bo kakršnakoli pasma!
MalcomX imaš lepega "psička",upam da se kje srečamo!
cool-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.957
2.374
113
za šankom
stafordi so razvajenčki.vsaj moj najdenček je tak.hoče se vrkljat cel dan.če sm za računalnikom se mi vala pod nogami in zaspi na mojih stopalih.boji se grmenja,pokov petard in celo žoge.ko je z drugimi psmi hoče biti glavni pa ne na agresiven način ampak kaže svojo dominantnost skozi igro.midva sva se šolala.oba.ker prej nisem psa nikoli imel niti jih nisem poznal.ampak ne moreš bitje staro nekaj tednov pustiti umreti ker jih lastnik zavrže.psi so močni in ob hudem vgrizu znajo narediti precej škode.moj zanekart ni še nikoli kazal znake agresije.največ kar je pokazal je bilo renčanje ko se je sosed drl na punco zaradi parkiranega avta.od sestrične mulc je večkrat na obisku in ga potem vleče za ušesa za tace po celem stanovanju.ponavadi ko ima pes vsega dosti se skrije za sedežno.zna pa biti zgodba ob nepravilni vzgoji ravno kontra.pes je lahko zelo nevaren,precej bolj kot kak labradorc ali zlati prinašalec.je nekako tu z bokserjem,nemškim ovčarjem,dobermanom,rotvajlerjem.če nimajo normalenga gospodarja zna biti hudo

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Men v tej temi pade nekaj prebliskov.
Prvi je ta, da sta si pes in lastnik mnogokrat podobna, predvsem fizično
evil.gif

Drugi je, da so nekateri osebki resnično moteni. Če je nekaj kao "moderno", samo go for it. Ma una pheecka od Hiltonove čivavo, pa je v USA ratalo, da ljudje v vrstah stojijo zanje ... sej, za tko lepga psa se splača, a ne? Ðizs ...
OK, neki pa je, če ti je tak pes res všeč ...
In še zadnji preblisk, ki v bistvu ni preblisk, je pa odgovor Malcomu: sam mam tud doma psa, s katerim delaš, kar hočeš (sklicujem se na sliko, na kateri malček riše po psu), prav tako ne grize kavča, samo gleda ga od daleč, živce moraš imet jeklene, če ga hočeš "nadvladat" (samo mislim, da prej spušiš
evil.gif

O tem, kako zgleda, pa ne bi ... me skrbi, da je ne bi kdo sunil, posebej tuki, k ste taki lopovi ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Kaj pa ameriski staffordi? Kaksni so tile psi? Link do enega ki jih prodaja za 300 evrov. KLIK

To je "skoraj" stafford
smile-1.gif
Pri nasw je treba bit pazljiv, ker križancem ni ne konca ne kraja.

Recimo kaj vrhunskega zgleda takole:

pit_7.jpg

Kaj res res vrhunskega pa takole:

Doc.jpg

Maldiči pa takole:

american_staffordshire_01_terrier_puppies.jpg

300€ je dobra cena, ampak ti je niso vredni kaj si zalepil ti.

Pri nas ASTov tapravih ni kar tako za dobit, sploh pa ne posebnih linij.

Če ni rodovnika se psi že v osnovi ne kupujejo, te pasme ki so (nažalost) značilne za "drugačne" ljudi,
ki gledajo samo na keš, pa pol tudi dobiš razvalino od psa.

Na bolhi je en primeren staff pa še to je samička ki nima slušnega testa, pa še eno leto je stara.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:
stafordi so razvajenčki.vsaj moj najdenček je tak.hoče se vrkljat cel dan.če sm za računalnikom se mi vala pod nogami in zaspi na mojih stopalih.boji se grmenja,pokov petard in celo žoge.ko je z drugimi psmi hoče biti glavni pa ne na agresiven način ampak kaže svojo dominantnost skozi igro.midva sva se šolala.oba.ker prej nisem psa nikoli imel niti jih nisem poznal.ampak ne moreš bitje staro nekaj tednov pustiti umreti ker jih lastnik zavrže.psi so močni in ob hudem vgrizu znajo narediti precej škode.moj zanekart ni še nikoli kazal znake agresije.največ kar je pokazal je bilo renčanje ko se je sosed drl na punco zaradi parkiranega avta.od sestrične mulc je večkrat na obisku in ga potem vleče za ušesa za tace po celem stanovanju.ponavadi ko ima pes vsega dosti se skrije za sedežno.zna pa biti zgodba ob nepravilni vzgoji ravno kontra.pes je lahko zelo nevaren,precej bolj kot kak labradorc ali zlati prinašalec.je nekako tu z bokserjem,nemškim ovčarjem,dobermanom,rotvajlerjem.če nimajo normalenga gospodarja zna biti hudo

Pohvala za sprejem najdenčka. V sloveniji je takih mogoče za slab ducat. Bravo!

Karakterno si ga zadel v nulo. Pa tut kaj se tiče tistega ko ga otrok "cota" po stranovanju. S tem ni nič narobe, pes
uživa v tem, ker misli da s tem gospodarju pomaga (sej mu na nek način; čuva froca) ko ma pa vsega dovolj pa se umakne,
ampak mislim da je to zelo poredko, ponavadi se otrok prej naveliča. Mam nečaka (6) ki "muči" naše pse, pa psu prav vidiš
kako mu sede da se nekdo ukvarja z njim, čeprav ni njegov gospodar oz. vidiš da pes ve da je gospodarju všeč kaj se dogaja.

Težko razložit, sploh če nimas malih otrok ki jih zaupaš (spet nažalost stereotipov) kiler mašini.

Sicer pa kiler mašin je tut nemški ovčar pa ga nihče ne sodi....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tisto s Hiltonovo je res praseeca, amerika je popizdla, sicer dvomim da zaradi hiltonove, ker ona ipak ni Obama al pa
mati terezija, tako da je ona kvečemu naredla malo reklame, kvečemu je psa dobila kaka 10 letnica več.
Psarne oz. azili tam so bojda prenabiti z temi ščeneti. Bogi psi.

Hiltonovi pa ni kaj za zamerit, vsaj kaj se psov tiče. Njene hobije pa pustimo
smile-1.gif

824120.jpg

shift

Guru
20. jul 2007
9.957
2.374
113
za šankom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Pohvala za sprejem najdenčka. V sloveniji je takih mogoče za slab ducat. Bravo!

Karakterno si ga zadel v nulo. Pa tut kaj se tiče tistega ko ga otrok "cota" po stranovanju. S tem ni nič narobe, pes
uživa v tem, ker misli da s tem gospodarju pomaga (sej mu na nek način; čuva froca) ko ma pa vsega dovolj pa se umakne,
ampak mislim da je to zelo poredko, ponavadi se otrok prej naveliča. Mam nečaka (6) ki "muči" naše pse, pa psu prav vidiš
kako mu sede da se nekdo ukvarja z njim, čeprav ni njegov gospodar oz. vidiš da pes ve da je gospodarju všeč kaj se dogaja.

Težko razložit, sploh če nimas malih otrok ki jih zaupaš (spet nažalost stereotipov) kiler mašini.

Sicer pa kiler mašin je tut nemški ovčar pa ga nihče ne sodi....

tud labradorec zna bit killer mašina,sem imel pred leti možnost videti ugrizno rano na praksi v jeseniški bolnici!sicer moj nima nikoli nagobčnika in tudi zelo redko je na povodcu(samo v mestih in kjer je veliko ljudi)se ne umakne od mene niti en meter dokler ne prideva do playgrounda(travnika sredi gmajne)

B81

22. jul 2007
38.168
11.291
113
Po vsem prebranem od tebe bull terierji naj ne bi bili napadalni psi, od kod pa imajo ta sloves, jih zamenjujejo s pitbulli?
Sam vseeno ne bi pustil psa zraven otroka.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Po vsem prebranem od tebe bull terierji naj ne bi bili napadalni psi, od kod pa imajo ta sloves, jih zamenjujejo s pitbulli?
Sam vseeno ne bi pustil psa zraven otroka.

Pa sej ce te macek ugrizne bo v cajtngih pisalo, da je bil pitbul...pa pitbula ni, evropa ne pozna te pasme.