Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
uff, kr veliko. kako je pa z zdravjem teh psov? kake posebne hibe? rabi dosti stika z ljudmi ali je lahko tudi sam kaj? mamo zdaj že 12 let kokeršpanjela, pa nas je tak razvado s svojo neodvistnostjo... na sprehode gre sam, na wc hodi k sosedom, zdrav je bil do zdaj vedno, itd
Samoto relativno dobro prenaša, saj zelo rad spi, in ko je sam bo spal. To pa ne pomeni da bo s tabo spal ponoči
9 ur, pa greš na šiht pa bo še 8 ur spal. Ni pa mu problem recimo 4 urce predremat, pa mogoče rastavit kak element,
ki se njemu zdi da ga ne potrebuješ
Tega jih pač negre odvatid oz. zelo težko.
Če mate zdaj samoskrbniškega kokršpanjela, pol moreš vedet da delaš ogromen preskok v pasmi.
Recimo da imaš zdaj kuno, in kupuješ psa. To bo popolnoma drugo bitje. In BT bo potreboval veliko pozornosti,
sploh prvo leto pa pol. Trebalo mu bo včasih tut fizično dokazat kdo je gazda v bajti. Jaz sem mojega ene 3x orng
z časnikom premlatil da je tulil, sčasoma mu postane jasno da je ipak druga violina in se s tem hitro sprijazni.
Pasma je v osnovi zelo čista tako da bo vodo in blato zadrževal tut po več ur, ampak pol si raje psa ne omisli več.
Če pa vseeno vstrajaš pri tej pasmi, pol pa vzami psičko. so milejše, mirnejše in nekako sodelujejo s familijo, medtem ko
samec na vsak način hoče bit povsod prvi in prvi in samo on.
Dobil sem občutek da hoče on vsako stvar stestirat, preden jo dobimo mi. Ko pride obisk more on prvo vse prešnofat, pol
pa se lahko komaj začnem rokovat z obiskom. In tut novi kanti za smeti je nazorno pokazal da ga nebo izrinla iz
hirearhije ki jo ima v glavi, tako da smo takoj kupli še eno novo in jo premazali s smolo, da jo je končno pustil pri miru.
Če greš iz kokera na BT, pol vsami samičko.