ksz
ko sem kupoval svoj avto, sem ogromno prebral tudi na netu, oz. bolje rečeno, preveč, ker rataš kar bolan ... na koncu sem vedel za vse serijske napake in probleme, ki naj bi jih imeli avtomobili, katere sem gledal. in je bilo to čisto brez veze, sem bil samo paranoičen za brez veze na koncu ...
ko sem kolege, ki se res spoznajo na avte, vprašal kaj svetujejo, so našteli par motorjev, med njimi je tu že ene par omenjenih, dodal pa bi še Volvotov D5, m-jet 1.9 in Hondin 2.2 dtec, tudi oplov 1.9 cdti so pohvalili, da pa naj se izogibam 1.7 cdti. sploh za Hondinega mi je en od njih (celo avtonovinar je) rekel, da je od vseh verjetno najbolj bulletproof. kolega je nedolgo nazaj kupil Ford Focus karavana, pri Lavrenčiču v Ajdovščini, nekje 140.000 km, mislim, da 1.6 dizel, iz Italije - ga ne moreta prehvalit, super avto. sam osebno sem avto na koncu kupil pri Avto Nota na Jesenicah, ima veliko avtov, ampak gre za majhnega podjetnika, ki si nekako ne upa igrati s strankami in zelo gleda na to, da prodaja dobre avte.
od moje brat je kupil Kio Ceed crdi, tudi karavan, prav tako zelo zelo zadovoljen.
itak je pa pri starejših loterija. mojo staro Toyoto če bi pogledal, bi se jo mnogi izognili na daleč, ampak v 8 letih, do 300.000 km samo dva izredna servisa - ko je odletel alternator pri 240.000 km (in z njim lambda sonda, ki pa dejansko ni vplivala na samo vožnjo, v bistvu je bila poraba še bolj ugodna) in pa akumulator pri 275.000 km. da sem diske menjal spredaj pri 295.000 km pa verjetno ni ekstra servis ...
the point is - rabiš tudi nekaj sreče, nekateri kupijo nov avto, pa imajo v prvih 10.000 km več problemov kot nekateri v celotnem "življenjskem ciklu" avta ...