Buletproof dizel karavan

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
To kar bo iz tujine bo že imela za sabo 250 jurjev
evil.gif
....pustimo malenkosti kot je prikaz na števcu.

Za ta denar, to starost..boš moral kaj manjšega gledat velikostni rang 'a la golf', da je/bo slo porekla.

Kar je pa spet po svoje mal triki, ker slovenci kupujemo avte za 10+ let..in se postavi vprašanje čemu neko prodaje avto ki ima slabe 4 leta, če mu pa tako izvrstno služi
grims-1.gif

(loterija kakor obrneš).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@Zgaga
nisem (še)šel za vsak avto tko full podrobno gledat.
V glavi mi je ostal komenatr "od kar so prevzeli škode, imajo polne roke dela". Škod je velik, tko da to ne bo težko preverit, kolk je res:)

Imam Oktavio 1.9 (77kW) čipano na 103kW letnik 2008.
Kupil leto in pol staro z 40k km. Sedaj jih imam blizu 100k km.
Tankam po potrebi
grin1.gif

Delam kratke relacije v službo, v vrtec po otroke in nazaj domov.
Dnevno slabih 10km. Aja. Avto je še brez DPF filtra
grims-1.gif

Na relacijah je poraba malo čez 5 l/100km. Pri kuča-poso, poso-kuča pa pije malo pod 7 l/100km.
Od izrednih servisov je bilo edino lani menjava sprednjih zavornih diskov. Drugih težav ni.
cheer.gif

Eto. Iz prve roke. Odkar vozim škodo imam čas še za kaj drugega kot samo za čakanje na servisu.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Tudi ti si dal skozi to zgodbo, pa kot vem nisi imel večjih težav?
Se pravi je mogoče bolje kupiti bulletproof avto iz tujine z 250kkm (nekateri na alterju imajo s podobnimi motorji 800kkm), kot pa nov avto znamke ki je v preteklosti bila vse prej kot bulletproof sinonim.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Tankam po potrebi
grin1.gif

a ležaje si že menjal, ker drugače boš vsak čas brez motorja

ja, še vse tazadnje 1.9 tdi je razbilo.. ti pa še čipaš to čudo
evil.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tudi ti si dal skozi to zgodbo, pa kot vem nisi imel večjih težav?
Se pravi je mogoče bolje kupiti bulletproof avto iz tujine z 250kkm (nekateri na alterju imajo s podobnimi motorji 800kkm), kot pa nov avto znamke ki je v preteklosti bila vse prej kot bulletproof sinonim.

se mi zdi, da so se z novejšimi letniki razmerja zelo premešala, na splošno pa se je dolgoživost voz namensko skrajšala

tako da, če že rabljen avto, naj bo vsaj malo rabljen

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Sem ja. samo teh res bullet proof motorjev se več ne da nabavit ..
wink-1.gif
da bojo delali ne glede na to kaj piše na števcu.

(sem se ravno včeraj dobil s tem dečkotom, ki ga je nabavil (mojega starega) - da sem mu dal še 3 tablico...ga je poštimal v nulo, tako da bo dober za nekaj let).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Tankam po potrebi
grin1.gif

a ležaje si že menjal, ker drugače boš vsak čas brez motorja

ja, še vse tazadnje 1.9 tdi je razbilo.. ti pa še čipaš to čudo
evil.gif

Da bodo pocrkale šobe na 1.9dCi renaultu (l.2002) so mi tudi govorili 5 let, pa še sedaj pridno brizgajo...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kupi avto s tovarniško garancijo pa ti bo vseeno za te stvari.

OP se boji "skritih" napak, ki jih ravno novi imajo, tako da to tudi ni opcija za njega.

Po pravici povedano, nisem niti najbolj prepričan, da razumem, kaj OP hoče, pričakuje, je pripravljen kupiti. Mislim, da išče nekaj nemogočega
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Po mojih izkušnjah (VW, BMW, Seat 4x, Renault, Honda, Mercedes, Škoda), je daleč najbolj "bulletproof" Honda, samo zna pa biti že redno vzdrževanje dražje kot če pri katerem drugem občasno kaj zamenjaš.

Škodo imam premalo časa da bilahko kaj rekel z gotovostjo, ampak po 63k prevožnih in dobrih dve letih ni bilo nobenih težav. Na avtu so še prve zavorne ploščice (pri Hondi niso zdržale več kot 40k), ostalo tudi, jermen se po servisni knjigi menja šele pri 180k km, tako da je bil dosedaj najdražji servis 200eur...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
To kar bo iz tujine bo že imela za sabo 250 jurjev
evil.gif
....pustimo malenkosti kot je prikaz na števcu.
No ja... recimo belgijski avti so iz poslovnih najemov, ker zaradi davčnih razlogov ljudje dobivajo dobre sluzbene avte. Precej boljše, kot bi jih rabili za 10km dnevno. Recimo kolega dela v Bruslju za belgijsko firmo, ima na mesec 600 eur za poslovni namen. Z avtom se vozi dnevno 5 km do sluzbe in nazaj. 2x letno gre v Slo, ostalo pa vikendi po Belgiji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Če ti bo začel motor ropotati, ga takoj ugasni in upaj da bo še pravočasno. Je znanec precej dolgo postavljal diagnozo (s prijatelji). Med poslušanjem je naenkrat naredilo luknjo v bloku. Škoda, 1.9.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ampak to izveš šele s pomočjo take strani al pa potem doma
crazy1.gif

Na anetu si pa "sline cediš", ker si že misliš, da boš pa mogoče celo enkrat imel volvota oz Avto...