Bugaboo vozički

I

Izbrisan uporabnik 474

In potem ker so se celo svojo otroštvo vozili v ortopedskih 1000€ vozičkih, ker so zamotani v vatico do svojega 14 leta, ker si torbico v šolo vozijo z vozički namesto torbicami (pa še v teh je en zvezek in en svničnik, da bogi revčki itak ne rabijo nosit/vozit pretežkih torbic), ker ga niti grdo ne smeš pogledat itd itd. - so ti novodobni otroci rahitični, konstantno bolani, razvajeni in ne vem kaj še vse.

Sicer sam nimam otrok, vendar ima moja sestra 2, najboljši prijatelj tudi, pa punca ima trgovino z otroško obutvijo in kar vse vidim, mi slabo rata.

Moja mati je pred leti naredila neko primerjavo za eno obletnico - vozili so jih z lesenimi vozički, velikokrat doma narejenimi, igrali so se z igračami, ki so vsebovale svinec, igrali so se v snegu in blatu, ne pa z PS in PC-ji - in kar je najpomembneje - imeli so otroštvo in bili so srečni. Danes pa...

LP
Gargy

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem tudi gledal z zeno Bugaboo-ja, sicer super vozicek a nama je bil predrag. Potem sva se odlocila za Muro, Z malo srece in dvema mesecema ganjanja avkcij sva dobila voz iz Nemcije za 223 EUR ter zimsko kosaro Maxi Cosi Dreami za 68 EUR torej skupaj manj kot 300 EUR, pol sem pa se v Zagrebu kupil Maxi Cosi CabrioFix za 999HRK, so dali za darilo letni prevleko pa še davek sem nazaj dobil, torej cel Maxi Cosi komplet me je z malo iznajdljivosti, veliko potrpljenja in nekaj letanja prisel okoli 400 EUR. Aja, pozabil sem se EasyFix za v avto, na eBayu me je prisel okoli 110-115 EUR. Je slo kar nekaj denarja ja, a sem zdaj upam da miren, vsaj do 13kg, pol bo treba nov avtosedež kupovati. Gre kar nekaj denarja ja v to opremo.

No sam voz je super, sva zelo zadovoljna, je udoben, okreten le zeni je malo pretezak za nositi, a ga puscava v kleti - ogrodje, kosaro jaz nosim v 3. nadstropje.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
redface-1.gif

Midva ga mava
hysterical-1.gif

Razlog - kompletna težav 8 kg - nosiva ga v drugo nadstropje saj spodaj ni nikjer prostora da bi ga puščala, izredno hiter in enostaven za zlagat pa podobne fore. Se pa strinjam zadeva je draga. Ne gledam pa na take zadeve, če si nekdo privošči praktično enega izmed dražjih vozičekov (no stokke je še dražji, s tem da v njem res ne vidim praktičnosti saj je težak, okoren pa delan samo za asfalt...), da moram pa potem imeti še Taurega na parkingu za invalide?
bonk.gif

Za leto in pol starega 550 funtov je adijo pamet, glede na to da pri nas leto stare ali pa celo pol leta stare dobiš za 500€. Amapk moraš vedet da je v takih kompletih res vse..miljon nekih prevlek, zimske košare, letni deli pa ne vem kaj še vse. Ko sva gledala nove te pride recimo voziček od Mucija ali kakšna Mura k so mal bolj kulturni, recimo da ene 100€ ceneje če vzameš tolk "opreme" kot jo je pri Bugabooju "serijsko"
hysterical-1.gif

Tako da to je to. Se bomo kej dobil (UPAM!) pa boš moral zraven Bugaboja šetkat
hysterical-1.gif

Ziher te je žena prepričala v nakup tega voza. Jaz se nisem dal.
evil.gif
Kupil sem Peg Perego, ki tudi ni bil poceni, a sem dobil v kompletu prav vse kar potrebujem. Zdaj bomo voz uporabili tudi za drugega otroka.

Tudi jaz bi si ga lahko privoščil, a se mi, kot že rečeno, zdi škoda tega denarja. Moj otrok se enako prijetno in varno počuti v mojem vozu ali pa še kakšnem cenejšem.

Glede kvalitete - naš Peg Perego je res dal vse možno skozi, pa je še vedno povsem OK. Košara je itak kot nova, voz pa še vedno povsem OK. Nič se ni obrabilo ali zlomilo.

Če sta ga dobila za 500 ali 600 €, je zgodba drugačna. V takem primeru bi ga morda vzel tudi jaz, ker sem za svojega dal 500€.

Moram priznati, da sem naletel na mino.
redface-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Torej če te prav razumem, ker imava Bugabooja takoj pomeni, da bo moj otrok zavit v vato, razvajen, ne bo imel otroštva ampak samo PC igre in podobne fore
hysterical-1.gif

Lahko dam pa primer, da lastniki Chickota ki jih poznava sedaj ne upajo ven, ker je premraz, ja tako kot sem rekel, medtem ko se mi - po tvoji definiciji, starši ki ovijajo otroka v orotpedske vozičke in vato - veselo, praktično vsak dan sprehajamo po svežem zraku. Smo na žalost tud že močno virozo fasal (pa je stara komaj dobra dva meseca), jebiga se zgodi, nimaš kaj...sam ne mi bit brihtni, da bo pa nekdo razvajal otroka in v vati nosil, če kupi voziček za katerega imate mnogi zmotna mišlenja. Voziček o katerem je tema je najlažji na trgu - 8kg, kar sem že povedal in za 450€ kolikor je naju prišel je meni nakup (odpeljati se je bilo treba v Mursko Soboto) še kako opravičen, glede na to da ga bo draga tudi sama trogala v drugo nadstropje.

No in vidiš Chaoren..če bi ga še ti kupil za 500€, bi tudi tebe zdej nekdo tukaj pljuval kako hudiča si glup da kupiš tak voziček. In tvoj otrok se 100 posto ne bo vrgel v lužo tik pred vrtcem, ker bo preveč razvajen
evil.gif

Mogoče si malce falil firmo vozičkov. Blj bi tvoj post lahko letel na Stokke, ker ta voziček je pa res mimo. Ok, sej ne rečem, če ti je res všečen ok, kupi si ga, me ne moti. Ampak nima pa nobene prednosti, namreč je težak k svinja, velik, okorne, makedam odpade ker je nerejen za mesto, vglavnem res mestni vozek bolj za "frajerje". Ampak mene ne moti če si folk hoče kupovti nepraktične zadeve s tem da bi se pokazali naj se kar, so sami na slabšem, ker sem ziher da je te vozičke 90% lastnikov klela k 100 mater
evil.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:Mi pa dol visi kaj mi piše na vozičku, samo da se tamala fajn počuti pa da moja ne dobi pruha ko ga vleče v drugi štuk, to je bistvo.
Jah, to vidiš ti, ostali pa vidijo zgolj 1000 EUR vreden tajkunski voziček.
evil.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Midva dobiva rablenega BUgabooja od sestrične pa bomo vidl kako se obnese. Kakor sm bral so kr fajn vozički kako bo bomo pa vidl čez en mesec :D

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Midva dobiva rablenega BUgabooja od sestrične pa bomo vidl kako se obnese. Kakor sm bral so kr fajn vozički kako bo bomo pa vidl čez en mesec :D

Šele zdaj sem bral kake oslarije so se pisale. Jaz ga imam leto in pol (zdaj ga uporabljamo tudi namesto marele) in lahko rečem samo da je vreden vsakega evra. Pa se mi zdi da sodimo kar med hardcore userje. Edino streha je zbledela že prej kot v enem letu. Sem poslal fotke na nizozemsko (kupil na babytrader.eu) in v 14 dneh dobil novo zastonj, brez da bi vračal staro.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:No in vidiš Chaoren..če bi ga še ti kupil za 500€, bi tudi tebe zdej nekdo tukaj pljuval kako hudiča si glup da kupiš tak voziček. In tvoj otrok se 100 posto ne bo vrgel v lužo tik pred vrtcem, ker bo preveč razvajen
evil.gif

Jaz ne bi dejal, da je otrok, ki se ne vrže v lužo razvajen, ampak da je inteligenten...pravzaprav si težko predstavljam tako glupega otroka, da bi se metal v luže...aja, pardon sej nekateri se potem kasneje valjajo v blatu na rock otočcu, imaš point...
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Evo tudi mi pričakujemo štručko ki bo privekala čez 2 meseca. Moja si je omislila Concorda, stari letnik pride vkompletu jajčka, košara, sedišče 600 eur, letnik 2011 pa 840. Evo pa je mene tudi zvilo ko sem videl ceno. Ampak vozek je lepo vodljiv, izgleda trpežen, tako da mora zdržati tudi za drugega otroka, ko ga bomo imeli. Pa kaj zdaj čem, baba si ga je omislila, sama je skup od babic ter bodočih botrov zbrala par stotakov, pa še jaz primeknem kakega stotaka pa bo. Pa še lepo se zloži, tako daga komot spravim v strešni prtljažnik. Pa nikakor ne mislim otroka povijat v vato, ampak si enostavno želim, da bomo skupaj uživali v sprehodih... pa ne po nakupovalnih središčih ampak ob morju in po domači okolici.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
samo ne reči da je vzela taki model na male kole? ker če je, je žal uporaben samo za nakupovalne centre
smirk-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
samo ne reči da je vzela taki model na male kole? ker če je, je žal uporaben samo za nakupovalne centre
smirk-1.gif

No to so tud buče.

Kaj so pa imel naši starši, ko smo bli mi mulci? Voziček, ki je imel nekaj namesto koles, pa so nas povsod vlačil, od makedama, asfalta do gozda in "hribov". Pa niso nikol jamral.

A zdej pa mora met kolesa od karjole, da greš lahko na makedam?

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Evo tudi mi pričakujemo štručko ki bo privekala čez 2 meseca.

Pri nas bo še v tem mesecu vsaj upam :D

Drugače sva pa izbrala voziček chicco ker je nekaj kg lažji od ostalih baje po specifikacijah in seveda moji je bil všeč
redface-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
buče maš ti veš ki
smirk-1.gif
to je dejstvo, zakon fizike, fact,..., vstavi poljubno. mala kola ne gre dobro skup z kamenjem, grantinimi kockami ipd.
ja včasih smo marsikaj počeli, tudi 5 kom v fičotu v dojčland. smo preživeli. Vidimo slučajno kak smisel v takih primerjavah?
stupid-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smirk-1.gif

Sprednji dve kolci sta manjši, zadnji pa veliki. Tako da če malo nagneš težišče nazaj potem ne bi smelo biti problema. Tisti trikolesniki so pa zelo bikasti za zlaganje in glede na to da se bo vozek precej prevažal v avtu to ne pride v poštev. Upam da se ne motim..

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Meni zgleda zelo majhen tale voziček. Če ga misliš nabaviti pojdi in ga poglej ter ga probaj malo po štacuni :D
Jaz osebno nebi kupil vozička kateri je nizek in bi mogel biti na spehodu ves sključen ko bi rinil mulca.

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kok pa bo pol novih otrok ta začetek leta.

Pri nama naj bi bil začetek februarja.

Joolz Day že čaka za sprehod v Tivoliju. Praktično pri tem vozku se mi je zdelo predvsem zlaganje, ter da je nekoliko višji kot ostali vozički, tako otrok, kot ročaji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Kok pa bo pol novih otrok ta začetek leta.

Pri nama naj bi bil začetek februarja.

Hehe.. pestra bo ta pomlad ja. Kot kaže nas je kar nekaj. Recimo pri moji v službi, so za mojo zanosile še 4 sodelavke. Kot da bi jih euforija zgrabla... Sicer se mi to ne dopade, ker bo mali imel probleme s prostimi mesti v vrtcu, pri vpisu v naslednje šole... Pa kot vidim je precej dečkov.