Zgorlj informativno me zanima:
Kaj pomeni, če ima delavec 750 Eur bruto plače? Koliko je potem to neto plače?
Kaj pomeni, če ima delavec 750 Eur bruto plače? Koliko je potem to neto plače?
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Še bolj podrobno o plačah:
http://www.swtools.si/place/dejstrpl.aspx
Naj si folk sprinta tabelo na tem linku in nalepi na translarente.
55% gre drzavi, ce zelis met 2400 eur neto. Sramota!!! Kaj sindikati delajo, meni ni jasno.
Dobim alte?
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Še bolj podrobno o plačah:
http://www.swtools.si/place/dejstrpl.aspx
Naj si folk sprinta tabelo na tem linku in nalepi na translarente.
55% gre drzavi, ce zelis met 2400 eur neto. Sramota!!! Kaj sindikati delajo, meni ni jasno.
Dobim alte?
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Pa saj so f*uknjeni, potem pa govorijo, da nismo konkurenčni. Seveda, saj ne moremo bioti ob tako požrešni državi. Sindikati pa itak gledajo samo da si napolnijo žepe, za delavce jim je malo mar.
Ker gre preveč denarja za JU ter iz proračuna plačane ljudi, medtem ko je njihova efektivnost na psu. Mogoče ne pri vseh, pri večini pa zelo verjetno. Če bi bil državni ustroj manjši, efektivnejši, če bi se obnašal po pravilih dobrega gospodarja ..., bi bilo več denarja za "ta prave" stvari, tiste, ki jih državljan potrebuje, da lahko reče, da živi v dobri državi.Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Hja,
ko se pa pogovarjamo o bonih, pa šolninah, pa zdravilih, pa penzijah, pa 4-pasovnih cestah do vsakega kurjega dvorišča brez vsake cestnine,... bi pa vsi vse radi imeli kar največ oz. vse zastonj....
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Ker gre preveč denarja za JU ter iz proračuna plačane ljudi , medtem ko je njihova efektivnost na psu. Mogoče ne pri vseh, pri večini pa zelo verjetno. Če bi bil državni ustroj manjši, efektivnejši, če bi se obnašal po pravilih dobrega gospodarja ..., bi bilo več denarja za "ta prave" stvari, tiste, ki jih državljan potrebuje, da lahko reče, da živi v dobri državi.Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Hja,
ko se pa pogovarjamo o bonih, pa šolninah, pa zdravilih, pa penzijah, pa 4-pasovnih cestah do vsakega kurjega dvorišča brez vsake cestnine,... bi pa vsi vse radi imeli kar največ oz. vse zastonj....
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
ok, zato sem poudaril URADNIKE in pisarniški personel, ki se valja po pisarnah in nam otežujejo normalno državo.
Pa ne nižat plač, NE.