Za 32bit sistem ti bo pa najbolje
1) Linux mint xfce 19.1 19.2 19.3 <---- zadnja 32bit verzija
2) Linux Lite 3.8 <---- zadnja 32bit verzija
Iz win7 na win8 je bolj downgrade kot obratno
8ka je tm nekje kot Vista...
Specifikacije ?Mogoče kdo ve kaj je potrebno spremeniti, da bi mi delali brskalniki v Windowsih XP?
Imam namreč en star prenosnik, katerega je verjetno brez veze nadgradit na Win 7.
Mater me srbijo prsti da bi se po 20 letih lotil spoznavanja tega Linuxa.Za 32bit sistem ti bo pa najbolje
1) Linux mint xfce 19.1 19.2 19.3 <---- zadnja 32bit verzija
2) Linux Lite 3.8 <---- zadnja 32bit verzija
Ja za mazohiste.Če ima vsaj core2 duo sistem, lahko brez slabe vesti gor poči win10 in bo dober še za leta to come, kar se tiče podpore.
Tukaj je pa vseeno ali je 7 ali pa ta oskubljena kura.Ali pa namestiš tale lite windows 10
in pustiš win7 na smetišču zgodovine
ni, zato ker win7 se ukinja podpora (s cimer bo sledila tudi ukinitev updejtov za brskalnik) in bo spet isti kec k sedaj z xp.Tukaj je pa vseeno ali je 7 ali pa ta oskubljena kura.
Niti ni tako hudo. Moja ima Core2Duo Della Inspiriona v katerega sem dobrih 6 let nazaj počil not 240GB SSD in dodatno ploščico rama, ki se mi je valjala doma, (skupno 3GB) pa se ga sedaj (na mojo žalost) nikakor noče znebit, ker zadeva z običajnim (neoksubljenim) Win 10 Pro za neko osnovno brskanje in Word/Excel deluje čisto solidno (bolj odzivno kot precej novejši laptop s 5. gen i3 vendar brez SSD). Seveda ga pa hitro zmanjka pri čemerkoli CPU intesive (recimo video višje ločljivosti).Ja za mazohiste.