Rečeš račun prosim. Te bojo glasilke bolele al kaj?Točno tako. Tudi sam sem skoraj vedno preletel račun. Tudi gostilničarji znajo kaj prilepiti zraven.
Sedaj bo pač treba težiti za račun, kar mi osebno ni všeč, ker bomo izpadli težaki.
Rečeš račun prosim. Te bojo glasilke bolele al kaj?Točno tako. Tudi sam sem skoraj vedno preletel račun. Tudi gostilničarji znajo kaj prilepiti zraven.
Sedaj bo pač treba težiti za račun, kar mi osebno ni všeč, ker bomo izpadli težaki.
Jaz bi predvsem pričakoval spremembe v smislu elektronskih računov.sem več pričakoval od simiča. sem kar malo razočaran da je to edina večja sprememba (kdo je tole zaradi prevoza uredil? tudi on?) v zadnjem času.
res pa da ne spremljam preveč njegovega dela razen kar pride v medije - tisto o kriptovalutah npr mi je bil drugi predlog sprejemljiv.
glede računov pa sem čisto za da ni obvezna izdaja, drugje je to že dlje časa. če hočeš pa rečeš, kaj je problem? razen če so nekateri tako mentalno retardirani da jim je težava neki blagajničarki rečt za račun in jim to povzroči cel kup stresa.
je pa res tudi da imamo veliko balkanske miselnosti in nategnit državo je itak svojevrsten dosežk s katerim se res lahko pohvališ...
Za davke te spomnijo. Zena te lahko poisce. Za garancijo bodo pa rekli tvoj problem. In ja, je. Ampak lahko bi bila obvezna izdaja racuna za artikle z garancijo.Pozabiš lahko tudi plačat davke ali pa kakšna je omejitev na cesti ... se zgodi ... končno lahko pozabiš tudi katera od žensk je tvoja žena...
Ne bodo - vsaj po mojem mnenju. Ker pa vem, da me bo natakar grdo pogledal, bom to redko rekel. In posledično pogosto ne bom vedel stvari, ki jih sedaj vem (govorim seveda o cenah).Rečeš račun prosim. Te bojo glasilke bolele al kaj?
A ni tista stvar kjer zves cene cenik?Ne bodo - vsaj po mojem mnenju. Ker pa vem, da me bo natakar grdo pogledal, bom to redko rekel. In posledično pogosto ne bom vedel stvari, ki jih sedaj vem (govorim seveda o cenah).
Pa o cem bluzis... Racuni ne bodo ukinjeni - TISKANJE NE BO OBVEZNO kar ne pomeni da bodo podjetja umaknila tisklanike in ko sem nazadnje v nemciji placeval v trgovini me tudi vprasali niso vec, ce ga hocem niti me sprasevali o e-shrambi. Pred leti je bilo vprasanje o tiskanju se dosledno zdaj je pa to normalnost, ki je ocitno za povprecni slovenski intelekt znanstvena fantastika. Kar na enkrat bi radi gledali vse postavke na racunu pa skrbeli ali je racun zaveden v ddv in se zrli da kelnar odplacuje kredit z 1€ ki ga je vec zaracunal, medtem ko naslednji trenutek boste majstra sprasevali ce lahko naredi brez racuna da boste prisparali 20€.Žal ne živiš na Balkanu.
Evo sceno iz zaresne oštarije: kelnar prinese račun in zraven hoče še 1,5 EUR, češ da je napačno odtipkal malo solato, pojedel si pa veliko. Človek, ki se mu ne da prepirati z lopovom (denar da tip seveda v žep in si tako odplačuje kredit za flat) tisto pač pošteno plača.
Skratka, ideja o el. računih je že super, ampak ob takšni spremembi predpisa bi morali tudi urediti, da mora vsaka firma nuditi potrošniku vse tri opcije:
a) printan papirni račun
b) brez papirnega računa
c) brez papirnega računa in da ti odložijo račun v tvojo e-shrambo.
Kje imas potem problem, ce ves da problema ni"Racuni ne bodo ukinjeni"
Nihče, niti eden v tej temi tega ne misli.
Eno je cenik, drugo pa kaj je na racunu.A ni tista stvar kjer zves cene cenik?
Kaj čmo, alter je pač svet naroda. Zrihtamo to državo za čas posla.Ne, Alter evolucija je seveda šla še preko:
- skrbi kako do delodajalec kontroliral goljufivega delavca
- skrbi kako bo kupec kontroliral goljufivega delavca
Una reva za blagajno pa itak najraje vidi, da kartico daš, da ji ni treba nič mislit, pa še težje se zmoti, ker jo drugače takoj vsak nalaja, da hoče krasti...
Žal ne živiš na Balkanu.
Evo sceno iz zaresne oštarije: kelnar prinese račun in zraven hoče še 1,5 EUR, češ da je napačno odtipkal malo solato, pojedel si pa veliko. Človek, ki se mu ne da prepirati z lopovom (denar da tip seveda v žep in si tako odplačuje kredit za flat) tisto pač pošteno plača.
Skratka, ideja o el. računih je že super, ampak ob takšni spremembi predpisa bi morali tudi urediti, da mora vsaka firma nuditi potrošniku vse tri opcije:
a) printan papirni račun
b) brez papirnega računa
c) brez papirnega računa in da ti odložijo račun v tvojo e-shrambo.
okej. valjda 6 strani kasneje ni vec tega problema...
Če to pomeni, da sem p**** drobnjakarska, ker se mi zdi normalno, da je davek zato, da se ga plača, pa naj bo. Cesarju kar je cesarjevega.