Branje znakov

22. jul 2007
15.017
2.572
113
125
Tukaj se kaže pomankljivost in neenotnost EU, vsak nekaj po svoje solira, tako da na koncu dobimo same polizdelke.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.425
6.066
113
Problem je, da EU zahteva obvezno vgradnjo tehnologij, ki enostavno (še) niso zrela. Odločitev bi morali prepustiti proizvajalcem in potrošnikom, če smatrajo, da jim slaba implementacija vseeno nekaj pomaga.

• Všeč mi je
Reactions: Silos in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.816
8.661
113
pri taščici
Različni avti, različne variante vsega tega. Pri mojem ugasnem piskanje za prekoračitev z enim pritiskom gumba na volanu. Ne rabim v menije. Znake bere v kombinaciji kamere in navigacije. V meniju imam nastavitev da naj prilagaja hitrost omejitvam. Ko pa hočem to aktivirati mi napiše, da je v SLO ta opcija onemogočena. Lahko pa ob spremembi omejitve pritisnem gumb na volanu in gre tempomat na omejitev oz. sem nastavil na omejitev plus 7 km.
Kater avto

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.816
8.661
113
pri taščici
Sem peljal forda in je solidno uposteval omejitve (dokupljen nek paket pomoc vozniku oziroma tehnoloski paket, osnova ne prilagaja hitrosti niti lane asist ne dela, samo piska in te posilja na kavo) . Moram se na kakšni drugi cesto sprobat ( pa lane assist) , pa mogoce se njegove bratrance iz VAG grupe.
Tesla Y 23, osnovni AP je ze lepo uposteval znake na regionalki pa se mu je potem z nekim ota updejtom ocitno skisalo in jih je vedno slabse uposteval.
Slo je celo tako dalec da je znizal hitrost, za kriziscem videl zbak za dvig hitrosti (ga prikazal na ekranu) uposteval ga pa ni.
Na isti cesti v drugo smer ga pa tudi znižal ni.
Hitrost je nizal prepozno, pogosto je znižal na predpisano hitrost sele za križiščem, ker je na rahlo zacel nizat sele pri znaku.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.947
5.044
113
51
Na sončni strani ALP
Problem branja prometnih znakov je v SLO in CRO kjer križišče razveljavi omejitev hitrosti. V tujini mi lepo dela tudi "pametni" omejevalnik hitrosti kateri samodejno nastavlja limiter na pravilno vrednost. Pri nas pa moram najprej ugasnit piskanje za prekoračitev hitrosti ker je problem kot ga opisuje avtor teme. Imam zgleda bolj "butasto" navigacijo katera ne sodeluje z branjem znakov... Mi pa sicer zna na kakšnih odsekih (cesta iz časov Marije Terezije) samodejno nastavit omejitev na 30 km/h, čeprav ni nobenega znaka in je izven naselja omejitev 90 km/h. Potem pa zopet nazaj na 90. Kdo bi vedel...

Silos

Pripravnik
6. jun 2024
42
69
18
Moje mnenje: asistence, ki delajo na pol, so bolj nevarne, kot če jih ne bi bilo. Delovanje asistenčnega sistema mora biti predvidljivo in pričakovano. Če tehnologija tega (še) ne omogoča, stvari ne bi smele biti obvezne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.472
2.068
113
Ko berem tako temo, se vprašam, a nobeden več ne vozi z gasom..vidiš omejitev, spustiš gas in ko pade na omejitev (npr. 50) toliko dodaš, da držiš 50 (in ne 55, ker kršiš zakon..izgovor da ga 'malo manj' ne pije vode).

Nogica malo gor, nogica malo dol. Ne?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.031
14.099
113
pa dobro , to enkrat na mesec mal zapelješ...tam si pisal da si dnevno na forthingu , dajmo se odločit.