Božič ? Kdo rabi pomoč?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Eh ne samo da se hodi naokoli s peharčkom, eni še med obredom povedo koliko je kdo dal za maše itd

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
A ne bi smel povedat?
Zakaj pa na venec za 100 evrov napisejo od koga je.
Pa na paket svec dajo vizitko ali trak.

Nikogar se ne sili da gre na pogreb, da gre v cerkev, kaj sele da bi moral dati v pusco.
Napizdite svojce pokojnega zakaj so narocili cerkveni pogreb. Alu pa sami sebe s kladivom po glavi mahnite, zakaj ste poznali in se druzili s pokojnim da ste po tem se na pogreb rinili.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Kaj pa imajo svojci in pokojni veze s tem, da je župnik teslo, ki še na pogrebu molze denar in z objavljanjem zneskov sili ostale, da nekaj dajo, ter vzpodbuja govorice in obrekovanje?

P.S. sorry za of topic.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Ok, dovolj o pogrebih in takšnih obredih. Nazaj na dobrodelnost. Razmišljam o tem, da bi zorganizirali Alter dobrodelno akcijo, zbran denar pa namenimo družini ali večim družinam potrebnim pomočem. Stvar bo 100% transparentna in brez posrednikov, kar se tiče prejemnika pa lahko stvar naredimo diskretno, če ne bo želje...

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
To je res zanimiva situacija, ko hoces pomagat pa ne ves komu. Vsak dan pa polna usta medijev o revscini. Seveda je razlog tudi v tem, da se ljudje sramujejo revscine, kar razumem. Lani je RK ostalo nekaj paketov pomoci in so sprasevali po eni vasi, blizu mesta, komu dat to pomoc. Noben ni poznal nikogar, ki bi to potreboval

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Takoj za. Pa sa vidimo, ali alter vrti samo prazne gobce.

Mislim, da je tudi na alterju dosti ljudi potrebnih pomoci. Ampak se pac ne izpostavljajo. Sploh, ce vzames vzorec splosne statistike. Jaz sem za in lahko pomagam v skladu s svojimi zmoznostmi. 500 eur glih ne morem dati stran.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jap... sej sm ze zanc napisal, da bi lahko to speljali...

samo nekdo more prevzet pobudo, zorganizirat trr, in se nakaze €.

seveda vsak po svojih zmoznostih...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaj pa imajo svojci in pokojni veze s tem, da je župnik teslo, ki še na pogrebu molze denar in z objavljanjem zneskov sili ostale, da nekaj dajo, ter vzpodbuja govorice in obrekovanje?

P.S. sorry za of topic.

Ja oprostite za off, ampak to kar se pobere med mašo ostane v cerki za stroške - elektrika voda vzdrževanje.

Pomagat, ja vprašat na csd in karitas pa jim plačat kakšno položnico ali pa hladilnik nafilat.

I

Izbrisan uporabnik #15304

A lahko še jaz off, ker vem da vedno znova prihaja do takih dvomov.
Darovanje pri maši in za maše za umrlega je slovenski verski običaj, prav tako kot je običaj da se ob novem letu recimo daruje gasilcem in dimnikarjem, ko pridejo voščit novo leto in prinesejo koledar. Kdor tega ne podpira in ne da prostovoljnega prispevka, jim pač ne odklene vrat.
Enako je s cerkvenimi pogrebi. Kot prvo, v cerkvi za prisotne pogrebce darovanje in plačevanje maš ni obvezno in drugič, kogar cerkveno obredje in običaji motijo, naj pač ne gre cerkev. Še vedno lahko prisostvuje samemu obredu na pokopališču kjer (vsaj kolikor je meni znano) ne pobirajo darov. Cerkveni pogreb je želja umrlega in svojcev, ne pa kaprica župnika.

Sicer pa pozdravljam akcijo nabiranja sredstev. Lepo od vas.

Nazadnje uredil moderator:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še jaz off

v cerkev in na pogreb sem šel zaradi bližnjih in mogoče nekje malo zaradi pokojne. bolj ne kot ja. in da pridem zaradi želje bližnjega na pogreb, preskočil sem že maziljenje al karkol, pa statiranje v vežci, da pa preskočim še cerkev, bi bilo skrajno neokusno oz ne bi izpolnil želje tistim zaradi katerih sem prišel.

cerkvenjaki bi lahko dojeli, da pretiravajo in bi bilo to lepše, bolj demokratično, kot pa meni svetovati naj ne hodim.

ps
zaradi teh enosmernih idej cerkev počasi izgublja vernike.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Ksz
Evo, končno včeraj zvečer zvedel preko znancev za eno veliko družino, v kateri je 6 šoloobveznih otrok, starši brezposelni, baje ne po svoji krivdi.

Danes sem šel v akcijo:

20181224_114633.jpg

Če še kaj izveste ali slučajno organizirate kaj, obvezno javite.
Lp pa vesele praznike