Borelija!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Zaenkrat samo tistega iz prve strani,, druge iz infekcijske čakam že en mesec. Sem pa klical in mi je bilo tako razloženo. Bom prilimal, ko bom dobil.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Končno dobil izvide z infekcijske.
Serologija na B. burgdorferi: IgM proti antigemona OspC in VlsE pozitivno (24,5 enot na ml), IgG proti antigenu VisE pozitivno (11,8 enot na ml).
IFT metodaIgM negativno, IgG negativno.

Lymska borelioza je z veliko verjetnostjo izključena...

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
aha, pri teh letih bi se ti kar šel invalidsko, ka-li?

a misliš da greš na invalidsko če se sam tako odločiš
rolleyes-1.gif

pa ni to gostilna

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
TŠ še nikol ni meu kvalitetnih in zanesljivih stvari, škoda šeka

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Ja saj to tudi mene najbolj moti ampak sem poguglal in v tujini se ta zadeva prodaja v bolj specializiranih trgovinah. Pa seveda tudi ceneje
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
danes sem dobil cetrto dozo,sedaj pa pet let mir,lp
Ne me strašit, bom šel še jaz po odmerek po 15 letih.
Takrat smo jih dobil zaradi vojske.
Je pa zanimivo to, da država posiljuje otroke z nekimi cepljenji, neka druga pa lepo sam plačaj pa kot vidimo tudi niso majhne posledice, tudi ne finančno za državo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nekaj je cepivo proti "epidemskim" obolenjem, drugo pa borelije, meningitis, steklina...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Točno tako. Ker večina novodobnih metro mestjanarjev klopa še na sliki ni vidlo. Ogrožena populacijo pa se itak skozi propagira za cepljenje in kdor je pameten se bo tudi šel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Logika je čisto enostavno, če bo otrok dobil oslovski kašelj, se bo le-ta hudo hitro razširil na vse ostale, in kaj sledi?

Če pa fašeš klopa in meningitis, pa ga boš težko prenesel na drugega človeka
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
In če gre otrok v šolo v naravi lahko dobi cel razred klopa. Razen če jo bodo imeli v telovadnici v stožicah. Sicer to še vedno ni primerljivo z pandemijo, ampak....jaz sem bil cepljen ob odhodu v vojsko bi moral malo refreshat.
V vrtcu pogosta dobimo navodilo da naj otroka pregledamo. Očitno tudi v gozd zaidejo.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene klopi ne marajo, čeprav je trava in grmovje moj drugi dom, vendar sem ga vseeno dobil prejšnji teden drugega v 20 letih.
Na železniški postaji Koper.
smirk-1.gif

Tako da ne preveč šimfat mestne razvajene otroke.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje, pred 10 dnevi sem imel na bedri enga mikro klopa, katerega sem naslednji dan našel in lepo izpulil. Sicer sem cepljen proti menigitisu (vsaj mislim da se lahko proti temu cepiš ali proti boreliji?) pa me malo skrbi saj sem v zadnjem času govoril z enimi parimi ki so dobili klopa in so dobili okoli krog... no jaz tam okoli nimam še nobenega kroga pa me zanima če so možni še kakši drugi simptomi? Torej da se krog pojavi kje drugje ali drugi simptomi? Tnx

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Krog ki se pojavi takoj je znak lokalnega "vnetja kože" in se lahko pojavi ali pa se sploh ne. To je kot ko te piči komar, kdaj dobiš 5 cm krog ki srbi za popi... kdaj pa pozabiš in sploh veš ne da te je pičil.

Če se kolobar na mestu ugriza klopa pojavi čez nekaj tednov (cca. 1 mesec) je to lahko znak da je prišlo do okužbe z ontopic bakterijo.

Sicer pa možnost da dobiš kakšno bolezen od ugriza klopa je relativno majhna, tudi če je klop okužen je vprašanje ali uspe prenesti dovolj surovin za ravoj bolezni + imunski sistem večino tega lepo uniči (tako da so tudi razni testi klopa na bolezni čisto BZ ker tudi če je klop okužen je možnost da se pri tebi pojavi minimalna).