Borelija!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Mi lahko kdo razloži sledeči izvid scintigrafije:

Scintigrafski znaki vnetno-degenerativnega procesa v velikh sklepih.

Glede nato da nisi ravno star se je za obreknit na vnetno dogajanje v sklepih. To zahteva revmatolosko obravnavo, v kolikor se izkaze da titri borelije govorijo za prebolelo stanje.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Pa veš koliko sem star?
smile-1.gif
Revmatologa imam šele junija... Ob prvem obisku je bil sum na sakroiliitis.
Izvide borelije še čakam, traja okoli 14 dni, so mi danes povedali, ko sem klical!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Pri boreliozi se v 1. fazi pojavijo se značilne kožne spremembe. Borelije se najprej razmnožujejo na ravni kože, na mestu, kjer so vanjo stopile – v 3 do 4 tednih se pojavi lokalna rdečina, ki je najprej enakomerna, majhna in se postopoma veča.

http://www.bioresonanca-kk.si/borelioza.html

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Kaj pa če bi šel privat k revmatologu, da ne bi rabil čakat do junija? (če je možnost)
Meni so sumili boreliozo brez bilokakšnih znakov na koži...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Dva testa za borelijo pozitivna, eden negativen. Zaključna diagnoza: Nimam borelije 99% po izjavi zdravnice.

Mogoče še razlaga izvidov MR:
Zmerne deg. spremembe TH hrbtenice z zmernima protruzijama iv. diskov TH6,TH7,TH8,TH9.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Sem vedu, da se boš oglasil...
Bom probal bit prijazen. Lej, gre se za omejitve pri delu oz. skrajšan delovni čas. In glede na izvide je to predlog otropeda in revmatologa. Zdravniško mnenje upoštevam in se ravnam dosledno z njihovimi ugotovitvami na podlagi izvidov. Ko bodo rekli, da sem sposoben za delo, bom šel delat, če bodo rekli, ne smeš delati to in to, se bom ravnal po njihovih navodilih.
P.S.: In koliko sem star?
cool-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Sam sem prebolel borelijo in nimam nikakršnih težav. Na srečo so bili simptomi očitni in sem se pravilno zdravil. Sicer sem po prvi infuziji padel v nezavest. Vzrok ni bila infizijaampak moj strah pred iglami. Potem sem nadaljavel terapijo z tabletami.

Foter nima te sreče. Ker ni imel simpotom sploh ne ve kdaj je prebolel borelijo. Zdaj ima velike probleme če je na soncu. Počutje se mu že po pol ure poslabša.
Sem pa videl že zelo resne primere gibalnih deformacij zaradi klopov.

Boljše da te jebe kaj "mehansko" to se mogoče da popravit, borelije pač ne.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Dva testa za borelijo pozitivna, eden negativen. Zaključna diagnoza: Nimam borelije 99% po izjavi zdravnice.
Dva pravita, da imaš, en pa da ne?

No ja, raje še sam preveri zanesljivost opravljenih testov, ker pol zdravnikov ni sposobna prav procente "sešteti in odšteti".